10 ting du bør vite om VWs rimeligste SUV

T-Cross er nummer fire i rekken av SUV-er/crossovere fra Volkswagen.
T-Cross er nummer fire i rekken av SUV-er/crossovere fra Volkswagen.

Akkurat avduket for første gang.

Volkswagen er i gang med en skikkelig SUV-offensiv. Det som startet med nye Tiguan i 2016, skal gi oss 12 nye SUV-er/crossovere, innen 2020.

En av dem er akkurat avduket. Volkswagen la premieren på sin nye T-Cross til Amsterdam i Nederland. Der var vi i Broom på plass og fikk se en bil som blir svært viktig for tyskerne de kommende årene.

T-Cross er en kompakt bil med imponerende innvendige mål. Det er litt kortere enn storebror T-Roc (4.11 meter, kontra 4,23 meter), men høyde og smarte interiørløsninger gjør at den på mange områder kan hevde seg mot biler en klasse over.

Konkurransen er tøff, men samtidig vokser denne bilklassen nå veldig fort over hele verden. Noen av kundene er single eller par uten barn. Andre er godt voksne, som nå ønsker å bytte seg ned til en mindre bil, uten å måtte gi avkall på plass eller komfort.

Her er ti ting du bør vite om nye T-Cross:

1. Lansering i Norge:

Volkswagen skal etter planen starte salget av T-Cross i desember. Så kommer bilen til Norge andre kvartal 2019. I starten er det ett motoraltarnativ: 1-liters 115-hesters bensinmotor med DSG-automat. T-Cross vil i Norge komme i to utstyrsvarianter, Life og Style.

Her kjører den inn for første gang, med presse fra en rekke land til stede i salen.
Her kjører den inn for første gang, med presse fra en rekke land til stede i salen.

2. Priser:

Storebror T-Roc starter i dag på 282.000 kroner, da med samme motor. Endelig pris på T-Cross er ikke klar, men Volkswagen sier nå at "frapris vil trolig bli fra under 280.000 kroner". Den skal altså legge seg under T-Roc. I tillegg blir det mulig å velge fra en meny av ekstrautstyr.

Denne SUV-en har vi ventet lenge på

3. Plass og bagasjerom:

T-Cross er bygget på VW-konsernets svært fleksible plattform som heter MQB. Dette danner utgangspunkt for en rekke modeller, også noen som er betydelig større enn T-Cross.

Lang akselavstand bidrar til god innvendig plass. Den høye sittestillingen sørger for god sikt for fører og passasjerer (fører og frontpassasjer sitter 597 mm over veien, og passasjerene bak 652 mm over veien). Baksetet kan skyves inntil 14 centimeter i lengderetningen. Bagasjerommet er på mellom 385 og 455 liter. Det siste er et tall som mer enn matcher mange av konkurrentene en klasse over.

Med baksetet nedfelt, rommer den 1.281 liter bagasje. Ryggen på passasjersetet foran kan også legges ned, hvis du skal ha med ekstra lange gjenstander.

– Hvorfor har disse bilene nesten ikke bagasjerom?

Baksetet kan skyves 14 centimeter i lengderetningen, dermed kan du prioritere om du trenger mest plass i bagasjerommet eller baksetet.
Baksetet kan skyves 14 centimeter i lengderetningen, dermed kan du prioritere om du trenger mest plass i bagasjerommet eller baksetet.

4. Konkurrentene:

Dem er det mange av, samtidig som det er en rekke nye på vei. Blant de mest opplagte er biler som Opel Mokka, Renault Captur, Nissan Juke, Ford EcoSport og Mazda CX-3. Naturligvis også VW T-Roc, og konsernbror Audi Q2. I samme bås finner vi Seat Arona og Skoda Karoq.

En outsider? Dacia Duster som koster betydelig mindre, men har både mer plass, større motor og 4x4.

LES MER: Dette er Norges billigste SUV

Det høyreiste designet gir imponerende mye innvendig plass.
Det høyreiste designet gir imponerende mye innvendig plass.

5. Ungt og urbant:

Tidligere var det bare biljournalister på eventer som dette. De siste årene har det kommet til en rekke bloggere og influencere i tillegg. Som her i Amsterdam: En modell/artist/skuespiller ved navn Cara Delevigne. Hun kom ut på scenen og kunne fortelle at hun elsker designet på T-Cross og er helt sikker på at den vil matche hennes urbane livsstil (!).

