Langtur med elbil? Det blir mange og lange stopp

<p>Tesla Model X er ikke noe vanlig syn i Tyskland ennå. Vi fikk mange nysgjerrige blikk på turen. (Foto: Frank Williksen)</p>
Tesla Model X er ikke noe vanlig syn i Tyskland ennå. Vi fikk mange nysgjerrige blikk på turen. (Foto: Frank Williksen)

Dette passet ikke Teslaen til.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeg er nybegynner og nysgjerrig på elbiler. Jeg vet, som de fleste, at fremtiden på veiene vil være utslippsfri. På overskuelig sikt betyr dette elbiler.

Nærmere tre uker med Tesla Model X og Model S var en positiv opplevelse i norsk hverdagsbruk. Jeg fikk litt færre kilometer ut enn hva bilen forespeilte, men forskjellen var «innafor».

Selv er jeg vant til å bruke bil mye på jobbreiser når jeg har tid til dette – også på lange distanser.

Prøvebil til drøye millionen

Hvor bra passer elbilen til dette, undret jeg, og la opp en rute på drøyt 1.100 kilometer fra hjemadressen i Drammen til Wehrheim nær Frankfurt da et lite team av oss skulle til Tyskland og Østerrike på en ukes reportasjetur.

For å spare litt kilometer, valgte vi å ta ferge fra Larvik til Hirtshals.

Bilen ble en Tesla Model X 100D, som importøren velvillig stilte til rådighet, med app og det hele. Denne modellen har en startpris på 866.520 kroner, og med det utstyret testbilen hadde, sto det her 1.001.420 kroner på prislappen.

Les også: Elbilene med lengst rekkevidde

(Saken fortsetter under)

På Teslas superladere i Danmark og Tyskland var vi ofte eneste bil til lading. (Foto: Christer Williksen)
På Teslas superladere i Danmark og Tyskland var vi ofte eneste bil til lading. (Foto: Christer Williksen)

Stor forskjell på oppgitt og reell rekkevidde!

Vi snakker om en svært godt utstyrt, stor og rommelig bil med høy effekt, og en rekkevidde som oppgis til ca. 565 kilometer (NEDC).

Mitt utgangspunkt for å vurdere en elbil som nr. 1-bil, er at den skal ha like god, eller bedre, reell rekkevidde enn en tilsvarende fossilbil. Det bør også gå mye kjapt å etterfylle energi (lade).

Legg merke til at jeg sier reell rekkevidde, for det viste seg å skille enormt mye mellom hva vi i praksis oppnådde og en rekkevidde på 565 NEDC-kilometer.

(Saken fortsetter under)

Model X er en flott bil å kjøre langt med - bortsett fra mange og lange ladepauser. (Foto: Christer Williksen)
Model X er en flott bil å kjøre langt med - bortsett fra mange og lange ladepauser. (Foto: Christer Williksen)

Dobbelt så lang ladetid

Det lengste vi oppnådde på turen sørover, var 270 kilometer på det siste strekket fra ladestasjonen i Rhüden til hotellet i Wehrheim – men da var batteriet også bokstavelig talt tomt; 14 fattige kilometer hadde vi å gå på da vi parkerte.

Heldigvis fant vi en ladestasjon i nabokvartalet, slik at vi fikk hentet sårt tiltrengt strøm via type 2-kontakten.

Det skilte også svært mye på effektiv ladetid i forhold til det som gjerne har vært sagt om Tesla på egne superladere. Mens vi ble forespeilet ladetid på 20-30 minutter opp til 80 prosent kapasitet, endte vi med det dobbelte eller mer, som tabellen nedenfor vil vise.

Burde gått raskere

Her bør det tilføyes at på de sju Tesla superladerne vi benyttet på turen, var vi eneste bil på fire av dem, og på de tre øvrige var det henholdsvis en, to og to biler til på åtte mulige ladepunkter. Da burde det etter vår oppfatning ha gått mye raskere.

Dette ble nødvendig vel ofte. (Foto: Frank Williksen)
Dette ble nødvendig vel ofte. (Foto: Frank Williksen)

Les også: Tesla gjør det igjen: Enda raskere (!) og bedre rekkevidde

Supert transportmiddel

Om selve bilen er det bare positivt å si. Veiegenskaper og komfort, plass og utstyr holder høy klasse. Luftfjæring og firehjulsdrift er viktige bidrag.

