Meny

Bruktbil Range Rover Sport: Hadde du denne, var du kongen i gata

Range Rover Sport kom i 2005 og var en SUV som mange familier drømte om.
Range Rover Sport kom i 2005 og var en SUV som mange familier drømte om.

Men sjekk prisen nå!

Noen biler er drømmebiler fra første stund. De koster også gjerne såpass mye at bare et mindretall har mulighet til å kjøpe dem. Resten må nøye seg med drømmen.

Men så skjer det heldigvis noe med bilene etter hvert som årene går. Plutselig er prisene på et nivå som gjør at veldig mange har mulighet til å realisere den gamle drømmen.

Da blir spørsmålet: Bør du gjøre det eller ikke? Denne sommeren tar vi i Broom for oss et lite knippe gamle drømmebiler som har fått noen år på baken – og gir deg våre tips og råd. Denne gangen har vi kommet til 2005 og til Range Rover Sport.

(Saken fortsetter under)

Range Rover Sport - det var tøft det!
Range Rover Sport - det var tøft det!

Derfor var dette drømmebil:

Range Rover Sport satt som et skudd fra første sekund. Dette var mye tøffere enn den alminnelige og noe mer sedate Range Roveren. Den kortere akselavstanden, det lavere taket og den skrånende bakluka gjorde denne lettere, tøffere og mer sporty.

Dette kombinert med et spektakulært design som ikke lignet på noe annet og et interiør som oste av klasse, eller skal vi si overklasse, gjorde at mange var villige til å grave dypt i lommeboka for å få tak i en Range Rover Sport.

Dessuten hadde den jo Range Roverens gode terrengegenskaper. Selv om plassen naturlig nok var en del mindre enn i en vanlig Range Rover, ble Sporten den store hiten de neste årene. Komforten var god, utstyrsnivået raust, motorene kraftige, designet kult – og det aller meste var riktig her.

Dette var SUV-en veldig mange velstående familier ønsket å ha parkert utenfor hytta. Du var rett og slett litt konge i gata, eller hyttegrenda, om du hadde en slik. Den vitnet om posisjon, penger og makt.

Les også: Grombilen er 40 år gammel – har kun gått 18 mil

(Saken fortsetter under)

Terrengegenskapene er akkurat som du forventer – veldig gode.
Terrengegenskapene er akkurat som du forventer – veldig gode.

Dette må du betale nå:

Det er nesten utrolig, i alle fall for oss som husker at denne kom og hvor innmari kul den var da – men nå får du den for 150.000 kroner.

Da snakker vi hverken om første årsmodell, eller en bil ribbet for utstyr, med skyhøy kilometerstand eller med umiddelbart stort behov for reparasjoner. Snarere snakker vi om påkostet, EU-godkjent og tilsynelatende grei bil.

Det finnes mange til salgs. Utvalget er størst blant de litt eldre bilene, men første generasjon, eller L320 som den kalles, ble produsert helt fram til 2014, da den ble avløst av dagens L494-utgave.

De siste bilene av første generasjon må du fortsatt betale over 500.000 kroner for.

(Saken fortsetter under)

Kortere akselavstand, lavere tak og skrånede bakrute gir ikke mest plass, men sporty utseende.
Kortere akselavstand, lavere tak og skrånede bakrute gir ikke mest plass, men sporty utseende.

... men før du kjøper:

Range Rover Sport er ikke helt feilfri, så dette er absolutt en bil som bør sjekkes litt nøye før kjøp.

Selvfølgelig gjelder den vanlige regla her også, om at bremser, dekk, hjuloppheng og forstilling må sjekkes litt nøye. Det samme må servicehistorikken. Den bør være så komplett som overhodet mulig. Gjerne fra merkeforhandler også. Bilene hadde en del tilbakekallinger/ kampanjer og oppdateringer. Har bilen vært regelmessig innom en merkeforhandler, er sannsynligheten for at disse er utført svært stor.

Luftfjæringen har det vært en del krøll med, så den bør sjekkes nøye.

De fleste bilene som ble solgt i Norge har dieselmotorer, de har ikke vært feilfrie. På litt eldre biler med TDV-motoren forekom det feil på veivakselens bærelagrer.

(Saken fortsetter under)

Range Rover Sport tar deg fram - uansett underlag.
Range Rover Sport tar deg fram - uansett underlag.

På 2007- og 2008-modellen var det feil med huset til oljepumpa. Registerreim-strammeren er festet til dette huset og kan løsne, med det som følge at stempler og ventiler får et ublidt møte. Vi snakker motorhavari og saftig regning.

