– Vi sliter med å skaffe nok dieselbiler

– Vi opplever at brukte dieselbiler er svært lettsolgte og skulle gjerne hatt enda flere, sier salgssjef Leif Inge Bjerkenes.
– Vi opplever at brukte dieselbiler er svært lettsolgte og skulle gjerne hatt enda flere, sier salgssjef Leif Inge Bjerkenes.

Volvoforhandler i Haugesund må hente bruktbiler fra Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kan innimellom virke som om dieselbilene er en utdøende rase. At folk ikke vil ha dem, at de forurenser verre enn verst og at de knapt er mulig å selge lenger.

Men det er faktisk helt feil. I alle fall om vi skal tro Leif Inge Bjerkenes, som er salgssjef hos Volvoforhandleren Laastad & Co i Haugesund.

Der er problematikken motsatt.

– Ja, vi selger brukte dieselbiler som aldri før vi, forteller den joviale salgssjefen og titter utover den litt glisne bruktbilhallen etter at et par kunder nettopp har dratt avgårde med sine nyere brukte Volvo. Med dieselmotor.

Kjøper inn fra Sverige

Selv om dieselandelen har sunket ganske mye på nybil-salget, er fortsatt veldig mange brukt biler med dieselmotor i omløp.

– Vi skulle gjerne hatt enda flere av dem, sier Bjerkenes.

Som forteller at de innimellom må kjøpe inn biler for å dekke opp etterspørselen fra diesel-hungrige kunder.

– Vi ønsker så klart å levere biler til alle som vil ha. Når vi er i ferd med å gå tomme, ja – så må vi ta noen grep. Vi kjøper inn brukte diesel-Volvoer for videresalg. Heldigvis har Volvo et godt system, slik at vi ganske enkelt kan få tak i biler fra andre forhandlere eller fra Sverige. Vi har den siste tiden hentet en del dieselbiler fra Sverige, da utvalget der er stort og det selges langt flere slike biler nye der, enn i Norge.

– Noen ganger får vi ikke engang vasket, polert og klargjort bilene før de er solgt. Det er jo et luksusproblem og vi kjenner oss ikke helt igjen i all «svartmalingen» av dieselbilene som har vært den siste tiden, forklarer han videre.

Les også: Alt er nytt på denne Volvoen – bare ikke navnet

Var bekymret