Lovet mer handikapp-parkering, men:

Oslo sentrum tømmes for handikapp-parkering: — Jeg blir opprørt og lei meg

<p>Skiltet på Karl Johans gate der bymiljøetaten har tredd en plastpose med forbudssymbol over handikapp-symbolet.</p>
Skiltet på Karl Johans gate der bymiljøetaten har tredd en plastpose med forbudssymbol over handikapp-symbolet. Foto: Arnsten Linstad / Vårt Oslo

Bevegelseshemmede som vil delta i demokratiet har fått et problem. Ved Stortinget og Rådhuset er handikapp-parkeringen fjernet. Uten at det er opprettet noen erstatning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Handikapp-parkeringene på Fridtjof Nansens plass ved Rådhuset ble fjernet på nyåret. Og er ikke blitt erstattet eller gjenopprettet. Det gjør det vanskeligere for bevegelsehemmede å delta i Oslos lokaldemokrati.

Nå har det rødgrønne byrådet også gjort det vanskeligere for bevegelseshemmede å møte folkevalgte i nasjonalforsamlingen.

De tre handikapp-plassene på Karl Johans gate ved Stortinget er også blitt fjernet. Heller ikke her er det opprettet erstatningsplasser.

Men på nyåret var det andre takter fra Oslos byregjering bestående av Ap, SV og Miljøpartiet.

Lovet mer handikapp-parkering

Da lovet miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) at parkering for bevegelsehemmede ikke skulle fjernes fra Oslo sentrum. Snarere tvert om. Antallet handikapp-plasser skulle økes, lovet MDG-politikeren. Her er et direkte sitat fra intervjuet VårtOslo gjorde med byråd Berg 18. februar i år.

— Hele poenget med bilfritt byliv er at byen skal bli mer tilgjengelig for alle. Når vi tar store grep i år ved å fjerne alle de ordinære parkeringsplassene som er igjen i sentrum, vil jeg sikre god tilgang blant annet for de som ikke er så gode til bens, sa Lan Marie Nguyen Berg i februar.

Men bildene VårtOslo har tatt dokumenterer en helt annen virkelighet høsten 2018, enn det miljø- og samferdselsbyråd Berg lovet for drøyt seks måneder siden. I løpet av sommeren er handikapp-parkeringene på Karl Johans gate, rett ved Stortinget, blitt fjernet. bymiljøetaten i Oslo kommune bekrefter skriftlig at plassene er fjernet permanent og at de heller ikke er blitt erstattet.

LES OGSÅ: Ap og Høyre nekter å diskutere politikerlønningene i Oslo. Stemte ned forslag om ny lønnsvurdering

Høyres bystyremedlem Ola Kvisgaard sjekker selv at det er tredd en pose med parkering forbudt-symbolet over skiltet som markerte handikapp-parkering på Karl Johans gate før sommeren. Foto: Arnsten Linstad / Vårt Oslo
Høyres bystyremedlem Ola Kvisgaard sjekker selv at det er tredd en pose med parkering forbudt-symbolet over skiltet som markerte handikapp-parkering på Karl Johans gate før sommeren. Foto: Arnsten Linstad / Vårt Oslo

— Handikapp-parkering ble uteservering

— På grunn av sikringstiltak i Karl Johans gate må dessverre disse plassene flyttes. Bymiljøetaten har tett dialog med Norges Handikapforbund om ny plassering og var på befaring med forbundet sist mandag. Det er foreløpig ikke avklart hvor de nye plassene blir, skriver etaten i en epost til VårtOslo.

Handikapforbundet bekrefter at de har vært i dialog med bymiljøetaten og at de var med på befaring sammen med flere andre organisasjoner og virksomheter denne uka. Men det gjør ikke saken særlig bedre, mener forbundet.

— Folk som har fått HC-parkeringstillatelse kan ikke gå mer enn maks 100-150 meter. Det er allerede stor mangel på HC-plasser i området, og fjerningen av plassene på Karl Johans gate medfører at bevegelseshemmede blir enda mer utestengt fra sentrum, sier leder av Handikapforbundet i Oslo, Magnhild Sørbotten til VårtOslo.