For tre voksne karer med bagasje var det definitivt et flott transportmiddel. Overlegne krefter og akselerasjon, og elbilens suverene lydkomfort, gjorde selve kjøreturen til en særdeles behagelig opplevelse.

Et meget funksjonsdyktig klimaanlegg skal også nevnes på plussiden her.

Hold deg under 130…

Den enorme frontruten imponerer stadig, og fargetoningen på den øvre halvdelen er nesten utrolig effektiv når man kjører med sola imot.

Navigasjonssystem i toppklasse. Foto: Christer Williksen)
Navigasjonssystem i toppklasse. Foto: Christer Williksen)

En Tesla er nesten mer datamaskin med hjul på enn bil i tradisjonell forstand.

Dette betyr for eksempel at den gir både viktige og nyttige beskjeder uoppfordret.

Som for eksempel da sjåføren tråkket litt vel hardt på pedalen, og farten steg til 215 km/t: «Hold deg under 130 km/t for å nå målet ditt», meldte bilen, med henvisning til neste ladestasjon...

Noen nøkkeltall:

  • Lengde x bredde: 5,04 x 2,07 meter
  • Akselavstand: 2.965 mm
  • Egenvekt: 2.459 kg
  • Vekt på turen: ca. 2.800 kg
  • Tilhengervekt m/brems: 2.250 kg
  • Akselerasjon 0-100 km/t: 4,9 sekunder
  • Toppfart: 250 km/t
  • Forbruk: Totalt 528,6 kWt

Dette blir tidenes dyreste Tesla

Rimelig transport

Energikostnad, hele turen (1.887 km): Her var det ikke helt enkelt å finne svar, men hvis vi regner med Tesla Supercharger-lading (over 60 kW) etter minuttpris, blir kostnaden (tysk pris) 106,42 euro, som tilsvarer NOK 1.067,42. Så har bilen en Supercharger-kreditt på 400 kWt årlig, som gir et forholdsmessig fradrag her. Før et slikt fradrag blir altså prisen pr mil NOK 5,66.

Ved hjemmelading, med dagens pris på ca. NOK 1,30 pr. kWt, ville tilsvarende kostnad blitt NOK 687,18. Det ville gitt en tilsvarende pris pr. mil på NOK 3,64. For hjemmelading må det også medregnes andel av installasjon av passende veggboks med egen krets.

Rimelig kjøring blir det, uansett.

Snittfart 93,2 km/t

Før vi ga oss i kast med autobahn i Tyskland bestemte vi oss for å holde oss innenfor fartsgrenser – og på strekninger med fri fart holde oss innenfor anbefalte 130 km/t.

Det eneste unntaket fra dette kom på kveldens siste etappe, da trangen til å komme frem overstyrte interessen for å kjøre noen lunde økonomisk. På strekningen fra Rhüden til Wehrheim gikk det stedvis i både 150 og 160 km/t.

Likevel kjørte vi betydelig langsommere på hele turen samlet enn vi noen gang har gjort på talløse turer med diesel- og bensinbiler. En gjennomsnittsfart på 93,2 km/t for hele strekningen på 1.103 kilometer sier vel det meste. Riktig nok vrimlet det av veiarbeidsområder, men likevel…

Tesla Model X er en stor og tung bil på alle måter. Egenvekt på knappe to og et halvt tonn vil nok gjøre innhugg på dekkontoen. (Foto: Frank Williksen)
Tesla Model X er en stor og tung bil på alle måter. Egenvekt på knappe to og et halvt tonn vil nok gjøre innhugg på dekkontoen. (Foto: Frank Williksen)

3 timer 15 minutter til lading - én vei!

Konklusjonen er uansett klar: Et slikt kjøremønster som vi hadde på denne turen passer bilen rett og slett ikke til. Det blir for mange ladepauser – og de blir for lange. På strekningen Drammen - Wehrheim – 1.103 kilometer - måtte vi lade fem ganger, medregnet topping av batteriet i Drammen før avgang.