På biler som har gått langt kan turboen havarere, og feil på dieseldyser forekommer også.

Eldre biler kan ha en irriterende vibrasjon i rattet. Dette ble løst med vibrasjonsdemper som tok opp svingningene.

Drivstoffpumpene er heller ikke av aller beste sort, og feil på frontdifferensialen forekommer.

Bilene har også hatt en del irriterende elfeil. Både alvorlige og mindre alvorlige. Alt fra bytte av ledningsnett, til feil på brytere og dårlige kontakter. Alle funksjoner må uansett sjekkes nøye før kjøp.​

(Saken fortsetter under)

Plassen i de svært gode forsetene er raus og det firkantede designet går igjen også innvendig og gir bilen særpreg.
Plassen i de svært gode forsetene er raus og det firkantede designet går igjen også innvendig og gir bilen særpreg.

Benny mener:

Range Rover Sport er en flott bil å kjøre når alt er i orden og fungerer som det skal. Den er komfortabel, den har svært gode seter, og selv om du definitivt ser på interiøret at det har gått noen år, er dette fortsatt flott med tanke på materialvalg og finish.

Dessuten liker jeg designet, både utvendig og innvendig. Denne bilen har både sjarm og særpreg. Selv om dieselmotoren ikke gjør bil kjemperask, så oppleves den som både sterk og responsiv. Dessuten er framkommeligheten veldig bra.

Motorene er dessverre ganske tørste, særlig bensinmotorene. Bilene kan bli dyre å eie, da en del biler er befengt med en god del feil.

For meg ser det også ut som om prisene spriker ganske mye på brukte biler. En eldre bil med høy kilometerstand kan koste mer enn en nyere som har gått vesentlig kortere, uten at det tilsynelatende er noen veldig god grunn. Det gjør prisbildet litt uoversiktelig. Det kan nok i enkelte tilfeller skyldes at noen av bilene har blitt påkostet ganske mye og at selger prøver å få igjen noe av utgiftene.

(Saken fortsetter under)

Ingen plassorgie innvendig, her trumfer designet litt det praktiske.
Ingen plassorgie innvendig, her trumfer designet litt det praktiske.

Uansett bør man sette seg nøye inn i prisbildet om man går med tanke på å kjøpe en slik bil. Se på flere og sammenlikne hva man faktisk får for pengene. Er man ikke bilkyndig, er dette definitivt en bil som krever NAF-test eller en tilstandsrapport fra et verksted som kjenner bilene godt. Problemet er ikke lenger å ha råd til å kjøpe den, men å ha råd til å reparere den om noe går galt.

Range Rover Sport fikk en facelift i 2009 og ble betydelig oppgradert – også i forholdt til kvalitet. Kanskje er det smart å heller putte litt mer penger i det, og gå for en av disse. Jeg tror det.

En frisk og fin Range Rover Sport er fortsatt god å kjøre, men du er ikke lenger kongen i gata med den. Den tiden er helt klart forbi. Men dette er fortsatt mye luksus-SUV for pengene. Disse bilene har ramlet litt mellom to stoler nå. Den er ikke ny nok til å være kul og heller ikke gammel nok til å være "klassiker". Og prisene har aldri vært lavere.

Les også: Dette mener de som faktisk eier en slik bil

Dette bildet viser en 2013 modell som var siste årsmodell av første generasjon.
Dette bildet viser en 2013 modell som var siste årsmodell av første generasjon.

Visste du at:

– Store protester fra Greenpace gjorde disse bilene ble forsinket i produksjonen?

– Range Rover Sport ikke kunne leveres med manuelt gir?

– At Range Rover Sport for en stor del bygger på Land Rover Discovery 3?

– At det er anerkjente Brembo som har levert bremsene til alle modellene, unntatt TDV6?

Saken er opprinnelig publisert på Broom.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
10:47 Vil fjerne begrensning for apotek10:46 Salpetersyre lekket ut på E6 i Østfold10:33 Jordens lunger brenner: – Meningsløst å se på at planeten vår forsvinner10:32 Forskning: Nattarbeid øker risikoen for kreft10:17 Aldri har andelen uføretrygdede kvinner vært større10:14 MDG mest fram på ny kommunemåling09:28 Abe anklager Sør-Korea for tillitsbrudd09:24 Nord-Koreas utenriksminister kaller Pompeo giftig09:21 Norsk kvinne funnet død i Stockholm – en person pågrepet09:12 Erna Solberg avlyser dagens programposter09:10 Russisk opposisjonsleder løslatt09:10 Færre europeere flytter til Storbritannia08:36 Strømprisen har gått ned08:26 Regjeringen etablerer eldreombud med kontor i Ålesund07:25 Viagra blir reseptfritt fra nyttår07:24 Sjanseløs mot sort hull: – Slukt og sluknet umiddelbart07:00 Vil i framtiden forby navn som Norec, Norad, Nkom og OsloMet06:56 Kjempehopp for Oslo Ap på meningsmåling siden juni06:56 Bil i full fyr på E18 ved Mysen06:30 Rapport: Teknologiselskaper setter verden i fare med drapsroboter06:29 Gunnarssons Palermo-mareritt: Fikk verken lønn eller spilletid06:11 Fem omkom under konsert i Algerie05:56 Dette skjedde i natt05:53 Frp-kilder mener Venstre posisjonerer seg for regjeringsexit05:51 Rekordmange ran i europeisk feriefavoritt05:50 Dette skjer i dag05:03 Indonesisk mann går baklengs for å stoppe avskoging04:56 Viktor Hovland med god åpningsrunde i Boise04:54 Gebyret for familiegjenforening er mer enn 17 ganger høyere enn i 200204:21 YouTube har stengt kontoer som forsøkte å påvirke situasjonen i Hongkong03:51 MDG suser fram på bergensmåling – kan sikre rødt byråd03:30 Bolsonaro mener Macron har mentalitet som en kolonialist03:08 Ikke egentlig så dyrt med tidenes høyeste boligpriser02:38 Boligbyggingen i Norge nesten halvert i år02:32 Interpol har utstedt arrestordre på tidligere geriljaleder fra Colombia01:51 Tutta åpnet ett slag under par i Canada01:47 Oslo-politiet vil ikke si om de fulgte ordre om å kontakte moskeer01:06 Svensk politi vil ikke gå med navn på tjenestekortet00:36 Småbarnsfar (27) i Bergen tar drapssiktelsen tungt00:28 Sjiraffen får status som beskyttet dyreart00:20 Frp-kilder: Venstre posisjonerer seg for å gå ut00:10 Sagøy til kvartfinale i parabadminton-VM23:41 Venstre hadde med seg tydelige krav til bompengemøte23:39 Senterpartiet puster Ap i nakken på ny måling23:31 Russisk robot bistår astronauter på ISS23:22 Spektakulært Bolly-mål gir Molde håp før returkampen23:12 Størseth på 5.-plass i EM paradressurridning23:07 Spektakulært Bolly-mål gir Molde-håp før returkampen, 1-2-tap i Beograd22:46 FCK slet, men tok langt steg mot europaligaen22:35 Brasiliansk påtalemyndighet gransker Amazonas-branner22:32 Fem døde i lynnedslag i Polen22:07 Hissig debatt: – Føler dette sterkt, jeg ble bestefar i dag21:56 FN-sjefen og Frankrikes president uroet over Amazonas-branner21:28 Kvinne fanget ørret med to munner: – Bisart vakker21:10 VG erkjenner brudd på fem punkter i Vær varsom-plakaten20:59 Sør-Korea bryter etterretningsavtale med Japan20:45 Hjemløse nordmenn utvandret: Fortsetter presset mot Jensen20:36 Italias president gir partiledere tid til å løse regjeringskrisen20:28 Rettssaken om Røkke-utpressing utsettes igjen20:24 Siv Jensen står på sitt – vil ikke forhandle mer om bompenger20:15 Ny måling: Velgerne flykter fra Ap og Høyre20:12 Orkla tilbakekaller kyllingrett20:08 Pentagon bekrefter at Hamza bin Laden er død20:07 Valg 2019: Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum møtes til duell i Lofoten20:02 Verdens raskeste mann i dopingtrøbbel19:05 Fem personer døde etter lynnedslag i Polen18:33 Mann alvorlig skadd i traktorulykke på Helgeland18:27 Fire frifunnet i narkosak – undercoveragenter kan ha framprovosert handlingen18:23 