– Ville ikke gi noen begrunnelse for fjerningen

— Handikapforbundet har krevd at det opprettes erstatningsplasser i Rosenkrantzgate, eventuelt også i Universitetsgata, rett innenfor Karl Johans gate, sier Magnhild Sørbotten. Foto: Arnsten Linstad / Vårt Oslo
— Handikapforbundet har krevd at det opprettes erstatningsplasser i Rosenkrantzgate, eventuelt også i Universitetsgata, rett innenfor Karl Johans gate, sier Magnhild Sørbotten. Foto: Arnsten Linstad / Vårt Oslo

— I midten av august ble jeg klar over at HC-parkeringsplassene på Karl Johans gate var fjernet og erstattet av uteservering. Ingen erstatningsplasser var satt opp. Bymiljøetaten ville ikke gi noen begrunnelse for fjerningen før møtet de hadde med oss og ulike næringsaktører. Da fremkom det at det var sikkerhetsårsaker, men de foreslo ikke erstatningsplasser, sier Sørbotten.

LES OGSÅ: Færre fotgjengere fører til mindre handel i Oslos paradegate. — Vi er bekymret, sier strøksforening

Ingenting gjort ved Rådhuset siden løftene i våres

I våres ble også tre handikapp-parkeringer på Fridtjof Nansens plass ved Rådhuset fjernet. Det skapte et voldsomt rabalder i Oslo bystyre. Både Fremskrittspartiets Camilla Wilhelmsen og Høyres Ola Kvisgaard reagerte kraftig og krevde at handikapp-plassene ble gjenopprettet.

Enden på visa ble at bystyreflertallet, inkludert byrådspartiene Ap, SV og MDG, tvang det rødgrønne byrådet på retrett. Og et enstemmig bystyre instruerte byrådet til å gjenopprette handikapp-plassene på Fridtjof Nansens plass.

Men over to måneder senere er plassene fortsatt ikke opprettet. Bymiljøetaten opplyser det fortsatt arbeides med saken. Og i mellomtiden er altså enda flere plasser fjernet fra sentrum. Handikapp-plassene ved Rådhuset er såpass langt unna byens storstue at de heller ikke kommer i konflikt med sikring av Rådhuset.

VårtOslo stilte spørsmål per sms til miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Bergs byrådssekretær, Daniel Rees (MDG).

— Hvorfor er ikke plassene ved Karl Johans gate erstattet? Hvorfor er det fortsatt ikke opprettet de lovede handikapp-parkeringsplassene på Fridtjof Nansens plass ved Rådhuset?

— Hei, jeg er i budsjettkonferanse i dag. Ber en kollega ta kontakt med deg, skriver byrådssekretær Rees i en sms til VårtOslo.

I en epost fra kommunikasjonsrådgiver Tor Audun Gram i byrådsavdelingen for miljø- og samferdsel avviser MDG-byråd Lan Marie Nguyen Berg at det er blitt færre handikapp-plasser i sentrum, selv om plassene ved både Stortinget og Rådhuset er fjernet og ikke erstattet.

LES OGSÅ: Ny rapport avdekker tvangsbruk ved kommunal barnevernsinstitusjon. — Brutal holding og verre enn kamsport, forteller barna

Byråd Berg: — Vi øker antallet handikapp-plasser

Her er bildebeviset på at handikapp-parkering ble gjort om til uteservering på Karl Johans gate i sommer. Byrådet hevder plassene ble fjernet av sikkerhetsgrunner. Foto: Foto: Handikapforbundet / Vårt Oslo
Her er bildebeviset på at handikapp-parkering ble gjort om til uteservering på Karl Johans gate i sommer. Byrådet hevder plassene ble fjernet av sikkerhetsgrunner. Foto: Foto: Handikapforbundet / Vårt Oslo

— Oslo skal være tilgjengelig for alle, og vi øker nå antallet HC-parkeringsplasser i byen. Kommunen jobber også med å få på plass HC-parkeringsplasser knyttet til Karl Johans gate og Rådhuset, hevder byråden i eposten.

Etter at VårtOslo har publisert saken, tar byrådssekretær for miljø- og samferdselsbyråden, Kari-Anne Isaksen, kontakt. Da opplyser hun om at det innenfor ring 1 er blitt flere HC-plasser enn tidligere de tre siste årene. Hun mener også at det innenfor en radius på omtrent 200 meter fra Rådhuset nå er 25 handikapplasser, mot 19 i mai.

— Vi jobber med å erstatte de fjernede plassene i Borggården. Det vil etter hvert komme skilt som sier at handikappede unntas fra regelen om at plassen ikke er tillatt for biler. Vi ønsker også at biler med handikappede skal kunne å kjøre helt opp til hovedinngangen, sier Isaksen.

Byrådssekretæren opplyser også at de ansatte ved Rådhuset vil være behjelpelige med å slippe til handikappede i garasjen under Rådhuset inntil de nye plassene kommer på plass.

Forstår terrorsikring

— Over hele landet er det mange sikkerhetstiltak rundt offentlige bygninger, og gågater må også sikres mot terror. Slike sikkerhetstiltak setter begrensninger på all slags kjøring og alle type parkeringsplasser på de nevnte stedene i Oslo, skriver Lan Marie Nguyen Berg.

Høyres bystyrerepresentant Ola Kvisgaard forstår at sentrum må terrorsikres, men er opprørt over at det rødgrønne byrådets politikk fører til at bevegelseshemmede stenges ute fra sentrum.

Her poserer miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) med Handikappforbundets Magnhild Sørbotten i februar i år. Da lovet byråden at det skulle blir flere handikapp-plasser i Oslo sentrum Foto: Tarjei Kidd Olsen / Vårt Oslo
Her poserer miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) med Handikappforbundets Magnhild Sørbotten i februar i år. Da lovet byråden at det skulle blir flere handikapp-plasser i Oslo sentrum Foto: Tarjei Kidd Olsen / Vårt Oslo

— Høyre har selvfølgelig all mulig forståelse for sikringstiltak i sentrum. Men her skulle byrådet sørget for at erstatningsplasser for bevegelseshemmede ble opprettet umiddelbart, sier Kvisgaard.

— Fjerning av handikapp-plasser kan være lovstridig

Kvisgaard minner om bystyremøtet før sommeren der byrådet ble instruert av et enstemmig bystyre om å rydde opp.

— Jeg har engasjert meg politisk for å gjøre Oslo til en varmere og mer inkluderende by, det må også gjelde funksjonshemmede. Jeg blir oppgitt over hvordan kommunen viser handlekraft på de gale områdene, sier Høyres bystyremedlem.

— Jeg blir opprørt og lei meg når bevegelsehemmede isoleres og utestenges. Ja, det kan til og med tenkes at dette er lovstridig, sier Kvisgaard.

(Artikkelen er først publisert i VårtOslo)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
19:17 Mann i Arendal fyllekjørte med gressklipper17:33 Kvinne siktet for drapsforsøk etter å ha stukket lege med kniv17:30 Dronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone17:04 Kilde: USA trekker 1.000 soldater ut av Syria16:32 Tyrkiske og syriske styrker nærmer seg hverandre16:27 17-åring tiltalt for overfallsvoldtekt mot kvinne i 40-årene16:00 Halvert antall anker behandles av Høyesterett15:28 Hun forelsket seg i en narr, men fortjener hun å få sexlivet sitt brettet ut?14:45 Norwegian kutter ut alle flyginger fra Torp14:44 Lagerbäck om 30.000 rumenske tilskuere: – Vet ikke hva vi gjør om det kommer rasistiske rop14:38 Spania med ny arrestordre for Catalonias ekspresident14:36 Turist knivdrept i Tunisia14:26 Ryggpasient tvunget til å forlate sykehus – ble fraktet i jekketralle på ferje14:16 Enken: – Han beskyttet oss mot nordmannen14:07 Trump: Kurderne forsøker å trekke USA med i krigen13:56 Brexitbekreftelse var første punkt i trontalen i London13:44 Politikere i krisemøte om Østfoldbanen13:34 Sykkellegende sendt til sykehus med alvorlig hodeskade etter fall13:15 Selskap forsøkte å smugle skip ut av Norge – fikk 7 millioner kroner i bot13:04 Tyrkia-ekspert: Russland har nøkkelen12:51 Rettssak for Gazza, togkyss kan ende med straff12:43 Norge er EUs tredje største handelsavtalepartner12:28 Zlatan-statue full av skrivefeil12:20 PFU-sekretariatet vil avvise klagen på Lindmo-intervjuet med Haddy Njie12:00 Espresso House: – Vi ber om unnskyldning for de feil vi har gjort12:00 Fortsatt uavklart tilstand for 15-åring etter voldshendelse på Toten11:55 Narkoaksjon blant tenåringer på Haugalandet11:50 Erdogan berømmer USA for tilbaketrekking i Syria11:39 Mette-Marits drøm oppfylt: Nå tar hun boktog i Tyskland11:22 Vy øker togkapasiteten på Østlandet11:12 Giggs forsvarer avgjørelsen om å la James spille videre11:05 Terrorsiktet tobarnsmor vil til Norge – tar utleveringskrav til lagmannsretten11:05 Fem pågrepet etter Paris-angrep10:23 Pizza med plast tilbakekalles09:59 Byggenæringen advarer mot høy risiko i Sotrasambandet09:53 Norge stadig mer populært blant utlendinger09:50 Katalanske politikere dømt til lange fengselsstraffer09:35 Syrias regjeringshær skal ha inntatt by nær Tyrkias grense09:35 29 dyreholdere anmeldt til politiet hittil i år09:34 Svennis fikk smake «Fergie-hårføner» etter VM-prat09:29 P4 går til rettssak mot lokalradio i Bergen09:26 Nå skal Slottsparken sikres mot biler08:54 2.500 barn rammet av utvisningssaker mot omsorgspersoner de siste fem årene08:38 – Norge kan ta ledelsen i globalt anti-korrupsjonsarbeid08:26 Ap fortsetter å lede Longyearbyen08:10 Foreldrepar i USA krever at Norge dekker 60 millioner kroner i pleieutgifter til datteren07:39 Kallmyr vil at fotballvold anmeldes07:31 Halve Kirkemøtet vil ikke stille krav om ansattes samlivsform07:30 Polens regjeringsparti mot brakseier06:43 Rumensk stopperkrise før kampen mot Norge06:25 Ecuador gjeninnfører drivstoffstøtte etter demonstrasjoner06:20 Sprukket damprør utløste brannalarm ved sagbruk i Hedmark06:09 Skotsk dommer for Norge i Romania06:06 Søk etter savnede i Japan fortsetter06:00 Storrøykere får hjelp til å stumpe røyken05:50 Dette skjer i dag05:40 Bilfører siktet for ruskjøring etter kollisjon med trailer05:30 Dette skjedde i natt05:17 Boligkjøper fikk erstatning for trang parkeringsplass05:00 Færre ansatte i departementer og direktorater04:11 Antall representanter med minoritetsbakgrunn i Oslo Ap over halvert på åtte år03:53 Politiet i København etterforsker mulig eksplosjon03:32 Økning i kjønnssykdommer knyttes til nettdating02:58 California hever aldersgrensen for overgrepsanmeldelser02:53 Verft varsler om forsinkelser for nye kystruteskip02:00 Avis: Russiske fly bombet fire sykehus i Syria01:59 Tyv stjal kunstinstallasjon fra rundkjøring01:03 Hunter Biden trekker seg fra styrejobb i selskap23:46 Undersøkelse: Én av fire ga samtykke til å gi fra seg alle personlige data på Facebook23:00 Liverpool-stjerne senket Hviterussland med lekkert langskudd, mens Tyskland vant med 10 mann22:54 Norsk utvekslingsstudent siktet for terrortrusler i USA22:54 Gareth Bale utlignet og holdt liv i Wales' EM-håp22:52 Smell for Orbans parti i lokalvalg22:47 Norsk utvekslingsstudent siktet for terrortrusler i USA22:29 Trudeau trosser trusler – fortsetter valgkamp22:16 Rotte snek seg inn på Peppes-restaurant i Tromsø22:09 Kaczynski erklærer valgseier i Polen21:37 Ap: Staten bør si et kraftig «nei» til Jehovas vitner20:36 Passord til journalister i de største mediehusene i Norge er blottstilt på nettet20:32 Syria varsler offensiv mot kurdiskkontrollerte byer20:08 Belgisk prinsesse arrestert i London19:48 Erdogan avviser at IS-tilhengere har rømt19:42 Helaften med Mette-Marit på tysk radio: – Jeg føler meg utrolig norsk18:42 Kjendislege ut mot «sjaman» Durek: – Et middelaldersk kvinnesyn17:54 Død mann funnet i sjøen i Stavanger16:24 Trump vurderer sanksjoner mot Tyrkia15:53 David Toska sier han har rotet bort sin del av utbyttet fra Nokas-ranet15:22 Demonstranter i Hongkong pågrepet i nye protester15:21 Esper: Trump trekker amerikanske soldater ut av Nord-Syria15:18 Kurdiske myndigheter: – Personer fra Norge rømte fra leir med IS-fanger i Syria15:18 Dødstallet stiger etter tyfonen i Japan15:16 Omar stakk hodet i sementblanderen, Lagerbäck applauderer15:13 Ingebrigtsen vant tett NM-duell mot Tønseth15:06 EØS-tilhengerne vil vri EØS-debatten til regjeringsdebatt14:59 Mikkelsen-dobbel for Senja14:55 Avgjørende omgang i presidentvalget i Tunisia14:48 Neymar måtte avbryte landskamp med skade14:31 Johaug «cruiset» inn til NM-gull i terrengløp14:29 Ingen pågrepet etter vold mot far og sønn i Hønefoss13:56 Godsets Glesnes inn i landslagstroppen
Siste nytt
19:17NorgeMann i Arendal fyllekjørte med gressklipper17:33NorgeKvinne siktet for drapsforsøk etter å ha stukket lege med kniv17:30VerdenDronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone17:04VerdenKilde: USA trekker 1.000 soldater ut av Syria16:32VerdenTyrkiske og syriske styrker nærmer seg hverandre16:27Norge17-åring tiltalt for overfallsvoldtekt mot kvinne i 40-årene16:00NorgeHalvert antall anker behandles av Høyesterett15:28StemmerHun forelsket seg i en narr, men fortjener hun å få sexlivet sitt brettet ut?14:45ReiseNorwegian kutter ut alle flyginger fra Torp14:44SportLagerbäck om 30.000 rumenske tilskuere: – Vet ikke hva vi gjør om det kommer rasistiske rop14:38VerdenSpania med ny arrestordre for Catalonias ekspresident14:36VerdenTurist knivdrept i Tunisia14:26NorgeRyggpasient tvunget til å forlate sykehus – ble fraktet i jekketralle på ferje14:16VerdenEnken: – Han beskyttet oss mot nordmannen14:07PolitikkTrump: Kurderne forsøker å trekke USA med i krigen13:56PolitikkBrexitbekreftelse var første punkt i trontalen i London13:44PolitikkPolitikere i krisemøte om Østfoldbanen13:34SportSykkellegende sendt til sykehus med alvorlig hodeskade etter fall13:15NorgeSelskap forsøkte å smugle skip ut av Norge – fikk 7 millioner kroner i bot13:04NorgeTyrkia-ekspert: Russland har nøkkelen12:51SportRettssak for Gazza, togkyss kan ende med straff12:43NorgeNorge er EUs tredje største handelsavtalepartner12:28SportZlatan-statue full av skrivefeil12:20NorgePFU-sekretariatet vil avvise klagen på Lindmo-intervjuet med Haddy Njie12:00PengerEspresso House: – Vi ber om unnskyldning for de feil vi har gjort12:00NorgeFortsatt uavklart tilstand for 15-åring etter voldshendelse på Toten11:55NyheterNarkoaksjon blant tenåringer på Haugalandet11:50VerdenErdogan berømmer USA for tilbaketrekking i Syria11:39VerdenMette-Marits drøm oppfylt: Nå tar hun boktog i Tyskland11:22NorgeVy øker togkapasiteten på Østlandet11:12NorgeGiggs forsvarer avgjørelsen om å la James spille videre11:05NorgeTerrorsiktet tobarnsmor vil til Norge – tar utleveringskrav til lagmannsretten11:05NorgeFem pågrepet etter Paris-angrep10:23Helse og livsstilPizza med plast tilbakekalles09:59PengerByggenæringen advarer mot høy risiko i Sotrasambandet09:53ReiseNorge stadig mer populært blant utlendinger09:50VerdenKatalanske politikere dømt til lange fengselsstraffer09:35VerdenSyrias regjeringshær skal ha inntatt by nær Tyrkias grense09:35Norge29 dyreholdere anmeldt til politiet hittil i år09:34SportSvennis fikk smake «Fergie-hårføner» etter VM-prat09:29PengerP4 går til rettssak mot lokalradio i Bergen09:26NorgeNå skal Slottsparken sikres mot biler08:54Norge2.500 barn rammet av utvisningssaker mot omsorgspersoner de siste fem årene08:38Verden– Norge kan ta ledelsen i globalt anti-korrupsjonsarbeid08:26PolitikkAp fortsetter å lede Longyearbyen08:10PengerForeldrepar i USA krever at Norge dekker 60 millioner kroner i pleieutgifter til datteren07:39SportKallmyr vil at fotballvold anmeldes07:31NorgeHalve Kirkemøtet vil ikke stille krav om ansattes samlivsform07:30NorgePolens regjeringsparti mot brakseier06:43SportRumensk stopperkrise før kampen mot Norge06:25VerdenEcuador gjeninnfører drivstoffstøtte etter demonstrasjoner06:20NorgeSprukket damprør utløste brannalarm ved sagbruk i Hedmark06:09SportSkotsk dommer for Norge i Romania06:06VerdenSøk etter savnede i Japan fortsetter06:00NorgeStorrøykere får hjelp til å stumpe røyken05:50NorgeDette skjer i dag05:40NorgeBilfører siktet for ruskjøring etter kollisjon med trailer05:30NorgeDette skjedde i natt05:17NorgeBoligkjøper fikk erstatning for trang parkeringsplass05:00NorgeFærre ansatte i departementer og direktorater04:11NorgeAntall representanter med minoritetsbakgrunn i Oslo Ap over halvert på åtte år03:53VerdenPolitiet i København etterforsker mulig eksplosjon03:32VerdenØkning i kjønnssykdommer knyttes til nettdating02:58VerdenCalifornia hever aldersgrensen for overgrepsanmeldelser02:53NorgeVerft varsler om forsinkelser for nye kystruteskip02:00VerdenAvis: Russiske fly bombet fire sykehus i Syria01:59NorgeTyv stjal kunstinstallasjon fra rundkjøring01:03VerdenHunter Biden trekker seg fra styrejobb i selskap23:46NorgeUndersøkelse: Én av fire ga samtykke til å gi fra seg alle personlige data på Facebook23:00SportLiverpool-stjerne senket Hviterussland med lekkert langskudd, mens Tyskland vant med 10 mann22:54VerdenNorsk utvekslingsstudent siktet for terrortrusler i USA22:54SportGareth Bale utlignet og holdt liv i Wales' EM-håp22:52VerdenSmell for Orbans parti i lokalvalg22:47VerdenNorsk utvekslingsstudent siktet for terrortrusler i USA22:29VerdenTrudeau trosser trusler – fortsetter valgkamp22:16NorgeRotte snek seg inn på Peppes-restaurant i Tromsø22:09VerdenKaczynski erklærer valgseier i Polen21:37NorgeAp: Staten bør si et kraftig «nei» til Jehovas vitner20:36NorgePassord til journalister i de største mediehusene i Norge er blottstilt på nettet20:32VerdenSyria varsler offensiv mot kurdiskkontrollerte byer20:08VerdenBelgisk prinsesse arrestert i London19:48VerdenErdogan avviser at IS-tilhengere har rømt19:42KulturHelaften med Mette-Marit på tysk radio: – Jeg føler meg utrolig norsk18:42NorgeKjendislege ut mot «sjaman» Durek: – Et middelaldersk kvinnesyn17:54NorgeDød mann funnet i sjøen i Stavanger16:24VerdenTrump vurderer sanksjoner mot Tyrkia15:53NorgeDavid Toska sier han har rotet bort sin del av utbyttet fra Nokas-ranet15:22VerdenDemonstranter i Hongkong pågrepet i nye protester15:21VerdenEsper: Trump trekker amerikanske soldater ut av Nord-Syria15:18VerdenKurdiske myndigheter: – Personer fra Norge rømte fra leir med IS-fanger i Syria15:18VerdenDødstallet stiger etter tyfonen i Japan15:16SportOmar stakk hodet i sementblanderen, Lagerbäck applauderer15:13SportIngebrigtsen vant tett NM-duell mot Tønseth15:06PolitikkEØS-tilhengerne vil vri EØS-debatten til regjeringsdebatt14:59SportMikkelsen-dobbel for Senja14:55VerdenAvgjørende omgang i presidentvalget i Tunisia14:48SportNeymar måtte avbryte landskamp med skade14:31SportJohaug «cruiset» inn til NM-gull i terrengløp14:29NorgeIngen pågrepet etter vold mot far og sønn i Hønefoss13:56SportGodsets Glesnes inn i landslagstroppen
Populært