Jeg må innrømme at jeg aldri har hørt om damen før, men en kjapp sjekk avslører at hun har 41 millioner (!) følgere på Instagram. Så da, så.

Cara Delevigne er kjempestor på Instagram og hyret inn for å si positive ting om T-Cross.
Cara Delevigne er kjempestor på Instagram og hyret inn for å si positive ting om T-Cross.

6. Utstyr:

Trenden har vært klar de siste årene: De små bilene får stadig mer utstyr vi tidligere bare fant på store og dyre biler. T-Cross er et godt eksempel på det. Her er det blant annet snakk om 8’’ infotainmentskjerm som standard. Heldigitalt Active Info-display er tilgjengelig som ekstrautstyr. Du kan også få trådløs lading og Keyless Access og Light Assist Fjernlysassistent.

Blant standardutstyret er både Front Assist, med City nødbrems og fotgjengergjenkjenning, kollisjonsbeskyttelsessystemet Pre-crash, tretthetsvarsling, adaptiv cruisekontroll og Lane Assist. Andre nyttige systemer som Side Assist blindsonevarsler og utmanøvreringsassistenten Rear Assist vil også være tilgjengelig.

Polo var faktisk først hos VW med dette

Polo var først ut med de digitale instrumentene, disse kommer også i T-Cross.
Polo var først ut med de digitale instrumentene, disse kommer også i T-Cross.

7. Farger og interiør:

Mange kunder i denne klassen vil ha en bil som skiller seg litt fra mengden, uten at det behøver å koste en formue. T-Cross kommer med til sammen 12 lakkfarger og mulighet for å individualisere interiøret. Designpakkene gir ulike uttrykk med fargede panel i dashbordet og senterkonsoll, ulike fargevalg for setetrekk osv.

8. En Volkswagen fra Spania

Det er slutt på tiden da en VW alltid kom fra Tyskland. T-Cross skal bygges på konsernets fabrikk i Navarra, Spania. Samtidig investerer de over en milliard euro i utvikling av kompakt-SUVer fram til neste år. Det blir antatt at markedet for disse bilene vil doble seg det neste tiåret.

Bestselgerne ble flyttet til Spania

Det blir mange valgmuligheter også i interiøret.
Det blir mange valgmuligheter også i interiøret.

9. Mange søsken

Volkswagen har fornyet og utvidet sin SUV-modellrekke kraftig fra 2016 og frem til nå. Nye Tiguan ble lansert i 2016. Senere kom sjuseteren Tiguan Allspace og T-Roc i fjor. I USA har Volkswagen lansert store Atlas, samt modellen Teramont for Kina. I tillegg til er flere spennende SUV konseptbiler vist fra Volkswagen det siste året.

10. Elektrisk – eller?

I elbillandet Norge blir veldig mange nybiler møtt med spørsmålet: "Kommer den som elbil? Eller ladbar hybrid?". Svaret i dette tilfellet er nei. T-Cross kan kanskje komme med en mildhybrid-løsning, men det er foreløpig ikke bekreftet.

VW skal skille ut elbilene sine i en helt ny modellserie, kalt ID. Og der er det også elektrisk SUV på gang. ID Crozz skal etter planen komme på markedet i 2020. Det er en bil som kan komme til å bli en storselger i Norge.

Se - her er første ID på plass i Norge

Premieren er over og VW takker alle som har kommet til Amsterdam for å se på nykommeren.
Premieren er over og VW takker alle som har kommet til Amsterdam for å se på nykommeren.

Les også:
Verdenspremiere: Ny og viktig modell fra VW
Snart kommer de med ny og billigere SUV

