Mitsubishi L200 er en ekte billegende

Se video: Mitsubishi L200 er vel så mye en livsstilbil som et nyttekjøretøy.

Mitsubishi L200 er vel så mye en livsstilbil som et nyttekjøretøy. Nå har modellen blitt produsert i 40 år og i 4,7 millioner eksemplarer. Vi har sett litt på hva som har skjedd underveis.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Året er 1978, verden forandrer seg. Space Invaders sprer seg på spillkonsoller verden over og etablerer videospillindustrien. Det første automatiserte mobiltelefonnettet bygges i Japan og Supermann tar helt av på kino.

Et produkt til som lanseres, og som over de fire neste ti-årene vil bringe mobilitet til 4,7 millioner mennesker, er Mitsubishi L200.

Dette er en pickup som kan kjøres på alle typer veier, hvor som helst på kloden. Utviklet for å møte ønskene om god driftssikkerhet, holdbarhet og lastekapasitet, sammen med god framkommelighet, brukervennlighet og komfort på nivå med en personbil.

Har solgt 9.000 biler i Norge​

De første modellene ble kalt «FORTE» mens biler for eksport hadde dekaler med «L200», som er i bruk den dag i dag.

– L200 har vært og er en veldig viktig modell for oss. Den har solgt jevnt og trutt gjennom mange, mange år. Den aller første kom til Norge i 1982 og siden har mer enn 9.000 slike biler blitt solgt her hjemme.

Det forteller Vegard Werner, som er produktsjef hos den norske importøren.

– Det aller beste året var 2006 med 665 registreringer, det var under introduksjonen av forrige generasjon, fra mai og ut året. Så det var ikke over et fullt år en gang. L200-kunden er ofte en tidligere L200-kunde. Disse er svært lojale og vi har veldig mange som kjøper igjen og igjen... Det er hyggelig for oss og viser at produktet holder mål, mener Werner.

– Det er jo stort sett toseters varebiler dette. Kjøperne er alt fra håndverksbedrifter, entreprenører, bønder, men også større kunder som Statens Vegvesen og Bane Nor. Dessuten privatpersoner som ønsker seg en tøff og robust bil, forklarer Werner videre.

– Det som også er litt gøy er at kundene ofte kjøper mye utstyr til bilene sine, så det finnes knapt to like. Vi snakker om utstyr som større dekk og felger, planlokk, eller glassfiber-topp til planet, ekstralys og så videre, avslutter produktsjefen.

Vi har tatt en liten reise gjennom historien og tatt et bitte-lite glimt av hva som kanskje kommer i fremtiden:

1978: 1. generasjon

Dette er den aller første og man ser tydelig likheten til Mitsubishi Galant fra samme tid.
Dette er den aller første og man ser tydelig likheten til Mitsubishi Galant fra samme tid.

Designet var inspirert av sedanen Galant, med langt panser, og fire frontlys. Motorutvalget var en 2,0-liter og en 2,6-liter bensinmotor for Nord-Amerika og 1,6-liter bensin i Japan og andre verdensdeler. En 2,3-liter dieselmotor var også tilgjengelig.

Chassiset var ganske sofistikert til å være et nyttekjøretøy, med skivebremser foran, doble triangelarmer / sprialfjærer i hjulopphenget foran, mens man bak fant bladfjærer og en stiv aksel. Mitsubishi hadde fordelen av å ha produsert Jeeper i mange år, og kunne legge til et nyutviklet 4WD-system hvor man kunne velge mellom drift på bare to hjul eller alle fire hjul.

L200 ble en foregangsmodell for Mitsubishis 4WD-modellrekke som skulle bestå av blant annet SUV-legendenPajero i tillegg til L200 og senere L300.

Les også: Ekspedisjons-bil: Dette er bilene for deg som skal kjøre jorda rundt

1986: 2. generasjon

Generasjon nummer to ble mindre personbil og mer barsk pickup.
Generasjon nummer to ble mindre personbil og mer barsk pickup.

I mars 1986 kom andre generasjon. Eksteriøret er klassisk med blant annet ny grill og lamper. Linjene skaper en form som gir et barskt og mer moderne uttrykk. Et bredere utvalg konfigurasjoner ble tilbudt, inkludert tre karosserityper; Single Cab, Club Cab og Double Cab, i kort og lang utførelse.

I Nord-Amerika ble også modellen solgt av Dodge med navnet «RAM 50». Rundt 1.146.000 biler av andre generasjon ble produsert ved Ohe fabrikken i Japan og ved Laem Chabang fabrikken i Thailand.

