Porsche Cayenne: Sjekk prisen på drømme-SUVen nå

Bilen som satte både Mercedes og BMW i skyggen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen biler er drømmebiler fra første stund. De koster også gjerne såpass mye at bare et mindretall har mulighet til å kjøpe dem. Resten må nøye seg med drømmen.

Men så skjer det heldigvis noe med bilene etter hvert som årene går. Plutselig er prisene på et nivå som gjør at veldig mange har mulighet til å realisere den gamle drømmen.

Da blir spørsmålet: Bør du gjøre det eller ikke? Vi i Broom tar for oss et lite knippe gamle drømmebiler som har fått noen år på baken – og gir deg våre tips og råd. Nå har vi kommet til 2003 og til Porsche Cayenne.

Sporty og komfortable kjøreegenskaper med presis styring preger Cayenne. Turboen er i tillegg rask.
Sporty og komfortable kjøreegenskaper med presis styring preger Cayenne. Turboen er i tillegg rask.

Derfor var dette drømmebil:

Hva i hel.... en SUV fra Porsche? Puristene grøsset og var i harnisk. De mente at dette var en fallitterklæring fra Porsche.

Men dystre spådommer til tross – kjøperne stilte seg i en lang kø da bilen kom i salg i 2003!

Det litt særegne utseendet til tross, ble bilen en umiddelbar hit. Den skilte seg tydelig ut fra mengden. Den hadde fantastiske kjøreegenskaper, den kunne leveres med flere ulike motoralternativer – opptil 450 hestekrefter og var med det rask. Dessuten var den velutstyrt og hadde fin-fin materialkvalitet og finish på interiøret. Dessuten bød den på en real dose status. Akkurat det var nok heller ikke uten betydning for mange.

Dette var bilen som satte både Volvo XC90, BMW X5, Mercedes ML og Range Rover i skyggen.

Caynne var rett og slett noe av det aller kuleste du kunne eie og det var helt klart en bil som gjorde at flere kunne velge nettopp en Porsche.

Nå var det ikke lengre bare for de som vil ha en trang og bråkete sportsbil uten særlig bagasjeplass.

Les vår test av Porsche Cayenne

Mange mener mye om designet på Cayenne, men den er i alle fall særpreget. Cayenne Turbo t.v. med større luftinntak i fronten
Mange mener mye om designet på Cayenne, men den er i alle fall særpreget. Cayenne Turbo t.v. med større luftinntak i fronten

Dette må du betale nå:

Bilene var populære som nye, samt at mange også ble brukt-importert. Dette gir rikt og bredt utvalg i bruktmarkedet nå.

Den billigste bilen som er til salgs nå koster 120.000 kroner. Det er jo nesten så man må klype seg i armen ...

Du får selvsagt ikke noen strøken bil til den prisen. Det gjør du ikke om du kjøper Ford Mondeo til samme pris heller ...

Vi snakker om en bil med noe småfiks, av de eldste årgangene og med en kilometerstand som nærmer seg 300.000.

Fra 150.000 til 200.000 kroner er det mye å velge i. Her kan du også finne eksemplarer med V8-motor. Vi snakker fortsatt om 2003-2006-modeller, med 200.000 kilometer på telleverket.

Cayenne hadde en facelift i 2007. På disse bilene starter ofte prisen på drøyt 250.000 kroner og oppover, selv om unntak finnes. Da er det ofte en grunn til det.

Biler av siste årsmodell av denne generasjonen (2010) koster fortsatt over 500.000 for fine, velutstyrte biler med lav kjørelengde.​​

Brukte Porsche Cayenne på Finn.no

Brukte Porsche Cayenne på AutoDB.no

Dette var et drømmeinteriør for 15 år siden. Nå klarer det ikke helt å skjule alderen lengre, men gode materialer og fin finish får du fortsatt. Bildet er fra en 2003 modell.
Dette var et drømmeinteriør for 15 år siden. Nå klarer det ikke helt å skjule alderen lengre, men gode materialer og fin finish får du fortsatt. Bildet er fra en 2003 modell.

..men før du kjøper:

Cayenne har slitt noe med tikking og klakking fra V8-motorene. Det samme med høyt oljeforbruk. Sylinderslitasje er en del av forklaringen på dette. Dette kan ha flere årsaker. Slik som dårlig servicehistorikk, bruk av feil motorolje, overoppheting etc.

Uansett årsak, dette er kostbart å gjøre noe med og noe som må sjekkes nøye før kjøp. Igjen: Komplett servicehistorikk og dokumentert reparasjonshistorikk er veldig viktig.

La bilen gå på tomgang og lytt etter ulyder.

Brorparten av disse bilene har automatgir, sjekk giroljen, den skal være klar rød og ikke lukte svidd eller være brunaktig. Opphenget til mellomakselen er en annen vanlig feil, så sjekk dette også.

Bremser, kuler og ledd i forstillingen og ikke minst luftfjæringen er andre obligatoriske sjekkpunkter før kjøp. En frisk Cayenne har ingen dødgang på rattet men, presis og responsiv styring.

Sjekk alle elektriske funksjoner nøye. Inkludert klimaanlegg , de forskjellige kjøreprogrammene og viftemotoren til varmeapparatet.

Store hjul kan gi både sporing og dekkstøy og husk at dekk også er kostbart her.

På litt eldre Cayenne er ikke alltid finishen på karosseriet like god som det vi er vant til på tyske premiumbiler. Her kan det være avvik på åpninger til dører og luker, egentlig uten at det er noe feil. De var bare slik. Sjekk forresten gass-demperene til bakluka også. Er disse slitt, står den ikke oppe og den er ganske hard å få i hodet.

Porsche kom med en rekke spesialmodeller av Cayenne, så det er absolutt mulig å finne en litt sær og spesiell en. Dette er en Cayenne S Titanium som ble laget bare i 2006.
Porsche kom med en rekke spesialmodeller av Cayenne, så det er absolutt mulig å finne en litt sær og spesiell en. Dette er en Cayenne S Titanium som ble laget bare i 2006.

Benny mener:

Drøyt 100 tusenlapper for en Porsche Cayenne! For oss som husker hva herligheten kostet den gang den kom, er det klart at dette frister!

Men som vi har sagt så mange ganger før. Problemet er ikke å kjøpe en noe tilårskommen luksusbil, men å holde den på veien om noe går galt. Med mindre du er i stand til å fikse veldig mye selv, er det nok også her lurt å legge litt ekstra penger i potten og kjøpe seg et så bra eksemplar som mulig.

Timeprisen på et Porsche-verksted er fort 3000 kroner + moms og deler. Man behøver da ikke veldig mye fantasi for å skjønne at ting kan bli fryktelig dyrt.

På den annen side, er Cayenne fortsatt en herlig SUV å kjøre når den er frisk og rask. Plassen er grei nok til en familie, den kan trekke tung henger. Selv om interiøret ikke helt klarer å skjule alderen, er i alle fall materialkvalitet og finish i toppklasse, og den store Bose-stereoen låter fortsatt svært bra.

Utseendet kan diskuteres, men at bilen har sjarm og særpreg er det liten tvil om. Jeg har selv vært på nippet til å kjøpe Cayenne et par ganger, men enn så lenge har det vært stang ut – av ulike årsaker.

Med fare for å høres enda kjipere og kjedeligere ut enn det jeg egentlig er, hadde jeg personlig styrt unna de med V8-motor og heller gått for en nyere bil med mer utstyr og lavere kilometerstand og med V6-motor. Ikke like rask, men den fungerer mer enn greit nok til de flestes behov, dessuten er motoren langt bedre enn de med åtte hull i motorblokka. Den aller beste motoren er nok allikvel 3,0 liters dieselen fra VW. (Kom i 2009)

Apropos VW: Porsche gikk i kompaniskap med VW/Audi om utviklingen og fikk dem til å ta store deler av regningen – og kunne attpåtil selge Cayenne til en langt høyere pris enn VW og Audi kunne ta for henholdsvis Touareg og Q7.

Cayenne har rett og slett vært en skikkelig pengemaskin for Porsche! Nå får du den altså for småpenger.

Dette mener de som faktisk eier en 1. generasjons Cayenne om bilen sin

De færreste tenker på Cayenne som ekspedisjonsbil, men hvorfor ikke?
De færreste tenker på Cayenne som ekspedisjonsbil, men hvorfor ikke?

Visste du at:

– Cayenne var den første Poschen etter 928 som kunne leveres med V8-motor.

– Den også var den første Porschen med dieselmotor, men at de hadde brukt diesel i traktorer tidligere.

– Den kraftigste av flørste generasjon var Turbos S mellom 2008 -2010, den bød på massive 550 hk/ 750 Nm,

– Dette var den første Porschen noensinne med fire dører.

Tidligere har vi skrevet om:

Artikkelen ble først publisert på Broom.no.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
20:40 NRK: Familien forsøker å få IS-søstrene fra Bærum til Somaliland20:30 Venezia rammet av ny flom20:12 Maren Mjelde sikret seier og tabelledelse for Chelsea – 38.262 så Arsenal slå Tottenham19:40 Ny snøalarm og gult farevarsel: Venter 20-30 centimeter nysnø18:41 Politiet i Hongkong advarer om at de kan komme til å skyte18:22 To personer pågrepet for mishandling av kvinne i Fredrikstad18:21 Ingen visste hvem gutten på bildet var. Så kom det inn tips17:48 Britisk presse fordømmer prins Andrew etter BBC-intervju17:02 Kongle-rekord kan gi over 500 millioner skogplanter16:48 Professor garanterer at Donald Trump taper neste presidentvalg16:47 Sverige vil øke beredskapen etter svinepest-utbrudd15:59 Thingnes Bø om Fourcade-duellen: – Han har vunnet denne helgen15:09 Lagerbäck varsler endringer i laget, kritiserer betingelsene14:45 245 personer ble pågrepet under gule vester-demonstrasjoner i Frankrike14:35 Beklager oppførsel: – Utrolig uansvarlig og forferdelig dumt gjort13:29 Valgfusk og ingen reell opposisjon i valget i Hviterussland13:17 Olsbu Røiseland fikk bekreftet magefølelsen13:10 USA og Sør-Korea utsetter planlagte felles militærøvelser etter trusler fra Nord-Korea13:09 Senterpartiet vil gi 12 millioner kroner i støtte til aviser11:56 Kombinert: Krog til sykehus etter fall11:50 Dansk fjellklatrer omkom i Himalaya11:30 Kroos om EM-sjansene til Tyskland: – Jeg ser ikke oss blant favorittene11:27 Demokrat gjenvalgt som guvernør i Louisiana10:53 Frode Berg endelig gjenforent med kona – EOS-utvalget gransker saken10:19 Benzema får ikke spille EM for Frankrike: – Hans tid der er over10:06 Fløyelsmyk frihet og en forfatter som ble president10:00 Aghayev dømmer Norge på Malta09:59 Pave Frans gikk ut mot porno – så fortalte tre nye altergutter i Vatikanet om misbruk09:36 Nordisk byplanlegging møter kritikk fra utenlandske arkitekter09:26 Cuba feiret Havannas 500-årsjubileum09:12 Halsbånd med strøm brukt på hundepensjonat – to kvinner må i retten09:00 Ringvrak er Lagerbäcks sparringpartner før tittelkampen08:58 Demonstranter i Hongkong vil sette press på økonomien08:30 Langrenn: Svensk rival på krykker etter kneskade07:55 Rajapaksa vant presidentvalget på Sri Lanka07:32 Irans leder forsvarer økte bensinpriser07:12 Fotgjenger påkjørt i Oslo – fører stakk av06:45 Florø-drapet: Siktet 27-åring varetektsfengslet i fire uker06:43 Unntakstilstand på Samoa etter meslingutbrudd06:41 NRK: Panama-ofrene har reist hjem til Norge06:08 Dette skjer i dag06:06 14-åring slått og ranet i Stavanger05:37 Dette skjedde i natt05:28 Savnet båtfører i Hordaland funnet i god behold05:22 Kina: Konstruktive handelssamtaler med USA05:15 Brann i leilighet i Kongsberg slukket05:05 Tilsyn: Sykehjem i Hedmark gjør ikke forsøk på å gjenopplive pasienter04:52 Pence-rådgiver om Trumps Ukraina-samtale: – Upassende03:45 Antall drepte i demonstrasjoner i Bolivia øker03:44 Nytt tilfelle av skrantesyke påvist på elg02:33 Statsministeren og 3.000 gikk for bærekraftmålene02:29 Nissan tilbakekaller 400.000 biler02:17 Politiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter01:38 Kina nekter to frittalende australske politikere innreise01:15 Bergs forsvarer: – En umenneskelig påkjenning00:58 Boris Johnson: Partiets kandidater støtter brexitavtalen23:53 Forsvarer: – Siktede er sterkt preget etter Larvik-brannen23:51 Statsministerkandidat i Libanon trekker seg23:21 Frode Berg tilbake på norsk jord22:45 Uventede svingninger i oksygennivåene på Mars22:05 Den siste overlevende fra Hindenburg-ulykken er død21:42 Frode Berg tilbake i Norge21:16 Obama advarer Demokratenes kandidater mot å bevege seg for langt til venstre20:52 90-åring omkom i traktorulykke i Hol i Hallingdal20:13 Ekspert om prinsesse Dianas død: – Hun kunne vært reddet19:38 Fly fra Vilnius landet i Oslo – uvisst om Berg var med19:18 Mysteriet i vikinggraven19:01 – Jeg er ganske opptatt av at jeg skal dø18:11 Anklager om valgfusk i Storbritannia vurderes av britisk politi18:04 Verden er et skumlere sted for Norge17:49 Trond (51) overlevde 1 /12 time under snøen: – Det skal egentlig ikke være mulig17:27 Kinesiske soldater ute i Hongkongs gater16:39 John (71): – Jeg er ikke som alle andre16:29 Sp vil gjenopprette 20 politikontorer15:52 Ny norsk skøytenedtur i Minsk: – Ikke gøy å gå sakte15:17 Flere drept av bilbombe i tyrkiskkontrollert område i Syria15:16 Koran-brenning i Kristiansand førte til bråk14:56 Bjånesøy sikret poeng for Stabæk14:54 Brochmann sikret poeng for Sandviken14:53 Adserø avgjorde for Trondheims-Ørn14:52 Historisk sølvmedalje til Vålerenga14:52 Vålerenga seiret borte mot Arna-Bjørnar14:52 Fart ble ydmyket av Klepp14:37 Etterretningsekspert: Frode Berg har trolig ikke plikt til å snakke14:30 Bale: – Jeg har definitivt mer glede av å spille for Wales13:55 Thingnes Bø gikk seg svimmel: – Det var grusomt13:52 «Paradise Hotel»-kjendis bedragerisiktet: – Beklager13:38 Danmark vil nekte danske fremmedkrigere hjelp i utlandet12:52 Store mengder snø og regn skaper vanskelige kjøreforhold på Østlandet12:34 Fylkeslegen åpner tilsynssak mot Helse Bergen etter drapet i Nattlandsveien12:07 Politiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter12:06 Haaland uaktuell til Malta-kampen11:20 EM-klare England uten Gómez og Henderson i siste kvalifiseringskamp11:10 Dansk mann som ble pågrepet etter drap i Malmö, er funnet død i fengsel11:09 En drept i demonstrasjoner i Iran etter økte bensinpriser11:04 Eckhoff gledet seg over «halvt norsk» overraskelse på tung dag10:49 Gressteppet i Parken slaktes: – Flaut hvis den er sånn under EM10:02 Høy valgdeltakelse på Sri Lanka til tross for en rekke voldelige hendelser10:00 35 vanviddsminutter ødela EM-kvalifiseringen for Norge09:40 Serbias president innlagt på sykehus
Siste nytt
20:40NorgeNRK: Familien forsøker å få IS-søstrene fra Bærum til Somaliland20:30VerdenVenezia rammet av ny flom20:12SportMaren Mjelde sikret seier og tabelledelse for Chelsea – 38.262 så Arsenal slå Tottenham19:40NorgeNy snøalarm og gult farevarsel: Venter 20-30 centimeter nysnø18:41VerdenPolitiet i Hongkong advarer om at de kan komme til å skyte18:22NorgeTo personer pågrepet for mishandling av kvinne i Fredrikstad18:21Helse og livsstilIngen visste hvem gutten på bildet var. Så kom det inn tips17:48VerdenBritisk presse fordømmer prins Andrew etter BBC-intervju17:02NorgeKongle-rekord kan gi over 500 millioner skogplanter16:48VerdenProfessor garanterer at Donald Trump taper neste presidentvalg16:47VerdenSverige vil øke beredskapen etter svinepest-utbrudd15:59SportThingnes Bø om Fourcade-duellen: – Han har vunnet denne helgen15:09SportLagerbäck varsler endringer i laget, kritiserer betingelsene14:45Verden245 personer ble pågrepet under gule vester-demonstrasjoner i Frankrike14:35NorgeBeklager oppførsel: – Utrolig uansvarlig og forferdelig dumt gjort13:29PolitikkValgfusk og ingen reell opposisjon i valget i Hviterussland13:17SportOlsbu Røiseland fikk bekreftet magefølelsen13:10VerdenUSA og Sør-Korea utsetter planlagte felles militærøvelser etter trusler fra Nord-Korea13:09PolitikkSenterpartiet vil gi 12 millioner kroner i støtte til aviser11:56SportKombinert: Krog til sykehus etter fall11:50VerdenDansk fjellklatrer omkom i Himalaya11:30SportKroos om EM-sjansene til Tyskland: – Jeg ser ikke oss blant favorittene11:27PolitikkDemokrat gjenvalgt som guvernør i Louisiana10:53NorgeFrode Berg endelig gjenforent med kona – EOS-utvalget gransker saken10:19SportBenzema får ikke spille EM for Frankrike: – Hans tid der er over10:06PolitikkFløyelsmyk frihet og en forfatter som ble president10:00SportAghayev dømmer Norge på Malta09:59VerdenPave Frans gikk ut mot porno – så fortalte tre nye altergutter i Vatikanet om misbruk09:36NorgeNordisk byplanlegging møter kritikk fra utenlandske arkitekter09:26VerdenCuba feiret Havannas 500-årsjubileum09:12NorgeHalsbånd med strøm brukt på hundepensjonat – to kvinner må i retten09:00SportRingvrak er Lagerbäcks sparringpartner før tittelkampen08:58VerdenDemonstranter i Hongkong vil sette press på økonomien08:30SportLangrenn: Svensk rival på krykker etter kneskade07:55VerdenRajapaksa vant presidentvalget på Sri Lanka07:32VerdenIrans leder forsvarer økte bensinpriser07:12NorgeFotgjenger påkjørt i Oslo – fører stakk av06:45NorgeFlorø-drapet: Siktet 27-åring varetektsfengslet i fire uker06:43VerdenUnntakstilstand på Samoa etter meslingutbrudd06:41NorgeNRK: Panama-ofrene har reist hjem til Norge06:08NorgeDette skjer i dag06:06Norge14-åring slått og ranet i Stavanger05:37NorgeDette skjedde i natt05:28NorgeSavnet båtfører i Hordaland funnet i god behold05:22VerdenKina: Konstruktive handelssamtaler med USA05:15NorgeBrann i leilighet i Kongsberg slukket05:05NorgeTilsyn: Sykehjem i Hedmark gjør ikke forsøk på å gjenopplive pasienter04:52VerdenPence-rådgiver om Trumps Ukraina-samtale: – Upassende03:45VerdenAntall drepte i demonstrasjoner i Bolivia øker03:44NorgeNytt tilfelle av skrantesyke påvist på elg02:33NorgeStatsministeren og 3.000 gikk for bærekraftmålene02:29MotorNissan tilbakekaller 400.000 biler02:17VerdenPolitiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter01:38VerdenKina nekter to frittalende australske politikere innreise01:15NorgeBergs forsvarer: – En umenneskelig påkjenning00:58VerdenBoris Johnson: Partiets kandidater støtter brexitavtalen23:53NorgeForsvarer: – Siktede er sterkt preget etter Larvik-brannen23:51VerdenStatsministerkandidat i Libanon trekker seg23:21VerdenFrode Berg tilbake på norsk jord22:45VerdenUventede svingninger i oksygennivåene på Mars22:05VerdenDen siste overlevende fra Hindenburg-ulykken er død21:42NorgeFrode Berg tilbake i Norge21:16VerdenObama advarer Demokratenes kandidater mot å bevege seg for langt til venstre20:52Norge90-åring omkom i traktorulykke i Hol i Hallingdal20:13VerdenEkspert om prinsesse Dianas død: – Hun kunne vært reddet19:38NorgeFly fra Vilnius landet i Oslo – uvisst om Berg var med19:18VerdenMysteriet i vikinggraven19:01Helse og livsstil– Jeg er ganske opptatt av at jeg skal dø18:11PolitikkAnklager om valgfusk i Storbritannia vurderes av britisk politi18:04NorgeVerden er et skumlere sted for Norge17:49Helse og livsstilTrond (51) overlevde 1 /12 time under snøen: – Det skal egentlig ikke være mulig17:27VerdenKinesiske soldater ute i Hongkongs gater16:39VerdenJohn (71): – Jeg er ikke som alle andre16:29PolitikkSp vil gjenopprette 20 politikontorer15:52SportNy norsk skøytenedtur i Minsk: – Ikke gøy å gå sakte15:17VerdenFlere drept av bilbombe i tyrkiskkontrollert område i Syria15:16NorgeKoran-brenning i Kristiansand førte til bråk14:56SportBjånesøy sikret poeng for Stabæk14:54SportBrochmann sikret poeng for Sandviken14:53SportAdserø avgjorde for Trondheims-Ørn14:52SportHistorisk sølvmedalje til Vålerenga14:52SportVålerenga seiret borte mot Arna-Bjørnar14:52SportFart ble ydmyket av Klepp14:37NorgeEtterretningsekspert: Frode Berg har trolig ikke plikt til å snakke14:30SportBale: – Jeg har definitivt mer glede av å spille for Wales13:55SportThingnes Bø gikk seg svimmel: – Det var grusomt13:52Norge«Paradise Hotel»-kjendis bedragerisiktet: – Beklager13:38VerdenDanmark vil nekte danske fremmedkrigere hjelp i utlandet12:52NorgeStore mengder snø og regn skaper vanskelige kjøreforhold på Østlandet12:34NorgeFylkeslegen åpner tilsynssak mot Helse Bergen etter drapet i Nattlandsveien12:07VerdenPolitiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter12:06SportHaaland uaktuell til Malta-kampen11:20SportEM-klare England uten Gómez og Henderson i siste kvalifiseringskamp11:10VerdenDansk mann som ble pågrepet etter drap i Malmö, er funnet død i fengsel11:09VerdenEn drept i demonstrasjoner i Iran etter økte bensinpriser11:04SportEckhoff gledet seg over «halvt norsk» overraskelse på tung dag10:49SportGressteppet i Parken slaktes: – Flaut hvis den er sånn under EM10:02PolitikkHøy valgdeltakelse på Sri Lanka til tross for en rekke voldelige hendelser10:00Sport35 vanviddsminutter ødela EM-kvalifiseringen for Norge09:40VerdenSerbias president innlagt på sykehus
Populært