Denne saken ble først publisert i Broom.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
01:39 Opposisjonen i Bolivia oppfordrer til generalstreik01:17 Tyrkia starter ikke en ny offensiv i Nord-Syria00:36 Esper: Tyrkia kan ha begått krigsforbrytelser00:24 Mindre kreft blant innvandrere23:58 Boeing erstatter toppsjef etter vedvarende flykrise23:43 Kroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:37 Tottenham-show gir sjefen arbeidsro23:32 Glohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:26 Den kinesiske regjeringen planlegger å erstatte Hongkongs leder23:08 25 år gammel kvinne nekter straffskyld etter ambulansedrama23:06 Kroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:04 Glohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:02 Dybala-dobbel reddet Juventus fra pinlig tap23:01 Tottenham-show gir sjefen arbeidsro22:57 TV 2: MDG får tre byråder i Oslo22:41 Tusk anbefaler EU-landene å godta britenes ønske om brexit-utsettelse22:27 Aftenbladet: Indiske investorer vil kjøpe aksjer i Viking22:04 Eriksen Søreide: Norge har ikke forpliktelse for Syria-barna21:26 Markedet mettes – norske F-16 kan gå på billigsalg20:27 Først seier, så tap for Boris Johnson da Parlamentet stemte over brexitavtalen19:59 Ap, MDG, Venstre og KrF er enige om å danne byråd i Bergen19:51 Ulf Leirstein forbereder seg på et liv etter politikken19:36 Putin og Erdogan enige om Syria-avtale19:06 Mann knivdrept i garasje i Drammen19:02 PST undersøker trusselbrev sendt ut før ambulansekapringen i Oslo18:59 – Ingen avklaring for Frode Berg før november18:40 – Byrådet viser en fiendtlighet mot dem som er avhengige av bil18:38 Brækhus skrev avtale med Hearns selskap – nærmer seg ny storkamp18:06 Kraftig høststorm i Trøndelag - mann tatt av bølge i Lofoten17:52 Trump sammenligner riksrettsprosess med lynsjing17:15 Ukrainsk journalist dømt til 15 år i fengsel av separatister17:13 Fotballtopp vil ha hjernerystelse-bytter etter demensalarm16:41 Advarer: – Farlige IS-krigere kan rømme hjem16:04 Boeings Max-krise blir verre og verre14:22 Dødstallene stiger i Chile13:51 Palestinsk domstol blokkerer kritiske nettsteder13:50 Diplomat vitner i riksrettsprosessen mot Trump13:02 Venstre-prosessen «en oppskrift på langvarig støy»13:01 Assad: Erdogan er «en tyv»12:51 Mann kapret ambulanse – uskadeliggjort av politiet12:46 Person til sykehus etter minibussulykke i Bergen12:38 Riksrevisjonen: Domstolene bruker for lang tid12:37 Putin og Erdogan i viktige Syria-samtaler12:34 Batteribrann avgir farlig gass i Hordaland12:13 Mann tiltalt for drapsforsøk på legesenter12:07 Redaktøren i Aust-Agder Blad går av etter kritikk12:06 Tidslinje for den nye brexitavtalen11:41 Politiker overrasket alle: – Jeg er gravid11:40 Advokat: – Berg kjent med avtalerykter11:14 Sun Heidi Sæbø konstituert som Morgenbladet-redaktør10:52 Lover at Oslo skal bli utslippsfri innen 203010:40 Granåsen får 180 millioner til ski-VM 202510:27 Guaidó ber Russland og Kina om hjelp10:12 Mor (62) og datter (29) omkom i trafikkulykke i Volda: Frigir navnene10:00 Nytt funn: Deltok i angrepet på Pearl Harbor i 194109:57 Indiske myndigheter reagerer sterkt på skoleeksperiment09:03 Knepen seier for Trudeau i Canada09:02 Gatekjøkken i Oslo angrepet for tredje gang08:52 Isbryter går for egen maskin etter mayday-melding08:47 Zidane irritert over rykter om at han kan få sparken08:46 Carragher sier unnskyld til Evra – åtte år etter Suárez' rasistiske hets08:02 Kjetil Jansrud vil sette «uslåelig» rekord i mesterskapsfri sesong07:52 Kirkerådet lager etisk regelverk for flyreiser07:40 Nord-Irland legaliserer abort07:39 Baksetevarsel kan bli standard etter hundrevis av dødsfall i USA07:39 Regjeringen vil bruke klima-«smutthull»: – Veldig uklokt07:34 Politimann skadd av skytevåpen under oppdrag i Trondheim07:24 Naruhito kronet i en noe nedtonet seremoni07:22 Flere