Rekordsalg:Aldri er det solgt flere bobiler i Norge

Nordmenn elsker bobil, og nå finnes det over 50.000 av dem på norske veier.
Nordmenn elsker bobil, og nå finnes det over 50.000 av dem på norske veier. Foto: Carado
Artikkelen fortsetter under annonsen

Allerede 1. august var fjorårets salgsrekord slått.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er en svært positiv utvikling i salget av bobiler i år. I løpet av de tre-fire siste årene har bransjen klart å gjøre bobilferie til en svært populær aktivitet, sommer som vinter, sier Geir Holm, generalsekretær i Norges Caravanbransjeforbund (NCB), i en pressemelding.

Både 2016 og 2017 ga rekordhøye salgstall for bobiler i Norge. I 2018 har salget av bobiler igjen nådd nye høyder. NCB forventer at den gode veksten markedet har sett de siste årene vil fortsette i årene som kommer.

– 2018 har så langt vært et veldig spennende år. Vi ser for oss en økning på cirka fem prosent for hele markedet til neste år, sier Holm.

– Overrasket over økningen

2016 var første året det ble solgt mer enn 3000 bobiler her til lands. I starten av juli i år var det allerede registrert 3033 nye bobiler, og 1. august var fjorårets salgsrekord slått.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er overrasket over at økningen er såpass stor. Salget av bobiler har gått opp, og vi har registrert en god økning i salget av bobiler. Kanskje det er så enkelt som at forhandlerne våre har økt oppmerksomheten mot bobiler, sier Holm.

Salget av nye bobiler øker for femte året på rad, og det er de største bobilene som har hatt størst salgsøkning, ifølge NBC.

Nordmenn vektlegger høy komfort og god plass til utstyr, som el-sykler, grill, campingmøbler og lignende.

– Når det gjelder salg av bobil, er det som regel til godt voksne mennesker som ønsker å ha friheten og muligheten til å reise dit de vil – når de vil, sier Holm.

Les også: Her får du pickup, bobil og hytte – i ett

De største bobilfylkene

Bobil er mest populært i de nordligste fylkene i landet vårt. I Troms finnes det 21,4 bobiler per 1000 innbyggere, ifølge tall fra SSB. I Nordland og Finnmark er tallene henholdsvis 20,4 og 17,4.

Oslo er det fylket i landet med færrest bobiler per 1000 innbyggere, med kun 1,5. Det er også fylket med færrest antall bobiler ved utgangen av 2017, med 1029 bobiler.

Ved utgangen av 2017 var det 48.422 bobiler i Norge. I løpet av 2018 har antallet passert 50.000.