Toyota tilbakekaller nesten 8.000 biler i Norge

Det er snakk om tre ulike modeller, Prius, Prius Plug-In og C-HR og kun fra årene som er nevnt som nå tilbakekalles. Her en 2018 Toyota Prius. Foto: David Dewhurst / Courtesy of Toyota Motor Sales / AP / NTB scanpix
Det er snakk om tre ulike modeller, Prius, Prius Plug-In og C-HR og kun fra årene som er nevnt som nå tilbakekalles. Her en 2018 Toyota Prius. Foto: David Dewhurst / Courtesy of Toyota Motor Sales / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Toyota tilbakekaller mer enn 1 million hybridbiler verden over, og nesten 8.000 i Norge, som følge av tekniske problemer som kan føre til bilbranner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg kan bekrefte at det vil bli tilbakekalt biler i Norge også. Vi fikk beskjeden i dag, og så langt viser våre tall at 7947 biler blir tilbakekalt her, sier informasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge til Dagbladet.

Rundt 1 million biler som ble bygget mellom juni 2015 og mai 2018, blir tilbakekalt for ny sikkerhetssjekk. Om lag halvparten av dem er solgt i Japan, mens i Nord-Amerika og Europa blir henholdsvis 217.000 og 219.000 biler kalt tilbake. Det er snakk om tre ulike modeller, Prius, Prius Plug-In og C-HR og kun fra årene som er nevnt.

– Det elektriske ledningsnettet kan finne på å kortslutte, noe som genererer varme. I verste scenario kan branner oppstå i bilene, opplyser Toyota.

En talskvinne for Toyota Japan sier hun ikke har kjennskap til skader av Toyota-bilister i landet som følge av slike tekniske svikt, men tilføyer at det er vanskelig å ha full oversikt over slike tilfeller.

Toyota har solgt over 10 millioner hybridbiler verden over siden 1997. I 2016 måtte selskapet tilbakekalle 3,3 millioner biler verden over som følge av problemer med airbags og kontrollenhetene for utslipp.