Bare på ladepausene fra Hirtshals til Wehrheim brukte vi 3 timer og 15 minutter:

Randers 55 minutter

Aabenraa 45 minutter

Bispingen 45 minutter

Rhüden 50 minutter

Brukte over 2 timer mer på turen

Selvsagt måtte vi hatt stans på turen også med en fossil bil. Trolig hadde vi stoppet tre ganger da – to ganger for å strekke på beina, og en gang for å tanke og spise. Til sammen ville dette ha tatt knapt en time, hvilket betyr at vi med fossil transport ville vært fremme i Wehrheim litt før klokka 11 på kvelden – i stedet for 01.10 på natta.

Da forutsetter vi samme gjennomsnittsfart som Teslaen på effektiv kjøring. Med diesel- eller bensinmotor ville nok gjennomsnittsfarten vært 10 – 15 prosent høyere, og da ville forskjellen blitt enda større.

Stor test: Så langt går elbilene egentlig

Fossilbil ville spart mye tid også her

På samme måte gikk det nordover mot Kiel (575 kilometer), knapt 2 timer gikk med til lading:

Lutterberg 1t 18 minutter(!)

Bispingen 40 minutter (ladet ikke helt opp her)

Med fossil bil ville det trolig også vært to stopp på denne turen – ett for å strekke på beina, og ett for å tanke og spise. Dette ville til sammen ha tatt ca. 40 minutter, hvilket betyr at vi med fossilbilen ville ankommet Kiel rundt klokka 17.30 i stedet for klokka 18.50. En vesentlig årsak til at vi på denne strekningen (584 kilometer) hadde en gjennomsnittsfart på beskjedne 82,3 km/t er at vi brukte omtrent en time ekstra gjennom omfattende veiarbeidsområder på nordsiden av Hamburg.

Slik så kjøreskjemaet vårt ut sørover:

Avgang Drammen 06.15 (Rest km: 380)

Ankomst Larvik 07.10 (Rest km: 263)

Avgang Hirtshals11.45 (Rest km: 254)

Ankomst Randers 13.15 (Rest km: 43 – lading)

Avgang Randers14.10 (Rest km: 400)

Ankomst Aabenraa 16.00 (Rest km: 158 – lading)

Avgang Aabenraa 16.45 (Rest km: 409)

Ankomst Bispingen 19.10 (Rest km: 65 – lading)

Avgang Bispingen 19.55 (Rest km: 379)

Ankomst Rhüden 21.25 (Rest km: 136 – lading)

Avgang Rhüden 22.15 (Rest km: 409)

Ankomst Wehrheim 01.10 (Rest km: 14 – lading!)

Store forskjeller

Det er også interessant å se på hvor mange kilometer vi effektivt tilbakela mellom ladingene. Den lista ser slik ut sørover (tallet i parentes er den rekkevidden bilen oppga ved start på delstrekningen):

Drammen – Randers: 245 km (380) (via Larvik-Hirtshals)

Randers – Aabenraa: 185 km (400)

Aabenraa - Bispingen: 249 km (409)

Bispingen – Rhüden: 154 km (379)

Rhüden – Wehrheim: 270 km (409)

Nordover er tallene slik:

Wehrheim – Lutterberg 187 km (436)

Lutterberg – Bispingen 240 km (432)

Bispingen – Kiel 157 km (378)

Ved ankomst Lutterberg viste bilen 76 rest-km, ved ankomst Bispingen 91 km og ved ankomst Kiel 176 km.

Meget bra løsning på veivisning. (Foto: Christer Williksen)
Meget bra løsning på veivisning. (Foto: Christer Williksen)

Forskjellen mellom bilens anslåtte rekkevidde og hvor mange kilometer vi faktisk oppnådde på de enkelte delstrekningene, var med andre ord veldig stor.

For eksempel sa den at vi hadde 436 kilometer tilgjengelig ved start fra Wehrheim. Etter å ha kjørt beskjedne 187 km hadde vi bare 76 km igjen – og måtte lade. Omtrent slik var det, mer og mindre, hele veien.