Les også: Slik var det å kjøre SUV – for 40 år siden

1995: 3. generasjon

I 1995 var det klart for en tredje generasjon av L200.
I 1995 var det klart for en tredje generasjon av L200.

Produksjon av tredje generasjon L200 startet i november 1995, i Thailand. Interiør- og eksteriørdesign fikk en full fornyelse med et mer moderne uttrykk. Den nye stilen reflekterte kundens behov for en bil som også kunne brukes til fritid og som en personbil.

Motorkraft og offroad -ytelser ble forbedret med en 2,5 liter turbodiesel med intercooler og med «Easy Select 4WD» system. Sikkerhets- og utstyrsnivå ble også økt for å tilfredsstille forventningene kundene hadde til personbilers komfort. Til sammen ca. 1.046.000 biler ble solgt.

2004: 4. generasjon

I 2004 var det klart for en ny utgave igjen. Denne gangen med et helt annet design.
I 2004 var det klart for en ny utgave igjen. Denne gangen med et helt annet design.

I august 2005 ble det igjen full fornyelse og etter introduksjonen i Thailand i 2005 ble bilen eksport til rundt 150 land, verden over.

Nye L200 ble en viktig modell i Mitsubishis globale strategi. Den ble utviklet med tre mål i tankene som skulle hjelpe den til å bli en viktig modell. Først økonomi og driftssikkerhet. For det andre, høye kvalitetsstandarder for å speile merkevaren globalt. Og sist, ikke bare være en modell til kommersielt bruk, men også tilfredsstille varierte krav og ønsker kundene hadde til en livsstil-bil.

Karakteristiske egenskaper for 2005-modellen L200 inkluderte et helt nytt interiør og et litt mer sporty eksteriørdesign. Den bød også på det romsligste interiøret i sin klasse, mens hjuloppheng og alt utstyret innvendig var utviklet med tanke på personbilkomfort. Man deltok også i Dakar Rally og andre tøffe løp.

Bilene fikk nyutviklede 2,5-liter og 3,2-liter commonrail-dieselmotorer og var tilgjengelige som Single Cab, Club Cab og Double Cab

Totalt 1.423.000 av fjerde generasjon ble produsert.

Les også: Sjekk prisen på drømme-SUVen nå

2014: 5. generasjon

Slik ser dagens utgave av L200 ut. Det har unektelig skjedd en del på de 40 årene som bilen har blitt laget.
Slik ser dagens utgave av L200 ut. Det har unektelig skjedd en del på de 40 årene som bilen har blitt laget.

I 2014, vises femte generasjon L200. Egenskaper som økt brukervennlighet, økt driftssikkerhet for kommersielt bruk, en mer sporty følelse som gjør den lettere og mer morsom å kjøre, kvalitet og komfort som øker kundetilfredsheten prioriteres. Tre karosserivarianter er tilgjengelige: Single Cab, Double Cab og dobbelt-dør Club Cab.

2,5 liter turbodiesel-motoren og 2,4-liter bensinmotoren forbedres ytterligere og selges parallelt med en nyutviklet 2,4-liter turbodiesel. Sistnevnte med kraftige ytelser og et rekordlavt drivstofforbruk og CO2-utslipp. En 6-trinns manuell girkasse eller en 5-trinns automatgirkasse med Sport Mode tilbys også for første gang. 4WD-systemene utvikles også videre og offroadegenskapene forbedres ytterligere.

Neste generasjon:

Denne skissen er etter alt å dømme det som vil bli fortsettelsen på pickup-suksessen.
Denne skissen er etter alt å dømme det som vil bli fortsettelsen på pickup-suksessen.

Ingenting tyder på at eventyret og suksessen med L200-pickupen er over ennå, selv om modellen runder 40 år. Snare tvert imot.

Bildet over er en skisse fra Mitsubishi som viser hvordan den kommende generasjonen kan komme til å se ut.

Vi tar neppe mye feil om vi gjetter på at L200 kommer til å passere 5 millioner solgte eksemplarer om ganske kort tid.