Macron mener det er for sent for en ny brexitavtale17:36 Norges U16-jenter i basketball til EM-semifinale16:50 Utrolige bilder: Titanic i ferd med å bli spist opp16:46 – Tyrkias ambassade driver systematisk overvåkning16:02 Sjøgress trekkes tilbake etter mistanke om virus16:01 Innfører rabattkort for personreiser på ferger15:32 Død person funnet i bekk – stort område sperret av15:24 Nordmann i Thailand kvalte brite til døde15:08 Håper på snarlig bompengeløsning14:18 – Dette er en stor dag for klimaet, Norge og verden14:14 Trump fyrte løs mot Danmark - nå får han høre det: – Du er patetisk13:55 300 ansatte har opplevd seksuell trakassering på universiteter og høyskoler13:54 VIF-profil ute med brudd i armen13:46 Beskyldt for å bruke organer fra henrettede fanger til forskning13:44 Tyrkia arrangerer toppmøte om Syria13:15 Svenske Säpo advarer mot høyreekstrem vold13:15 Religiøs leder dømt for nedlasting av overgrepsmateriale13:10 Her får vi et unikt glimt av fremtiden til BMW12:42 Italiensk mafiatopp pågrepet12:22 72 millioner tonn krill i fangstområdet i Antarktis12:21 Brann på elvebåt i St. Petersburg12:17 Irans utenriksminister advarer Norge11:49 Kosovos nasjonalforsamling oppløst11:49 Indonesia stenger nettet for å stanse rykteflom11:29 Kallmyr presiserer: – Departementet og ikke Frp som gir UDI instruks11:26 Familie deler opptak fra E16: – Redsel og sinne var følelsene vi kjente på11:10 Vil øke fartsgrensene på flere veier10:36 Blindtarmskirurgi kobles til depresjonsrisko10:14 VAR gjør norsk debut på Lerkendal10:13 Tause om mulige nye bommøter09:50 Israelske styrker åpnet ild mot israelsk fly09:50 Pompeo med utstrakt hånd til Danmark
Siste nytt
10:47PengerVil fjerne begrensning for apotek10:46NorgeSalpetersyre lekket ut på E6 i Østfold10:33VerdenJordens lunger brenner: – Meningsløst å se på at planeten vår forsvinner10:32Helse og livsstilForskning: Nattarbeid øker risikoen for kreft10:17PengerAldri har andelen uføretrygdede kvinner vært større10:14PolitikkMDG mest fram på ny kommunemåling09:28VerdenAbe anklager Sør-Korea for tillitsbrudd09:24VerdenNord-Koreas utenriksminister kaller Pompeo giftig09:21VerdenNorsk kvinne funnet død i Stockholm – en person pågrepet09:12PolitikkErna Solberg avlyser dagens programposter09:10PolitikkRussisk opposisjonsleder løslatt09:10VerdenFærre europeere flytter til Storbritannia08:36PengerStrømprisen har gått ned08:26PolitikkRegjeringen etablerer eldreombud med kontor i Ålesund07:25Helse og livsstilViagra blir reseptfritt fra nyttår07:24VerdenSjanseløs mot sort hull: – Slukt og sluknet umiddelbart07:00KulturVil i framtiden forby navn som Norec, Norad, Nkom og OsloMet06:56PolitikkKjempehopp for Oslo Ap på meningsmåling siden juni06:56NorgeBil i full fyr på E18 ved Mysen06:30VerdenRapport: Teknologiselskaper setter verden i fare med drapsroboter06:29SportGunnarssons Palermo-mareritt: Fikk verken lønn eller spilletid06:11VerdenFem omkom under konsert i Algerie05:56NorgeDette skjedde i natt05:53PolitikkFrp-kilder mener Venstre posisjonerer seg for regjeringsexit05:51ReiseRekordmange ran i europeisk feriefavoritt05:50NorgeDette skjer i dag05:03VerdenIndonesisk mann går baklengs for å stoppe avskoging04:56SportViktor Hovland med god åpningsrunde i Boise04:54NorgeGebyret for familiegjenforening er mer enn 17 ganger høyere enn i 200204:21VerdenYouTube har stengt kontoer som forsøkte å påvirke situasjonen i Hongkong03:51PolitikkMDG suser fram på bergensmåling – kan sikre rødt byråd03:30VerdenBolsonaro mener Macron har mentalitet som en kolonialist03:08PengerIkke egentlig så dyrt med tidenes høyeste boligpriser02:38PengerBoligbyggingen i Norge nesten halvert i år02:32VerdenInterpol har utstedt arrestordre på tidligere geriljaleder fra Colombia01:51SportTutta åpnet ett slag under par i Canada01:47NorgeOslo-politiet vil ikke si om de fulgte ordre om å kontakte moskeer01:06VerdenSvensk politi vil ikke gå med navn på tjenestekortet00:36NorgeSmåbarnsfar (27) i Bergen tar drapssiktelsen tungt00:28VerdenSjiraffen får status som beskyttet dyreart00:20NorgeFrp-kilder: Venstre posisjonerer seg for å gå ut00:10SportSagøy til kvartfinale i parabadminton-VM23:41PolitikkVenstre hadde med seg tydelige krav til bompengemøte23:39NorgeSenterpartiet puster Ap i nakken på ny måling23:31VerdenRussisk robot bistår astronauter på ISS23:22SportSpektakulært Bolly-mål gir Molde håp før returkampen23:12SportStørseth på 5.