Til gjengjeld er det aldri veldig langt til neste Tesla Superlader. Det er bygget ut et imponerende finmasket nett av slike ladestasjoner over hele Tyskland, og flere kommer. Det bør det også gjøre, for interessen for elbil er stigende, også i billand nr. 1.

Derfor er Teslas SUV ulik alle andre

Fartsgrensene – og anbefalt fart

I Tyskland er det fortsatt fri fart på mange autobahn-strekninger. Anbefalt hastighet er 130 km/t – og stadig flere strekninger skiltes ned til 120 km/t. Her snakker vi energikrevende kjøring, nesten uansett hva du har under panseret.

Vi så imidlertid veldig fort at på en stor og tung elbil som Tesla Model X rant rekkevidden veldig fort unna når hastigheten økte, selv innenfor 120 – 130 km/t, som vi brukte som rettesnor det aller meste av tiden.

En litt for vanlig situasjon på turen: Teslaen parkert, og kabel på plass. (Foto: Christer Williksen)
En litt for vanlig situasjon på turen: Teslaen parkert, og kabel på plass. (Foto: Christer Williksen)

Vi testet en gang hva bilen faktisk er god for, og passerte 235 km/t (og en kjempeoverrasket Mercedes roadster) med godt skyv.

Fartsøkning koster mer med elbil

Det må også innrømmes at vi slapp opp litt ekstra på siste delstrekning sørover, fra Rhüden til Wehrheim, der vi over lange strekninger lå med 150 – 160 km/t på speedometeret.

Men: I tillegg til det jeg har sagt om hva jeg forventer av en elbil med hensyn til reell rekkevidde, så forventer jeg også transporthastighet som er akseptabelt nær fossilbilen, og det får jeg ikke her.

Vår erfaring er også at forbruket øker vesentlig raskere for en elbil enn for en fossil bil når hastigheten økes.

Dette passet den ikke til

Så snakker vi Tyskland og mulighet for fri fart. Det er naturligvis helt annerledes i Norge, som er min hjemmebane. Men også her registrerer jeg større forskjell på antatt og reell rekkevidde enn det etter min mening burde være.

Et vesentlig poeng er naturligvis hva bilen skal brukes til. Det er for eksempel stor forskjell på ferieturer, da man har god tid, og legger opp dagsetapper på 20 – 40 mil, og rask yrkesmessig transport over betydelig lengre strekninger.

Til det første er elbilen helt super – til det andre, som vi testet denne gang, er den foreløpig ikke kvalifisert.

Snart skal Tesla doble rekkevidden

Denne saken ble først publisert på Broom.no.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
10:52 Varsler stor snøskredfare10:44 Johaug og Østberg sikret dobbelt norsk i Oberstdorf09:57 Distriktsfighten mellom Helleland og Vedum er i gang09:52 Solberg: Hatet er blitt mer intenst08:17 Nordmenn tror ikke Trump får fortsette - ekspert tror han blir felt av egne løgner07:38 Listhaug kaller det provokasjon mot Frp at Raja ble statsråd07:36 Kina innfører nasjonalt virus-tiltak blant reisende06:54 Minst 19 funnet døde etter jordskjelvet i Tyrkia06:01 Flere bekreftet døde av lungevirus – smitte oppdaget i nye land06:00 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt04:44 Demokratene advarte igjen mot Trumps maktmisbruk03:48 Ingen pågrepet etter voldshendelse i Asker03:36 Coronavirus bekreftet i Australia02:43 Brasils urfolk saksøker president Bolsonaro02:42 Forsker tror skabben lever lenger enn man tidligere har trodd02:27 Giuliani-kontakt hevder å ha opptak hvor Trump beordrer ambassadør oppsagt01:28 Byrådet i Bergen vil ikke gå av før i mars00:43 Mann dømt for grov vold mot sin kone23:24 Kina-viruset påvist i Frankrike – første tilfeller i Europa22:48 Økokrim stoppet kun seks mistenkelige transaksjoner i fjor22:31 Erling Braut Haaland scoret to mål i hjemmedebuten for Borussia Dortmund22:23 VG: Nøkkel skal være borte i Lørenskog-saken22:20 Bergerud fikk skrue i hånden i dramatisk EM-semifinale22:05 Nesten 4,1 millioner cruisepassasjerer i Norge i fjor21:44 Når graviditeten går galt: – Par møtes på en teknisk og kald måte21:25 Drosjesjåfør slått med balltre21:21 Verdensmester Tänak krasjet stygt i Rally Monte-Carlo21:02 DN: Hareide måtte godta lojalitetskrav fra Ropstad20:47 Trumps popularitet øker20:39 Byrådet i Bergen vil ikke gå av før i mars20:35 Kina-viruset påvist i Frankrike - første tilfeller i Europa20:13 Norge tapte etter vanvittig thriller19:39 Kraftig jordskjelv i Tyrkia19:13 Pentagon: 34 soldater fikk hjerneskade i iransk angrep19:11 Røe Isaksen med syke-garanti første dag på jobb18:50 Kineserne som var innom Norge på vei til Finland, har ikke coronaviruset18:34 Oslomann tiltalt for å ha mishandlet sin ufødte sønn18:12 «Dytte og rette»-Raja nesten helt lik Trump18:09 Eckhoffs trøst på mørk norsk dag: Slo Wierer17:58 – Nå starter veien tilbake til livet17:42 Flyplass må holde stengt lørdag på grunn av sykdom17:24 Nytt tilfelle av Kina-virus bekreftet i USA17:15 Nav-ansatte: Mener Erna Solberg burde ventet med å skifte ut Anniken Hauglie17:12 Listhaug til etterfølgeren: Frp kommer til å følge nøye med17:00 Virus-mistenkte kinesere kom til Finland via Oslo og Kirkenes16:46 Uvær fører til kolonnekjøring ved flere fjelloverganger16:29 Hareide varsler tydelig retning for samferdselspolitikken: Klima er viktigst16:22 Russland inviterer Nato til kappestrid16:14 Rotevatn forsvarer valg av statssekretær16:07 Norsk vitneforklaring i tysk nazirettssak15:56 Imponerende seier til Herrmann i Pokljuka15:56 Spansk politi befridde hundrevis av hunder15:55 Siv Jensen: – Å gjøre regjeringen litt rødere ser jeg ikke på som en forbedring15:28 Støre overrasket over Hareide15:06 London-politiet vil bruke ansiktsgjenkjenning14:40 Tårevåt nøkkeloverrekkelse i Kulturdepartementet14:35 Svein Ludvigsen trekker anken – innrømmer ikke skyld14:20 Mann skjøt og drepte seks familiemedlemmer i tysk småby14:07 Hauglie: – Du får ansvaret for et departement som griper inn i folks liv13:34 Motorsyklist døde etter ulykke i Dakar-rallyet13:34 OL-kvalifiseringen i håndball til Discovery13:18 Stor demonstrasjon mot USA i Irak13:17 Japansk postmann unnlot å levere tusenvis av sendinger12:53 Jansruds første super-G-seier i Kitzbühel12:42 Tallet på døde etter uvær i Spania stiger12:36 Åtte pågrepet i Økokrim-aksjon i Bergen12:27 Store forventninger til Raja som kulturminister12:08 Sterk utforseier for Shiffrin i Bulgaria12:07 Ytterligere en mann siktet for Prinsdal-drapet11:59 Bondevik storfornøyd med Hareides comeback11:58 Fransk pensjonsreform legges fram – protester i Paris11:52 Her er Erna Solbergs nye regjering11:47 Solskjær: – Jeg endrer ikke kurs11:46 Erdogan advarer mot kaos i Libya11:11 Reiserestriksjoner i Kina påvirker minst 41 millioner mennesker11:09 Oslopakke 3 utsettes10:47 Nav-ofre mener Hauglie tar den feige veien ut10:32 20-åring dømt for vold mot 16-åring som senere døde10:22 Professor: Svært liten sannsynlighet for mange alvorlig syke i Norge10:02 Norskeid skip reddet over 90 mennesker i Middelhavet09:52 Ericsson økte omsetningen i 201909:51 Godtebutikk på nett legger ned09:50 Lars Petter Bartnes går av som leder i Norges Bondelag09:12 Nå får forskere enklere tilgang til nordmenns helsedata09:12 800 migranter pågrepet av mexicanske sikkerhetsstyrker09:11 EU-topper signerte skilsmissepapirene – brexit i rute08:38 Mild vinter kan gi mer flått08:34 Den nye Solberg-regjeringen er klar08:06 Kinesere i Finland som reiste via Norge kan ha coronaviruset07:48 Støre krever svar fra Solberg om regjeringsgrunnlaget07:26 – Solskjær må ha forsterkninger07:09 Norsk forsker med 40 EU-lovendringer: – Uvanlig konkrete forslag07:00 SV vil ha omkamp om Johan Castberg06:51 Nybø vil håndplukke utenlandske studenter til Norge06:45 Norsk folkehjelp: 99 banker tjener på okkupasjon av Palestina06:24 Kina bekrefter flere virusdødsfall06:15 UDI innvilget mer enn 13.000 norske statsborgerskap i fjor05:59 Dette skjer i dag05:32 Dette skjedde i natt
Siste nytt
10:52NorgeVarsler stor snøskredfare10:44SportJohaug og Østberg sikret dobbelt norsk i Oberstdorf09:57PolitikkDistriktsfighten mellom Helleland og Vedum er i gang09:52NorgeSolberg: Hatet er blitt mer intenst08:17VerdenNordmenn tror ikke Trump får fortsette - ekspert tror han blir felt av egne løgner07:38NorgeListhaug kaller det provokasjon mot Frp at Raja ble statsråd07:36VerdenKina innfører nasjonalt virus-tiltak blant reisende06:54VerdenMinst 19 funnet døde etter jordskjelvet i Tyrkia06:01VerdenFlere bekreftet døde av lungevirus – smitte oppdaget i nye land06:00NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt04:44VerdenDemokratene advarte igjen mot Trumps maktmisbruk03:48NorgeIngen pågrepet etter voldshendelse i Asker03:36VerdenCoronavirus bekreftet i Australia02:43VerdenBrasils urfolk saksøker president Bolsonaro02:42Helse og livsstilForsker tror skabben lever lenger enn man tidligere har trodd02:27VerdenGiuliani-kontakt hevder å ha opptak hvor Trump beordrer ambassadør oppsagt01:28NorgeByrådet i Bergen vil ikke gå av før i mars00:43NorgeMann dømt for grov vold mot sin kone23:24VerdenKina-viruset påvist i Frankrike – første tilfeller i Europa22:48NorgeØkokrim stoppet kun seks mistenkelige transaksjoner i fjor22:31SportErling Braut Haaland scoret to mål i hjemmedebuten for Borussia Dortmund22:23NorgeVG: Nøkkel skal være borte i Lørenskog-saken22:20NorgeBergerud fikk skrue i hånden i dramatisk EM-semifinale22:05NorgeNesten 4,1 millioner cruisepassasjerer i Norge i fjor21:44PolitikkNår graviditeten går galt: – Par møtes på en teknisk og kald måte21:25NorgeDrosjesjåfør slått med balltre21:21SportVerdensmester Tänak krasjet stygt i Rally Monte-Carlo21:02PolitikkDN: Hareide måtte godta lojalitetskrav fra Ropstad20:47PolitikkTrumps popularitet øker20:39PolitikkByrådet i Bergen vil ikke gå av før i mars20:35VerdenKina-viruset påvist i Frankrike - første tilfeller i Europa20:13SportNorge tapte etter vanvittig thriller19:39NorgeKraftig jordskjelv i Tyrkia19:13VerdenPentagon: 34 soldater fikk hjerneskade i iransk angrep19:11PolitikkRøe Isaksen med syke-garanti første dag på jobb18:50NorgeKineserne som var innom Norge på vei til Finland, har ikke coronaviruset18:34NorgeOslomann tiltalt for å ha mishandlet sin ufødte sønn18:12Norge«Dytte og rette»-Raja nesten helt lik Trump18:09SportEckhoffs trøst på mørk norsk dag: Slo Wierer17:58Norge– Nå starter veien tilbake til livet17:42NorgeFlyplass må holde stengt lørdag på grunn av sykdom17:24VerdenNytt tilfelle av Kina-virus bekreftet i USA17:15PengerNav-ansatte: Mener Erna Solberg burde ventet med å skifte ut Anniken Hauglie17:12PolitikkListhaug til etterfølgeren: Frp kommer til å følge nøye med17:00NorgeVirus-mistenkte kinesere kom til Finland via Oslo og Kirkenes16:46NorgeUvær fører til kolonnekjøring ved flere fjelloverganger16:29PolitikkHareide varsler tydelig retning for samferdselspolitikken: Klima er viktigst16:22VerdenRussland inviterer Nato til kappestrid16:14PolitikkRotevatn forsvarer valg av statssekretær16:07NorgeNorsk vitneforklaring i tysk nazirettssak15:56SportImponerende seier til Herrmann i Pokljuka15:56VerdenSpansk politi befridde hundrevis av hunder15:55PolitikkSiv Jensen: – Å gjøre regjeringen litt rødere ser jeg ikke på som en forbedring15:28PolitikkStøre overrasket over Hareide15:06VerdenLondon-politiet vil bruke ansiktsgjenkjenning14:40PolitikkTårevåt nøkkeloverrekkelse i Kulturdepartementet14:35NorgeSvein Ludvigsen trekker anken – innrømmer ikke skyld14:20VerdenMann skjøt og drepte seks familiemedlemmer i tysk småby14:07PolitikkHauglie: – Du får ansvaret for et departement som griper inn i folks liv13:34SportMotorsyklist døde etter ulykke i Dakar-rallyet13:34SportOL-kvalifiseringen i håndball til Discovery13:18VerdenStor demonstrasjon mot USA i Irak13:17VerdenJapansk postmann unnlot å levere tusenvis av sendinger12:53SportJansruds første super-G-seier i Kitzbühel12:42VerdenTallet på døde etter uvær i Spania stiger12:36NorgeÅtte pågrepet i Økokrim-aksjon i Bergen12:27PolitikkStore forventninger til Raja som kulturminister12:08SportSterk utforseier for Shiffrin i Bulgaria12:07NorgeYtterligere en mann siktet for Prinsdal-drapet11:59PolitikkBondevik storfornøyd med Hareides comeback11:58VerdenFransk pensjonsreform legges fram – protester i Paris11:52PolitikkHer er Erna Solbergs nye regjering11:47SportSolskjær: – Jeg endrer ikke kurs11:46VerdenErdogan advarer mot kaos i Libya11:11ReiseReiserestriksjoner i Kina påvirker minst 41 millioner mennesker11:09MotorOslopakke 3 utsettes10:47NorgeNav-ofre mener Hauglie tar den feige veien ut10:32Norge20-åring dømt for vold mot 16-åring som senere døde10:22Helse og livsstilProfessor: Svært liten sannsynlighet for mange alvorlig syke i Norge10:02VerdenNorskeid skip reddet over 90 mennesker i Middelhavet09:52PengerEricsson økte omsetningen i 201909:51PengerGodtebutikk på nett legger ned09:50NorgeLars Petter Bartnes går av som leder i Norges Bondelag09:12Helse og livsstilNå får forskere enklere tilgang til nordmenns helsedata09:12Verden800 migranter pågrepet av mexicanske sikkerhetsstyrker09:11PolitikkEU-topper signerte skilsmissepapirene – brexit i rute08:38Helse og livsstilMild vinter kan gi mer flått08:34PolitikkDen nye Solberg-regjeringen er klar08:06NorgeKinesere i Finland som reiste via Norge kan ha coronaviruset07:48PolitikkStøre krever svar fra Solberg om regjeringsgrunnlaget07:26Sport– Solskjær må ha forsterkninger07:09VerdenNorsk forsker med 40 EU-lovendringer: – Uvanlig konkrete forslag07:00NorgeSV vil ha omkamp om Johan Castberg06:51NorgeNybø vil håndplukke utenlandske studenter til Norge06:45PengerNorsk folkehjelp: 99 banker tjener på okkupasjon av Palestina06:24Helse og livsstilKina bekrefter flere virusdødsfall06:15NorgeUDI innvilget mer enn 13.000 norske statsborgerskap i fjor05:59NorgeDette skjer i dag05:32NorgeDette skjedde i natt
Populært