Les også: Denne billegenden fra Mitsubishi forsvinner snart

VIDEO: X Edition heter denne Mitsubishi L200-en. Den er skreddersydd for norske kjøpere

Saken er opprinnelig publisert på Broom.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
22:10 Nye protester i Barcelona etter fengselsdommer mot politikere21:59 Fox News: Nærkontakt mellom amerikanske styrker og tyrkiskstøttede opprørere i Syria21:42 Demokratene vurderer formell avstemning om riksrettsetterforskning21:29 E-tjenesten: En forverring av forholdene i IS-leirer hvor nordmenn holdes21:16 Byggesteiner for primitivt liv funnet i is fra Saturn-måne21:04 23-åring tiltalt for grov vold på hotellrom20:58 Tyrkia fortsetter offensiven i Syria20:54 – Kjørte over seg selv i trafikkulykke20:29 Øredøvende tribunelyd fra barna i Bucuresti20:22 Kallmyr slår opp telt for å forhindre flyktningstrøm til Norge19:10 Utkast til brexitavtale nærmer seg, melder flere medier19:10 Demonstrasjon mot Turkish Airlines på Gardermoen19:07 Pence drar til Tyrkia på kort varsel18:34 Soldater er sinte og frustrerte etter Trump-avgjørelse: – Jeg skammer meg18:33 Flere i Venstre vil ha Sveinung Rotevatn som ny partileder18:14 Henrik Ingebrigtsen opererte sin trøblete tå18:03 Gutt (2) sendt til sykehus etter alvorlig trafikkulykke17:47 Aftenposten trekker journalister ut av Syria17:06 Follo-spiller utestenges i sju kamper etter å ha skallet motstander17:04 Mann forstyrret isbjørn – fikk 15.000 kroner i bot15:35 IMF venter laveste vekst siden finanskrisen15:35 Lekkasje ved Tine Meierier15:28 Kvinnelig imam tildeles menneskerettighetspris i Oslo15:27 Bulgarias fotballpresident går av etter «rasismekampen»15:07 XXL vil hente 500 millioner kroner i emisjoner15:05 Spania venter flere rasende protester i Barcelona15:04 76-åring dømt seksuelt overgrep ett år etter forrige dom14:22 Hvis Trump og Pence blir dømt, blir hun president14:13 Mer motgang for sykkel-VM i Bergen14:06 FN: 85 sivile drept i forbindelse med valget i Afghanistan13:38 Ras av sykmeldinger i Morgenbladet13:14 Merkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven12:49 Pastor tiltalt for voldtekt av barn – aktor vil ha fire og et halvt års fengsel12:47 Krever merking av raske elsparkesykler12:36 Målløst i historisk VM-oppgjør i Nord-Korea12:36 Tour-feltet får en tøff start neste år12:13 Elbilforeningen mener nye avgifter er lite klimavennlige12:06 Strengere krav til vinterdekk for tunge kjøretøy12:05 Mulig regelendring i Norge: Fotballspillerne kan eie seg selv12:05 Russland med klar advarsel til Tyrkia12:03 Merkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven11:54 Skiskyting: Russland fortsatt ute i dopingkulden11:53 Nye toppsjefer til Rema 100011:31 Mette-Marit-feber i Tyskland11:23 To menn dømt for gruppevoldtekt av 15-åring11:19 Disse fuglene vet veien hjem, men husker ikke hindringene før de ser dem11:17 Isbreene i Sveits har tapt 10 prosent av sitt volum10:58 Nilsson blir hjemme og trener med gutta på snø10:57 Lesertallene synker på papir – øker digitalt09:53 Frelimo favoritt ved valget i Mosambik09:53 Russer nektet straffskyld for knivstikking på Kiwi09:49 Russland avholder militærøvelse09:31 Hellas: Flere knivstukket på overfylt asylmottak09:30 Uniteds lønnsbudsjett runder trolig 3 milliarder09:14 Tidligere Trump-rådgiver vitner om kaos i Det hvite hus09:14 230 ansatte i Årdal kan bli permittert08:54 Barnier: – Brexitavtale fortsatt mulig denne uken08:37 Sju pågrepet i grov voldtektssak08:20 Skryt til Norge i rumensk avis08:19 Sky News: Oppkjøpsfond med nytt forsøk på å kjøpe Ving08:12 Russere tiltalt for å forsøke å lure 27 ukrainske bygningsarbeidere inn i Norge07:54 Forsvarets nye jagerfly vil øke utslippene med 207 prosent07:48 Staten lokker marokkanere med penger for å reise hjem07:33 Flere metoo-saker i Forsvaret07:13 – Tyrkia burde vært hardere straffet enn Russland07:10 Carlsen nær 100-barrieren: – Bare flaks og stayerevne reddet meg06:58 Eks-homofil skal «hjelpe» folk vekk fra homofil praksis i Bergen06:43 Mings