-plass i EM paradressurridning23:07SportSpektakulært Bolly-mål gir Molde-håp før returkampen, 1-2-tap i Beograd22:46SportFCK slet, men tok langt steg mot europaligaen22:35VerdenBrasiliansk påtalemyndighet gransker Amazonas-branner22:32VerdenFem døde i lynnedslag i Polen22:07Helse og livsstilHissig debatt: – Føler dette sterkt, jeg ble bestefar i dag21:56VerdenFN-sjefen og Frankrikes president uroet over Amazonas-branner21:28VerdenKvinne fanget ørret med to munner: – Bisart vakker21:10KulturVG erkjenner brudd på fem punkter i Vær varsom-plakaten20:59VerdenSør-Korea bryter etterretningsavtale med Japan20:45NorgeHjemløse nordmenn utvandret: Fortsetter presset mot Jensen20:36VerdenItalias president gir partiledere tid til å løse regjeringskrisen20:28NorgeRettssaken om Røkke-utpressing utsettes igjen20:24PolitikkSiv Jensen står på sitt – vil ikke forhandle mer om bompenger20:15PolitikkNy måling: Velgerne flykter fra Ap og Høyre20:12Mat og drikkeOrkla tilbakekaller kyllingrett20:08VerdenPentagon bekrefter at Hamza bin Laden er død20:07PolitikkValg 2019: Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum møtes til duell i Lofoten20:02SportVerdens raskeste mann i dopingtrøbbel19:05VerdenFem personer døde etter lynnedslag i Polen18:33NorgeMann alvorlig skadd i traktorulykke på Helgeland18:27NorgeFire frifunnet i narkosak – undercoveragenter kan ha framprovosert handlingen18:23PolitikkMacron mener det er for sent for en ny brexitavtale17:36SportNorges U16-jenter i basketball til EM-semifinale16:50VerdenUtrolige bilder: Titanic i ferd med å bli spist opp16:46Verden– Tyrkias ambassade driver systematisk overvåkning16:02Helse og livsstilSjøgress trekkes tilbake etter mistanke om virus16:01ReiseInnfører rabattkort for personreiser på ferger15:32NorgeDød person funnet i bekk – stort område sperret av15:24VerdenNordmann i Thailand kvalte brite til døde15:08PolitikkHåper på snarlig bompengeløsning14:18Næringsliv– Dette er en stor dag for klimaet, Norge og verden14:14VerdenTrump fyrte løs mot Danmark - nå får han høre det: – Du er patetisk13:55Helse og livsstil300 ansatte har opplevd seksuell trakassering på universiteter og høyskoler13:54SportVIF-profil ute med brudd i armen13:46VerdenBeskyldt for å bruke organer fra henrettede fanger til forskning13:44VerdenTyrkia arrangerer toppmøte om Syria13:15VerdenSvenske Säpo advarer mot høyreekstrem vold13:15NorgeReligiøs leder dømt for nedlasting av overgrepsmateriale13:10MotorHer får vi et unikt glimt av fremtiden til BMW12:42VerdenItaliensk mafiatopp pågrepet12:22Norge72 millioner tonn krill i fangstområdet i Antarktis12:21VerdenBrann på elvebåt i St. Petersburg12:17PolitikkIrans utenriksminister advarer Norge11:49PolitikkKosovos nasjonalforsamling oppløst11:49VerdenIndonesia stenger nettet for å stanse rykteflom11:29PolitikkKallmyr presiserer: – Departementet og ikke Frp som gir UDI instruks11:26MotorFamilie deler opptak fra E16: – Redsel og sinne var følelsene vi kjente på11:10MotorVil øke fartsgrensene på flere veier10:36Helse og livsstilBlindtarmskirurgi kobles til depresjonsrisko10:14SportVAR gjør norsk debut på Lerkendal10:13PolitikkTause om mulige nye bommøter09:50VerdenIsraelske styrker åpnet ild mot israelsk fly09:50VerdenPompeo med utstrakt hånd til Danmark
Populært