borgerlige varaordførere i Sp-styrte kommuner05:50 Dette skjer i dag05:36 Anklager om fusk etter valget i Bolivia05:30 Dette skjedde i natt05:30 Afrikanske migranter sier de ville reist til Europa selv om de visste om farene05:27 Trondheim fengsel kritiseres for behandling av forvaringsdømte04:43 Prognose: Justin Trudeau kan danne regjering04:34 Mann pågrepet etter skuddløsning i Oslo sentrum03:36 Nasa vil sende utlendinger til månen også03:20 Bolivias president nær ved å vinne valget02:58 Høyre og MDG samarbeider i bydeler i Oslo02:50 Norske styrker fortsetter i Irak02:02 Pompeo: Trump er forberedt på å gripe inn når amerikanske interesser er truet01:15 Venstre-lederen: Jeg er best for partiet videre01:09 Studie: Klimaendringer gjør El Niño sterkere00:23 Israel og Jordan ber Trump beholde soldater i Syria23:26 Uroen fortsetter i Chile – nytt portforbud innført22:45 FN advarer om dramatisk befolkningsnedgang i Sørøst-Europa22:04 Enighet om byrådsplattformen i Oslo21:52 De kjempet dyrenes kamp for 160 år siden21:49 Mattilsynet: 11.400 kilo kjøtt stoppet på grensen21:36 Hegerberg nominert til Ballon d'Or21:29 Facebook: – Står overfor stadig mer sofistikerte angrep21:09 Bare én brannmann brukte bilbelte i ulykken i Kvinesdal21:05 Gulljagende Bodø/Glimt snublet hjemme mot Mjøndalen20:31 Her er de mest urolige flyturene19:08 Slik ville skolen hindre juks18:10 Fly måtte snu da kjemikalie-lekkasje førte til at kabinansatte besvimte17:32 Carlsen satte rekord med remis mot Aronian – 101 strake partier uten tap17:13 BMW-tyver i Oslo-området går etter ratt og annet dyrt utstyr17:01 Brexitavtalen nektet lagt fram – Parlamentet startet lovprosessen16:31 Marianne Borgen fortsetter som ordfører i Oslo
Siste nytt
01:39VerdenOpposisjonen i Bolivia oppfordrer til generalstreik01:17VerdenTyrkia starter ikke en ny offensiv i Nord-Syria00:36VerdenEsper: Tyrkia kan ha begått krigsforbrytelser00:24NorgeMindre kreft blant innvandrere23:58VerdenBoeing erstatter toppsjef etter vedvarende flykrise23:43SportKroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:37SportTottenham-show gir sjefen arbeidsro23:32SportGlohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:26VerdenDen kinesiske regjeringen planlegger å erstatte Hongkongs leder23:08Norge25 år gammel kvinne nekter straffskyld etter ambulansedrama23:06SportKroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:04SportGlohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:02SportDybala-dobbel reddet Juventus fra pinlig tap23:01SportTottenham-show gir sjefen arbeidsro22:57NorgeTV 2: MDG får tre byråder i Oslo22:41VerdenTusk anbefaler EU-landene å godta britenes ønske om brexit-utsettelse22:27SportAftenbladet: Indiske investorer vil kjøpe aksjer i Viking22:04NorgeEriksen Søreide: Norge har ikke forpliktelse for Syria-barna21:26VerdenMarkedet mettes – norske F-16 kan gå på billigsalg20:27VerdenFørst seier, så tap for Boris Johnson da Parlamentet stemte over brexitavtalen19:59NorgeAp, MDG, Venstre og KrF er enige om å danne byråd i Bergen19:51PolitikkUlf Leirstein forbereder seg på et liv etter politikken19:36VerdenPutin og Erdogan enige om Syria-avtale19:06NorgeMann knivdrept i garasje i Drammen19:02NorgePST undersøker trusselbrev sendt ut før ambulansekapringen i Oslo18:59Norge– Ingen avklaring for Frode Berg før november18:40Politikk– Byrådet viser en fiendtlighet mot dem som er avhengige av bil18:38SportBrækhus skrev avtale med Hearns selskap – nærmer seg ny storkamp18:06NorgeKraftig høststorm i Trøndelag - mann tatt av bølge i Lofoten17:52VerdenTrump sammenligner riksrettsprosess med lynsjing17:15VerdenUkrainsk journalist dømt til 15 år i fengsel av separatister17:13Helse og livsstilFotballtopp vil ha hjernerystelse-bytter etter demensalarm16:41VerdenAdvarer: – Farlige IS-krigere kan rømme hjem16:04PengerBoeings Max-krise blir verre og