Bilutstilling i Paris:

Nyhetsrush fra BMW

BMW X5.
BMW X5. Foto: Øystein Byberg/Hegnar.no

BMW har lansert en rekke X-er i år. Enda én kommer. Samtidig kommer tyskerne med elektriske nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årets bilutstilling i Paris preges av at mange av de større bilmerkene er borte og at nyhetsrushet er begrenset, men BMW er blant merkene som viser flere store nyheter i år. Viktigst er det at bestselgeren 3-serie nå kommer i helt ny og større drakt.

Allerede i mars kommer 3-serie til Norge, da i sedanversjon med bensin- og dieselmotorer. Designet er frisket opp og er mer aggressivt enn tidligere, ikke minst dersom man ser bilen bakfra.

Til sommeren dukker plug-in-varianten 330e opp. Bare noen få tekniske data er offentliggjort, men det anslås en totaleffekt på 215 kW (292 hk) og at 0-100 km/t vil ta rundt seks sekunder.

Ifølge kommunikasjonsdirektør Marius Tegneby i BMW Norge anslås det en elektrisk rekkevidde på 60 km for denne.

For deg som vil ha en mest mulig sporty 3-serie er M340i xDrive enn så lenge heftigste modell med 374 hk.

– 3-serie konkurrerer i et tøft segment, men skal, som alltid, kjennetegnes ved å være den mest kjøreglade bilen, sier Tegneby.

Les også: Ekstremt el-rush fra Mercedes

Artikkelen fortsetter under bildet.

BMW 3-serie. Foto: Øystein Byberg / Hegnar.no
BMW 3-serie. Foto: Øystein Byberg / Hegnar.no

Økt rekkevidde

Nyheten som er vanskelig å se er kanskje enda viktigere for Norge. Nå får nemlig bestselgeren i3 større batteri og dermed økt rekkevidde. i3 120A har en batterikapasitet på 42,2 kWt og har i henhold til den realistiske WLTP-standarden en elektrisk rekkevidde på inntil 310 km. BMW kommuniserer selv 30 prosent økt rekkevidde i daglig kjøring.

Produksjonen av i3 med større batterier starter i november, noe som skulle tilsi levering i Norge før nyttår.

Les også: – Perfekte biler for det norske markedet

Artikkelen fortsetter under bildet.

BMW i3. Foto: BMW
BMW i3. Foto: BMW

X-enes år

X5 har en stor tilhengerskare i Norge. Nå kommer også denne store SUV-en i ny drakt, fra november. Det er bare fem år siden forrige utgave ble lansert, noe som viser at det går kjappere i bilverden enn tidligere. Det er en helt ny bil hvor man har tenkt på plass til batterier fra dag én.

Tegneby opplyser at en plug-in-hybrid vil komme i 2. halvår neste år. Denne har en rekke-sekser bensinmotor som utgangspunkt og vil få en elektrisk rekkevidde på rundt 80 km (75 km etter WLTP-standarden).

BMW har lenge snakket om at 2018 blir «Year of the X». X2, X4 og X5 er allerede vist frem.

– X7 vil bli vist før nyttår, lover Tegneby.

Les også: Skoda spriter opp kompakt-SUV

Artikkelen fortsetter under bildet.

BMW Z4. Foto: Øystein Byberg / Hegnar.no
BMW Z4. Foto: Øystein Byberg / Hegnar.no

Planlegger flere elbiler

Fra 2020 vil også elbilporteføljen utvides ytterligere. BMW bekrefter nå at i4, en fire dørs elbil kommer på markedet i 2021. Samtidig kommer også BMW iNEXT, en stor helektrisk SUV på størrelse med X5. En elektrisk X3 er ventet året før. Her har BMW åpnet opp for reservasjoner i Norge.

– Vi fikk 1000 reservasjoner i løpet av de første ukene, sier Tegneby. Han vil av konkurransehensyn ikke røpe hvor høyt tallet er i dag.

Reservasjonsbeløpet er på 15.000 kroner, som blir refundert dersom man velger å ikke bestille bilen.

BMW viser en voldsom bredde i modellutvalget i Paris. La oss heller ikke glemme at Z4 er tilbake etter noen års fravær. Mer luksuriøs og mer sporty, er stikkordene.

Den tyske bilprodusenten bekrefter også at 8-serie vil komme som cabriolet og i Gran Coupe-drakt og at M-utgaver vil bli levert til alle utgaver.

Les også: Peugeot med ny sporty stasjonsvogn

Artikkelen ble først publisert på Hegnar.no.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden