Porsche Cayenne: Sjekk prisen på drømme-SUVen nå

Bilen som satte både Mercedes og BMW i skyggen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen biler er drømmebiler fra første stund. De koster også gjerne såpass mye at bare et mindretall har mulighet til å kjøpe dem. Resten må nøye seg med drømmen.

Men så skjer det heldigvis noe med bilene etter hvert som årene går. Plutselig er prisene på et nivå som gjør at veldig mange har mulighet til å realisere den gamle drømmen.

Da blir spørsmålet: Bør du gjøre det eller ikke? Vi i Broom tar for oss et lite knippe gamle drømmebiler som har fått noen år på baken – og gir deg våre tips og råd. Nå har vi kommet til 2003 og til Porsche Cayenne.

Sporty og komfortable kjøreegenskaper med presis styring preger Cayenne. Turboen er i tillegg rask.
Sporty og komfortable kjøreegenskaper med presis styring preger Cayenne. Turboen er i tillegg rask.

Derfor var dette drømmebil:

Hva i hel.... en SUV fra Porsche? Puristene grøsset og var i harnisk. De mente at dette var en fallitterklæring fra Porsche.

Men dystre spådommer til tross – kjøperne stilte seg i en lang kø da bilen kom i salg i 2003!

Det litt særegne utseendet til tross, ble bilen en umiddelbar hit. Den skilte seg tydelig ut fra mengden. Den hadde fantastiske kjøreegenskaper, den kunne leveres med flere ulike motoralternativer – opptil 450 hestekrefter og var med det rask. Dessuten var den velutstyrt og hadde fin-fin materialkvalitet og finish på interiøret. Dessuten bød den på en real dose status. Akkurat det var nok heller ikke uten betydning for mange.

Dette var bilen som satte både Volvo XC90, BMW X5, Mercedes ML og Range Rover i skyggen.

Caynne var rett og slett noe av det aller kuleste du kunne eie og det var helt klart en bil som gjorde at flere kunne velge nettopp en Porsche.

Nå var det ikke lengre bare for de som vil ha en trang og bråkete sportsbil uten særlig bagasjeplass.

Les vår test av Porsche Cayenne

Mange mener mye om designet på Cayenne, men den er i alle fall særpreget. Cayenne Turbo t.v. med større luftinntak i fronten
Mange mener mye om designet på Cayenne, men den er i alle fall særpreget. Cayenne Turbo t.v. med større luftinntak i fronten

Dette må du betale nå:

Bilene var populære som nye, samt at mange også ble brukt-importert. Dette gir rikt og bredt utvalg i bruktmarkedet nå.

Den billigste bilen som er til salgs nå koster 120.000 kroner. Det er jo nesten så man må klype seg i armen ...

Du får selvsagt ikke noen strøken bil til den prisen. Det gjør du ikke om du kjøper Ford Mondeo til samme pris heller ...

Vi snakker om en bil med noe småfiks, av de eldste årgangene og med en kilometerstand som nærmer seg 300.000.

Fra 150.000 til 200.000 kroner er det mye å velge i. Her kan du også finne eksemplarer med V8-motor. Vi snakker fortsatt om 2003-2006-modeller, med 200.000 kilometer på telleverket.

Cayenne hadde en facelift i 2007. På disse bilene starter ofte prisen på drøyt 250.000 kroner og oppover, selv om unntak finnes. Da er det ofte en grunn til det.

Biler av siste årsmodell av denne generasjonen (2010) koster fortsatt over 500.000 for fine, velutstyrte biler med lav kjørelengde.​​

Brukte Porsche Cayenne på Finn.no

Brukte Porsche Cayenne på AutoDB.no

Dette var et drømmeinteriør for 15 år siden. Nå klarer det ikke helt å skjule alderen lengre, men gode materialer og fin finish får du fortsatt. Bildet er fra en 2003 modell.
Dette var et drømmeinteriør for 15 år siden. Nå klarer det ikke helt å skjule alderen lengre, men gode materialer og fin finish får du fortsatt. Bildet er fra en 2003 modell.

..men før du kjøper:

Cayenne har slitt noe med tikking og klakking fra V8-motorene. Det samme med høyt oljeforbruk. Sylinderslitasje er en del av forklaringen på dette. Dette kan ha flere årsaker. Slik som dårlig servicehistorikk, bruk av feil motorolje, overoppheting etc.

Uansett årsak, dette er kostbart å gjøre noe med og noe som må sjekkes nøye før kjøp. Igjen: Komplett servicehistorikk og dokumentert reparasjonshistorikk er veldig viktig.

La bilen gå på tomgang og lytt etter ulyder.

Brorparten av disse bilene har automatgir, sjekk giroljen, den skal være klar rød og ikke lukte svidd eller være brunaktig. Opphenget til mellomakselen er en annen vanlig feil, så sjekk dette også.

Bremser, kuler og ledd i forstillingen og ikke minst luftfjæringen er andre obligatoriske sjekkpunkter før kjøp. En frisk Cayenne har ingen dødgang på rattet men, presis og responsiv styring.

Sjekk alle elektriske funksjoner nøye. Inkludert klimaanlegg , de forskjellige kjøreprogrammene og viftemotoren til varmeapparatet.

Store hjul kan gi både sporing og dekkstøy og husk at dekk også er kostbart her.

På litt eldre Cayenne er ikke alltid finishen på karosseriet like god som det vi er vant til på tyske premiumbiler. Her kan det være avvik på åpninger til dører og luker, egentlig uten at det er noe feil. De var bare slik. Sjekk forresten gass-demperene til bakluka også. Er disse slitt, står den ikke oppe og den er ganske hard å få i hodet.

Porsche kom med en rekke spesialmodeller av Cayenne, så det er absolutt mulig å finne en litt sær og spesiell en. Dette er en Cayenne S Titanium som ble laget bare i 2006.
Porsche kom med en rekke spesialmodeller av Cayenne, så det er absolutt mulig å finne en litt sær og spesiell en. Dette er en Cayenne S Titanium som ble laget bare i 2006.

Benny mener:

Drøyt 100 tusenlapper for en Porsche Cayenne! For oss som husker hva herligheten kostet den gang den kom, er det klart at dette frister!

Men som vi har sagt så mange ganger før. Problemet er ikke å kjøpe en noe tilårskommen luksusbil, men å holde den på veien om noe går galt. Med mindre du er i stand til å fikse veldig mye selv, er det nok også her lurt å legge litt ekstra penger i potten og kjøpe seg et så bra eksemplar som mulig.

Timeprisen på et Porsche-verksted er fort 3000 kroner + moms og deler. Man behøver da ikke veldig mye fantasi for å skjønne at ting kan bli fryktelig dyrt.

På den annen side, er Cayenne fortsatt en herlig SUV å kjøre når den er frisk og rask. Plassen er grei nok til en familie, den kan trekke tung henger. Selv om interiøret ikke helt klarer å skjule alderen, er i alle fall materialkvalitet og finish i toppklasse, og den store Bose-stereoen låter fortsatt svært bra.

Utseendet kan diskuteres, men at bilen har sjarm og særpreg er det liten tvil om. Jeg har selv vært på nippet til å kjøpe Cayenne et par ganger, men enn så lenge har det vært stang ut – av ulike årsaker.

Med fare for å høres enda kjipere og kjedeligere ut enn det jeg egentlig er, hadde jeg personlig styrt unna de med V8-motor og heller gått for en nyere bil med mer utstyr og lavere kilometerstand og med V6-motor. Ikke like rask, men den fungerer mer enn greit nok til de flestes behov, dessuten er motoren langt bedre enn de med åtte hull i motorblokka. Den aller beste motoren er nok allikvel 3,0 liters dieselen fra VW. (Kom i 2009)

Apropos VW: Porsche gikk i kompaniskap med VW/Audi om utviklingen og fikk dem til å ta store deler av regningen – og kunne attpåtil selge Cayenne til en langt høyere pris enn VW og Audi kunne ta for henholdsvis Touareg og Q7.

Cayenne har rett og slett vært en skikkelig pengemaskin for Porsche! Nå får du den altså for småpenger.

Dette mener de som faktisk eier en 1. generasjons Cayenne om bilen sin

De færreste tenker på Cayenne som ekspedisjonsbil, men hvorfor ikke?
De færreste tenker på Cayenne som ekspedisjonsbil, men hvorfor ikke?

Visste du at:

– Cayenne var den første Poschen etter 928 som kunne leveres med V8-motor.

– Den også var den første Porschen med dieselmotor, men at de hadde brukt diesel i traktorer tidligere.

– Den kraftigste av flørste generasjon var Turbos S mellom 2008 -2010, den bød på massive 550 hk/ 750 Nm,

– Dette var den første Porschen noensinne med fire dører.

Tidligere har vi skrevet om:

Artikkelen ble først publisert på Broom.no.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
08:19 Biden krever utskrift av Trump-samtale08:08 Stort marked for lyntog i Norge, men det er åtte problemer07:39 En person pågrepet etter taxiran i Oslo06:46 Trump: En handelsavtale må ikke være i boks før valget06:46 En mann er pågrepet etter alvorlig voldshendelse i Kristiansand06:23 Drap på journalist på Malta skal etterforskes uavhengig06:03 Dette skjer i dag05:45 Fire turister omkom i bussulykke i USA05:34 Dette skjedde i natt04:58 Orkan har nådd Californiahalvøya04:14 Anmelder Helse Bergen etter at foreldrene ble drept av broren03:48 Argentinas tidligere president stilles for retten igjen03:19 Demonstrasjoner mot Egypts president02:49 Mann pågrepet for to år gammel overfallsvoldtekt etter DNA-treff02:25 Global klimastreik kan slå alle rekorder02:12 Domstol hever Hydros bruksforbud av deponi i sivil sak01:26 «Sigøynerkongen» Karoli siktet for grove trusler01:21 USA sender soldater til Saudi-Arabia og Emiratene etter oljeangrepet00:43 USA har inngått asylavtale med El Salvador00:31 Mann omkom i drukningsulykke ved Halsa00:03 20 innsatte evakuert etter fengselsbrann23:57 Walmart stopper salg av e-sigaretter etter flere dødsfall23:35 Nordmann vant 443 millioner i Eurojackpot23:00 Mann funnet i sjøen ved Halsa – får livreddende førstehjelp22:55 Fengselsbygg i Oppland trolig totalskadd i brann22:37 Fire døde og mange kritisk skadd i bussulykke i USA21:52 Kvinne tiltalt for offentlig sex på populært utfartssted i Fredrikstad21:31 Bedragerisiktede Keshvari kan beholde stortingslønn i fengsel20:56 – Enda et nederlag ville være pinlig for Trump20:12 13-åring fraktet til sykehus etter fallulykke ved Nesøybrua19:58 Norge må spille skjebnekamp for tomme tribuner19:43 Colombia: 8 tonn kokain funnet i ubåt19:23 Trump indikerer at han ikke planlegger angrep mot Iran19:08 Opposisjonen i Oslo krever gransking av Lan Marie Berg etter brudd på arbeidsmiljøloven19:01 – Tok Visa-kort fra mann og «svidde av» 152.527 kroner18:29 Tre biler involvert i kollisjon i Hordaland: Tre personer til sykehus18:21 ACER-rettssak mot statsministeren: – Nok er nok!17:33 Tre nye meldinger om syke hunder: 90 forskjellige hunderaser har hatt symptomer17:19 Siv Jensen skal bli tøffere: – Det kan vitalisere regjeringssamarbeidet16:34 Russland og Kina med stor militærøvelse15:56 Nordmenns kryptoformue sank med 3,6 milliarder i fjor15:54 Twitter stenger flere tusen kontoer som har spredd falske nyheter15:38 Studie: Psykiske lidelser ga mer rus15:28 Mann (19) filmet voldtekt - sendte videoene til venner15:15 Bloomberg-journalister for retten i Tyrkia15:14 Bilfører satt fast i bilen etter kollisjon med lastebil15:00 Drapssiktet nordmann på rømmen i Thailand: – Føler seg truet på livet14:57 Tysk klimapakke vil koste minst 50 milliarder euro14:36 Global klimastreik kan slå alle rekorder14:34 Russisk skuespiller løslatt etter protestbølge14:34 Bill de Blasio trekker seg fra presidentvalgkampen14:26 Ruud hadde verdens 15. beste tennisspiller i kne13:59 DNB øker renten på boliglån13:50 Benjamin Netanyahu lever på lånt tid13:45 Sykehusangrep i Afghanistan tok 39 liv – 140 ble såret13:45 Mann bevisstløs etter slagsmål i Trondheim13:35 MDGs Venstre-flørt diskuteres bak lukkede dører13:01 Bertheussens VG-klage behandles i PFU13:00 Haaland kåret til ukens spiller i Champions League12:53 Rundt 100 mister jobben i Kleven verft12:43 Minst to døde i uvær i Texas12:39 Bjørndalen etter Hanevold-farvel: – Alt det flotte kom fram12:20 Åpen Folkekirke beholder flertallet11:41 Google varsler nye investeringer i Europa10:59 Lekkasjer fra statsbudsjettet for 202010:53 Ropstad: Snikislamisering er et dårlig ord10:53 Bompengepartiet står fast ved eksklusjon10:51 Norge går inn i europeisk forsvarssamarbeid10:17 Sudansk mann drept av Libyas kystvakt10:16 Jurist i UDI siktet for korrupsjon10:10 Her er Norges beste og verste elbil-kommuner09:47 Hvert tredje salg av landbrukseiendom var fritt09:47 Ulv påkjørt i Elverum09:24 Hanevold bisettes: – Takk for fantastiske øyeblikk09:19 Over 70 prosent av avisenes inntekter kommer fremdeles fra papir09:05 Interpol trapper opp jakten på norsk drapsmann09:05 Enda en øystat i Stillehavet vender Taiwan ryggen08:57 Equinor har fått verdens største vindkontrakt08:56 Godtar valget tross manipulasjon fra NRK08:54 Global klimaprotest innledet i Australia08:53 Alvorlig varslersak mot Trump holdes hemmelig08:39 FN nekter «slemme» land taletid på klimatoppmøte – får norsk støtte08:16 Myggmiddel kan være årsak til syke diplomater på Cuba08:00 Seks personer er skutt i Washington07:57 Flere voldtekter over internett etterforskes av politiet07:30 Ødegaard: Perfekt by, stolt øyeblikk, drømmer om Europa07:19 Solbakkens lag med kruttsterk Europa-statistikk06:55 Raja avviser lederkamp i Venstre06:00 2009-2019: Ti år med begrepet «snikislamisering»05:57 Ny behandling mot arvelig eggstokkreft godkjent i Norge05:50 Dette skjer i dag05:45 Amnesty: Hongkong-politiet bruker brutal vold mot demonstrantene05:30 Dette skjedde i natt05:30 Ordførerkartet snart ferdig tegnet05:15 Klart for byrådsforhandlinger i Oslo fredag05:10 Lyngdal kommune i tilsynssak etter dobbeltdrap i Trondheim04:40 Russisk sjaman på pilegrimsreise for å «fordrive» Putin pågrepet04:36 USAs ambassadør presser hardere på at Norge må nå NATOs mål03:32 Verdens første utslippsfrie hurtigbåter i Norge i 202403:09 Burgerkjede dropper plastleker i barnemenyer
Siste nytt
08:19VerdenBiden krever utskrift av Trump-samtale08:08PolitikkStort marked for lyntog i Norge, men det er åtte problemer07:39NorgeEn person pågrepet etter taxiran i Oslo06:46VerdenTrump: En handelsavtale må ikke være i boks før valget06:46NorgeEn mann er pågrepet etter alvorlig voldshendelse i Kristiansand06:23VerdenDrap på journalist på Malta skal etterforskes uavhengig06:03NorgeDette skjer i dag05:45VerdenFire turister omkom i bussulykke i USA05:34NorgeDette skjedde i natt04:58VerdenOrkan har nådd Californiahalvøya04:14NorgeAnmelder Helse Bergen etter at foreldrene ble drept av broren03:48VerdenArgentinas tidligere president stilles for retten igjen03:19VerdenDemonstrasjoner mot Egypts president02:49NorgeMann pågrepet for to år gammel overfallsvoldtekt etter DNA-treff02:25VerdenGlobal klimastreik kan slå alle rekorder02:12VerdenDomstol hever Hydros bruksforbud av deponi i sivil sak01:26Norge«Sigøynerkongen» Karoli siktet for grove trusler01:21VerdenUSA sender soldater til Saudi-Arabia og Emiratene etter oljeangrepet00:43VerdenUSA har inngått asylavtale med El Salvador00:31NorgeMann omkom i drukningsulykke ved Halsa00:03Norge20 innsatte evakuert etter fengselsbrann23:57VerdenWalmart stopper salg av e-sigaretter etter flere dødsfall23:35NorgeNordmann vant 443 millioner i Eurojackpot23:00NorgeMann funnet i sjøen ved Halsa – får livreddende førstehjelp22:55NorgeFengselsbygg i Oppland trolig totalskadd i brann22:37VerdenFire døde og mange kritisk skadd i bussulykke i USA21:52NorgeKvinne tiltalt for offentlig sex på populært utfartssted i Fredrikstad21:31PolitikkBedragerisiktede Keshvari kan beholde stortingslønn i fengsel20:56Politikk– Enda et nederlag ville være pinlig for Trump20:12Norge13-åring fraktet til sykehus etter fallulykke ved Nesøybrua19:58SportNorge må spille skjebnekamp for tomme tribuner19:43VerdenColombia: 8 tonn kokain funnet i ubåt19:23VerdenTrump indikerer at han ikke planlegger angrep mot Iran19:08PolitikkOpposisjonen i Oslo krever gransking av Lan Marie Berg etter brudd på arbeidsmiljøloven19:01Penger– Tok Visa-kort fra mann og «svidde av» 152.527 kroner18:29NorgeTre biler involvert i kollisjon i Hordaland: Tre personer til sykehus18:21PolitikkACER-rettssak mot statsministeren: – Nok er nok!17:33NorgeTre nye meldinger om syke hunder: 90 forskjellige hunderaser har hatt symptomer17:19PolitikkSiv Jensen skal bli tøffere: – Det kan vitalisere regjeringssamarbeidet16:34VerdenRussland og Kina med stor militærøvelse15:56PengerNordmenns kryptoformue sank med 3,6 milliarder i fjor15:54KulturTwitter stenger flere tusen kontoer som har spredd falske nyheter15:38Helse og livsstilStudie: Psykiske lidelser ga mer rus15:28NorgeMann (19) filmet voldtekt - sendte videoene til venner15:15VerdenBloomberg-journalister for retten i Tyrkia15:14NorgeBilfører satt fast i bilen etter kollisjon med lastebil15:00VerdenDrapssiktet nordmann på rømmen i Thailand: – Føler seg truet på livet14:57PengerTysk klimapakke vil koste minst 50 milliarder euro14:36VerdenGlobal klimastreik kan slå alle rekorder14:34VerdenRussisk skuespiller løslatt etter protestbølge14:34PolitikkBill de Blasio trekker seg fra presidentvalgkampen14:26SportRuud hadde verdens 15. beste tennisspiller i kne13:59PengerDNB øker renten på boliglån13:50PolitikkBenjamin Netanyahu lever på lånt tid13:45VerdenSykehusangrep i Afghanistan tok 39 liv – 140 ble såret13:45NorgeMann bevisstløs etter slagsmål i Trondheim13:35PolitikkMDGs Venstre-flørt diskuteres bak lukkede dører13:01KulturBertheussens VG-klage behandles i PFU13:00SportHaaland kåret til ukens spiller i Champions League12:53PengerRundt 100 mister jobben i Kleven verft12:43VerdenMinst to døde i uvær i Texas12:39SportBjørndalen etter Hanevold-farvel: – Alt det flotte kom fram12:20NorgeÅpen Folkekirke beholder flertallet11:41PengerGoogle varsler nye investeringer i Europa10:59PolitikkLekkasjer fra statsbudsjettet for 202010:53PolitikkRopstad: Snikislamisering er et dårlig ord10:53PolitikkBompengepartiet står fast ved eksklusjon10:51NorgeNorge går inn i europeisk forsvarssamarbeid10:17VerdenSudansk mann drept av Libyas kystvakt10:16NorgeJurist i UDI siktet for korrupsjon10:10MotorHer er Norges beste og verste elbil-kommuner09:47PengerHvert tredje salg av landbrukseiendom var fritt09:47NorgeUlv påkjørt i Elverum09:24SportHanevold bisettes: – Takk for fantastiske øyeblikk09:19KulturOver 70 prosent av avisenes inntekter kommer fremdeles fra papir09:05VerdenInterpol trapper opp jakten på norsk drapsmann09:05VerdenEnda en øystat i Stillehavet vender Taiwan ryggen08:57PengerEquinor har fått verdens største vindkontrakt08:56PolitikkGodtar valget tross manipulasjon fra NRK08:54VerdenGlobal klimaprotest innledet i Australia08:53VerdenAlvorlig varslersak mot Trump holdes hemmelig08:39PolitikkFN nekter «slemme» land taletid på klimatoppmøte – får norsk støtte08:16VerdenMyggmiddel kan være årsak til syke diplomater på Cuba08:00VerdenSeks personer er skutt i Washington07:57NorgeFlere voldtekter over internett etterforskes av politiet07:30SportØdegaard: Perfekt by, stolt øyeblikk, drømmer om Europa07:19SportSolbakkens lag med kruttsterk Europa-statistikk06:55PolitikkRaja avviser lederkamp i Venstre06:00Norge2009-2019: Ti år med begrepet «snikislamisering»05:57Helse og livsstilNy behandling mot arvelig eggstokkreft godkjent i Norge05:50NorgeDette skjer i dag05:45VerdenAmnesty: Hongkong-politiet bruker brutal vold mot demonstrantene05:30NorgeDette skjedde i natt05:30PolitikkOrdførerkartet snart ferdig tegnet05:15NorgeKlart for byrådsforhandlinger i Oslo fredag05:10NorgeLyngdal kommune i tilsynssak etter dobbeltdrap i Trondheim04:40VerdenRussisk sjaman på pilegrimsreise for å «fordrive» Putin pågrepet04:36NorgeUSAs ambassadør presser hardere på at Norge må nå NATOs mål03:32ReiseVerdens første utslippsfrie hurtigbåter i Norge i 202403:09VerdenBurgerkjede dropper plastleker i barnemenyer
Populært