møtt med apelyder, Bulgarias trener «hørte ingenting»06:42 13 politifolk drept i bakholdsangrep i Mexico06:30 Salget av middagsmat på boks ned 30 prosent på ti år06:26 Norge kan møte Romania igjen i finale om EM-plass06:00 Dette skjer i dag05:55 Jostein Gaarder: – Hent barnet i Syria og moren hjem05:34 Dette skjedde i natt05:31 Oslo og 14 andre byer kutter kjøtt for ansatte05:30 Frode Berg-saken kaster skygge over 75-årsmarkering05:15 Influensa-påminnelse til gravide og unge i risikogrupper05:11 Dødstallet stiger i Japan etter tyfon05:07 Drapstrusseldømt far dømt for å kontakte barna05:04 BBC: EU vurderer å holde nytt krisemøte for å lande en brexitavtale05:00 Bankene frykter nytt EU-forslag vil gi dyrere boliglån04:18 Datatilsynet vil ikke gi tilgang til meldinger om nyfødte03:48 UNICEF-rapport: Feilernæring også et problem i Norge03:24 Mange skadd i uro i Barcelona etter dommer mot katalanske politikere03:12 Fiskekvotene redusert i Østersjøen03:05 Mann tok seg inn i leilighet i 4. etasje via stillas02:45 Ett av tre barn i verden under fem år er feilernært02:12 Macron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå01:43 Skatteklager: 2.500 saker i kø01:42 Hellas evakuerer overfylt migrantleir01:19 USA har innført sanksjoner mot Tyrkia01:11 Tenåring tiltalt for å tvinge jevnaldrende til å kysse skoene hans01:03 Kriminalomsorgen mener ostehøvelkutt kan få alvorlige konsekvenser00:52 Fellesforbundet vil kjempe mest for buss, hotell og restaurant og tekstil00:16 Dagbladet: Elden ville fjerne aktor i Jensen-saken00:12 Macron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå00:11 Pentagon: Tyrkias offensiv i Syria undergraver bekjempelsen av IS00:10 Trump vil «snart» innføre sanksjoner mot Tyrkia23:50 Dronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone23:40 13 syklister fikk påpakning for manglende lys
Siste nytt
22:10VerdenNye protester i Barcelona etter fengselsdommer mot politikere21:59VerdenFox News: Nærkontakt mellom amerikanske styrker og tyrkiskstøttede opprørere i Syria21:42VerdenDemokratene vurderer formell avstemning om riksrettsetterforskning21:29NorgeE-tjenesten: En forverring av forholdene i IS-leirer hvor nordmenn holdes21:16VerdenByggesteiner for primitivt liv funnet i is fra Saturn-måne21:04Norge23-åring tiltalt for grov vold på hotellrom20:58VerdenTyrkia fortsetter offensiven i Syria20:54Norge– Kjørte over seg selv i trafikkulykke20:29SportØredøvende tribunelyd fra barna i Bucuresti20:22PolitikkKallmyr slår opp telt for å forhindre flyktningstrøm til Norge19:10PolitikkUtkast til brexitavtale nærmer seg, melder flere medier19:10NorgeDemonstrasjon mot Turkish Airlines på Gardermoen19:07VerdenPence drar til Tyrkia på kort varsel18:34VerdenSoldater er sinte og frustrerte etter Trump-avgjørelse: – Jeg skammer meg18:33PolitikkFlere i Venstre vil ha Sveinung Rotevatn som ny partileder18:14SportHenrik Ingebrigtsen opererte sin trøblete tå18:03NorgeGutt (2) sendt til sykehus etter alvorlig trafikkulykke17:47NorgeAftenposten trekker journalister ut av Syria17:06SportFollo-spiller utestenges i sju kamper etter å ha skallet motstander17:04NorgeMann forstyrret isbjørn – fikk 15.000 kroner i bot15:35PengerIMF venter laveste vekst siden finanskrisen15:35NorgeLekkasje ved Tine Meierier15:28KulturKvinnelig imam tildeles menneskerettighetspris i Oslo15:27SportBulgarias fotballpresident går av etter «rasismekampen»15:07PengerXXL vil hente 500 millioner kroner i emisjoner15:05VerdenSpania venter flere rasende protester i Barcelona15:04Norge76-åring dømt seksuelt overgrep ett år etter forrige dom14:22StemmerHvis Trump og Pence blir dømt, blir hun president14:13SportMer motgang for sykkel-VM i Bergen14:06VerdenFN: 85 sivile drept i forbindelse med valget i Afghanistan13:38KulturRas av sykmeldinger i Morgenbladet13:14PolitikkMerkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven12:49NorgePastor tiltalt for voldtekt av barn – aktor vil ha fire og et halvt års fengsel12:47PengerKrever merking av raske