BMW tilbakekaller over 1 million biler grunnet brannfare

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix.
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tyske bilprodusenten BMW tilbakekaller mer enn én million biler grunnet et problem med eksosanlegget som "i ekstreme tilfeller kan føre til brann".

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

"I enkelte dieselbiler kan glykol-kjølevæske lekke" fra en defekt komponent som beskrives som en kjøler for resirkulering av bensin. Denne væsken kan i kombinasjon med andre substanser i systemet føre til brannrisiko, heter det i en uttalelse fra BMW.

Selskapet sier at de har tatt kontakt med bilselgere, som i sin tur oppfordres til å ta kontakt med eiere av de aktuelle bilene for å få gjennomført en sjekk.

– Modulen for eksosresirkulering vil bli sjekket, og hvis det er defekter i delene, vil disse bli byttet ut, skriver BMW.

Selskapet kunngjorde allerede i august at de tilbakekalte 480.000 biler som var rammet av samme feil fra land i Europa og Asia. De kom også med en offentlig unnskyldning til Sør-Korea etter at rundt 30 BMWer tok fyr der tidligere i år.

I uttalelsen tirsdag heter det at BMW har sjekket flere dieselmodeller og identifisert en "minimal risiko" i noen av dem.

Med den siste tilbakekallelsen har BMW tilbakekalt ialt 1,6 millioner biler rundt om i verden.