Jaguar E-TYPE - verdens vakreste elbil

Det er nesten blasfemisk med elektrisk Jaguar E-TYPE, men du verden så vakker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den er kåret til verdens vakreste bil. Nå blir det mulig å få Jaguar E-TYPE som elbil.

Det er omtrent et år siden Jaguar Land Rover i London offentliggjorde en Jaguar E-TYPE ombygd til elbil.

Det var noe som fikk mye oppmerksomhet, og Jaguar Classic skal ha blitt nedringt av kunder som godt kunne tenke seg den gjenfødte klassikeren. I hvert fall har Jaguar Classic nå besluttet å starte produksjon av E-TYPE som ombygd elbil. Utgangspunktet er versjonen med V6-motor.

Den klassiske Jaguar E-TYPE har skiftet ut V6-motoren med en elmotor på 220 kW og et batteri på 40 kWh. Og den klassiske bilen akselererer fra 0 – 100 km/t på under 7 sekunder. Det er nesten det samme som originalen med V6-motor.

Les også: Peugeot Rifter - mer praktisk bil finner du knapt

(Saken fortsetter under)

Foto: Jaguar
Foto: Jaguar

Men det er først når man kikker under panseret at man for alvor ser forandringen. For et utrent øye ligner det en totalt restaurert Jaguar E-TYPE Roadster.

Forgjengeren til den «nye» E-TYPE Zero er Series 1.5 Roadster fra 1968, og ingeniørene har strukket seg langt for å sikre at bilen skal ligne mest mulig på originalen fra 1960-tallet.

Derfor har litium-ionbatteripakken som driver bilen samme dimensjoner som den opprinnelige V6 XK-motoren og faktisk også samme vekt. Ekspertene som har utviklet bilen har også sørget for at batteripakken ligger på nøyaktig samme sted som den opprinnelige motoren.

Batteripakken på 40 kWh ligger rett foran elmotoren, som ligger der girkassen opprinnelig lå. Mange av komponentene finnes også i den helt nye Jaguar I-PACE. Ved å plassere komponentene på samme sted er det ikke behov for å endre bilens opprinnelige struktur, inkludert bremser og fjæring. Bilen oppfører seg også helt som en original E-TYPE.

Les også: Her er helt nye BMW Z4

(Saken fortsetter under)

Foto: Jaguar
Foto: Jaguar

– Vi er overveldet over de positive reaksjonene som Jaguar E-TYPE Zero Concept har fått det siste året. At vi nå fremtidssikrer gleden med klassiske biler er en stor gevinst for Jaguar Classic, sier Tim Hannig, Director Jaguar Land Rover Classic, i meldingen.

Foto: Jaguar
Foto: Jaguar

– E-TYPE Zero tydeliggjør den fantastiske arven fra Jaguar E-TYPE, og ekspertisen og de håndverksmessige ferdighetene hos Classic Works. Samtidig viser vi Jaguar Land Rovers forpliktelse til å produsere biler med nullutslipp som gjennomgående tema i vår virksomhet, også hos Jaguar Classic, fortsetter han.

– Med E-TYPE Zero har vi forsøkt å komme så tett på originalens spesifikasjoner som mulig, men med noen få oppgraderinger. Interiøret er nesten som i 1968 med få modifikasjoner, mens vi har skiftet de opprinnelige frontlyktene med med LED-lys av hensyn til energieffektiviteten.

Den nye E-TYPE har en rekkevidde på 270 kilometer.

Det finnes to måter du kan få en Jaguar E-TYPE som elbil. Enten kan du komme med din egen E-TYPE, hvis du skulle være så heldig å ha en slik bil stående i garasjen. Eller du kan kjøpe en restaurert og ombygd bil fra Jaguar Classic. Prisene for disse to mulighetene er ennå ikke offentliggjort.

Les også: 300 nordmenn i kø for ny biltjeneste

Saken er opprinnelig publisert på Hegnar.no

Personvernpolicy