elsparkesykler12:36SportMålløst i historisk VM-oppgjør i Nord-Korea12:36SportTour-feltet får en tøff start neste år12:13MotorElbilforeningen mener nye avgifter er lite klimavennlige12:06MotorStrengere krav til vinterdekk for tunge kjøretøy12:05SportMulig regelendring i Norge: Fotballspillerne kan eie seg selv12:05VerdenRussland med klar advarsel til Tyrkia12:03PolitikkMerkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven11:54SportSkiskyting: Russland fortsatt ute i dopingkulden11:53PengerNye toppsjefer til Rema 100011:31KulturMette-Marit-feber i Tyskland11:23NorgeTo menn dømt for gruppevoldtekt av 15-åring11:19VerdenDisse fuglene vet veien hjem, men husker ikke hindringene før de ser dem11:17VerdenIsbreene i Sveits har tapt 10 prosent av sitt volum10:58SportNilsson blir hjemme og trener med gutta på snø10:57KulturLesertallene synker på papir – øker digitalt09:53PolitikkFrelimo favoritt ved valget i Mosambik09:53NorgeRusser nektet straffskyld for knivstikking på Kiwi09:49VerdenRussland avholder militærøvelse09:31VerdenHellas: Flere knivstukket på overfylt asylmottak09:30SportUniteds lønnsbudsjett runder trolig 3 milliarder09:14PolitikkTidligere Trump-rådgiver vitner om kaos i Det hvite hus09:14Norge230 ansatte i Årdal kan bli permittert08:54PolitikkBarnier: – Brexitavtale fortsatt mulig denne uken08:37NorgeSju pågrepet i grov voldtektssak08:20SportSkryt til Norge i rumensk avis08:19PengerSky News: Oppkjøpsfond med nytt forsøk på å kjøpe Ving08:12NorgeRussere tiltalt for å forsøke å lure 27 ukrainske bygningsarbeidere inn i Norge07:54NorgeForsvarets nye jagerfly vil øke utslippene med 207 prosent07:48NorgeStaten lokker marokkanere med penger for å reise hjem07:33NorgeFlere metoo-saker i Forsvaret07:13Politikk– Tyrkia burde vært hardere straffet enn Russland07:10SportCarlsen nær 100-barrieren: – Bare flaks og stayerevne reddet meg06:58NorgeEks-homofil skal «hjelpe» folk vekk fra homofil praksis i Bergen06:43SportMings møtt med apelyder, Bulgarias trener «hørte ingenting»06:42Verden13 politifolk drept i bakholdsangrep i Mexico06:30Helse og livsstilSalget av middagsmat på boks ned 30 prosent på ti år06:26SportNorge kan møte Romania igjen i finale om EM-plass06:00NorgeDette skjer i dag05:55NorgeJostein Gaarder: – Hent barnet i Syria og moren hjem05:34NorgeDette skjedde i natt05:31Helse og livsstilOslo og 14 andre byer kutter kjøtt for ansatte05:30VerdenFrode Berg-saken kaster skygge over 75-årsmarkering05:15Helse og livsstilInfluensa-påminnelse til gravide og unge i risikogrupper05:11VerdenDødstallet stiger i Japan etter tyfon05:07NorgeDrapstrusseldømt far dømt for å kontakte barna05:04VerdenBBC: EU vurderer å holde nytt krisemøte for å lande en brexitavtale05:00PengerBankene frykter nytt EU-forslag vil gi dyrere boliglån04:18NorgeDatatilsynet vil ikke gi tilgang til meldinger om nyfødte03:48Helse og livsstilUNICEF-rapport: Feilernæring også et problem i Norge03:24VerdenMange skadd i uro i Barcelona etter dommer mot katalanske politikere03:12PengerFiskekvotene redusert i Østersjøen03:05NorgeMann tok seg inn i leilighet i 4. etasje via stillas02:45Helse og livsstilEtt av tre barn i verden under fem år er feilernært02:12VerdenMacron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå01:43PengerSkatteklager: 2.500 saker i kø01:42VerdenHellas evakuerer overfylt migrantleir01:19PengerUSA har innført sanksjoner mot Tyrkia01:11NorgeTenåring tiltalt for å tvinge jevnaldrende til å kysse skoene hans01:03NorgeKriminalomsorgen mener ostehøvelkutt kan få alvorlige konsekvenser00:52PengerFellesforbundet vil kjempe mest for buss, hotell og restaurant og tekstil00:16NorgeDagbladet: Elden ville fjerne aktor i Jensen-saken00:12VerdenMacron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå00:11VerdenPentagon: Tyrkias offensiv i Syria undergraver bekjempelsen av IS00:10VerdenTrump vil «snart» innføre sanksjoner mot Tyrkia23:50KulturDronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone23:40Norge13 syklister fikk påpakning for manglende lys
Populært