verre14:22VerdenDødstallene stiger i Chile13:51VerdenPalestinsk domstol blokkerer kritiske nettsteder13:50VerdenDiplomat vitner i riksrettsprosessen mot Trump13:02PolitikkVenstre-prosessen «en oppskrift på langvarig støy»13:01VerdenAssad: Erdogan er «en tyv»12:51NorgeMann kapret ambulanse – uskadeliggjort av politiet12:46NorgePerson til sykehus etter minibussulykke i Bergen12:38PolitikkRiksrevisjonen: Domstolene bruker for lang tid12:37VerdenPutin og Erdogan i viktige Syria-samtaler12:34NorgeBatteribrann avgir farlig gass i Hordaland12:13NorgeMann tiltalt for drapsforsøk på legesenter12:07KulturRedaktøren i Aust-Agder Blad går av etter kritikk12:06PolitikkTidslinje for den nye brexitavtalen11:41PolitikkPolitiker overrasket alle: – Jeg er gravid11:40NorgeAdvokat: – Berg kjent med avtalerykter11:14KulturSun Heidi Sæbø konstituert som Morgenbladet-redaktør10:52NorgeLover at Oslo skal bli utslippsfri innen 203010:40SportGranåsen får 180 millioner til ski-VM 202510:27VerdenGuaidó ber Russland og Kina om hjelp10:12NorgeMor (62) og datter (29) omkom i trafikkulykke i Volda: Frigir navnene10:00VerdenNytt funn: Deltok i angrepet på Pearl Harbor i 194109:57VerdenIndiske myndigheter reagerer sterkt på skoleeksperiment09:03PolitikkKnepen seier for Trudeau i Canada09:02NorgeGatekjøkken i Oslo angrepet for tredje gang08:52NorgeIsbryter går for egen maskin etter mayday-melding08:47SportZidane irritert over rykter om at han kan få sparken08:46SportCarragher sier unnskyld til Evra – åtte år etter Suárez' rasistiske hets08:02SportKjetil Jansrud vil sette «uslåelig» rekord i mesterskapsfri sesong07:52NorgeKirkerådet lager etisk regelverk for flyreiser07:40Helse og livsstilNord-Irland legaliserer abort07:39MotorBaksetevarsel kan bli standard etter hundrevis av dødsfall i USA07:39PolitikkRegjeringen vil bruke klima-«smutthull»: – Veldig uklokt07:34NorgePolitimann skadd av skytevåpen under oppdrag i Trondheim07:24VerdenNaruhito kronet i en noe nedtonet seremoni07:22PolitikkFlere borgerlige varaordførere i Sp-styrte kommuner05:50NorgeDette skjer i dag05:36PolitikkAnklager om fusk etter valget i Bolivia05:30NorgeDette skjedde i natt05:30VerdenAfrikanske migranter sier de ville reist til Europa selv om de visste om farene05:27NorgeTrondheim fengsel kritiseres for behandling av forvaringsdømte04:43VerdenPrognose: Justin Trudeau kan danne regjering04:34NorgeMann pågrepet etter skuddløsning i Oslo sentrum03:36VerdenNasa vil sende utlendinger til månen også03:20VerdenBolivias president nær ved å vinne valget02:58NorgeHøyre og MDG samarbeider i bydeler i Oslo02:50NorgeNorske styrker fortsetter i Irak02:02VerdenPompeo: Trump er forberedt på å gripe inn når amerikanske interesser er truet01:15NyheterVenstre-lederen: Jeg er best for partiet videre01:09VerdenStudie: Klimaendringer gjør El Niño sterkere00:23VerdenIsrael og Jordan ber Trump beholde soldater i Syria23:26VerdenUroen fortsetter i Chile – nytt portforbud innført22:45VerdenFN advarer om dramatisk befolkningsnedgang i Sørøst-Europa22:04NorgeEnighet om byrådsplattformen i Oslo21:52NorgeDe kjempet dyrenes kamp for 160 år siden21:49NorgeMattilsynet: 11.400 kilo kjøtt stoppet på grensen21:36SportHegerberg nominert til Ballon d'Or21:29VerdenFacebook: – Står overfor stadig mer sofistikerte angrep21:09NorgeBare én brannmann brukte bilbelte i ulykken i Kvinesdal21:05SportGulljagende Bodø/Glimt snublet hjemme mot Mjøndalen20:31ReiseHer er de mest urolige flyturene19:08VerdenSlik ville skolen hindre juks18:10VerdenFly måtte snu da kjemikalie-lekkasje førte til at kabinansatte besvimte17:32SportCarlsen satte rekord med remis mot Aronian – 101 strake partier uten tap17:13MotorBMW-tyver i Oslo-området går etter ratt og annet dyrt utstyr17:01VerdenBrexitavtalen nektet lagt fram – Parlamentet startet lovprosessen16:31NorgeMarianne Borgen fortsetter som ordfører i Oslo
Populært