BMW X5 var drømmebil – nå får du den fra 25.000 kroner

Se hvordan BMW X5 gar forandret seg over flere generasjoner i videoen over.

...men da får du også med noe annet på kjøpet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen biler er drømmebiler fra første stund. De koster også gjerne såpass mye at bare et mindretall har mulighet til å kjøpe dem. Resten må nøye seg med drømmen.

Men så skjer det heldigvis noe med bilene etter hvert som årene går. Plutselig er prisene på et nivå som gjør at veldig mange har mulighet til å realisere den gamle drømmen.

Da blir spørsmålet: Bør du gjøre det eller ikke? Denne sommeren tar vi i Broom for oss et lite knippe gamle drømmebiler som har fått noen år på baken – og gir deg våre tips og råd. Nå har turen kommet til BMW X5.

Saken fortsetter

X5 var BMW på en helt ny måte og suksessen uteble ikke.
X5 var BMW på en helt ny måte og suksessen uteble ikke.

Derfor var dette drømmebil:

BMW er sjåførens bil. Slik har det vært lenge og i München har de vært kompromissløse på dette. Motoren plasseres langt bak for god vektfordeling og balanse, så får man heller leve med litt mindre innvendig plass. Dette DNA-et sto sterkt hos BMW gjennom både 70-, 80- og 90-tallet og gjør det fortsatt.

Det er en grunn til at merket har noen av de mest lojale bil-kundene som finnes. Ofte er det nettopp dette som gjør at mange velger BMW, igjen og igjen...

De firet heller ikke på kjøregleden da de, litt dristig, lanserte sin første SUV X5 for nesten 20 år siden. Plassen er ikke veldig god med tanke på bilens fysiske størrelse, men kjøregleden er desto større.

Dette var nesten sportsbil og SUV i samme innpakning. Så uteble da heller ikke populariteten. Bilen var en stor suksess fra første dag og noe av det aller kuleste du kunne ha på gårdsplassen eller utenfor hytta i det helt nye hyttefeltet nederst i Gudbrandsdalen som het Hafjell.

Tyskerne hadde også lyktes å få med det typiske BMW-designet over på en SUV. Hovedlampene, grillen med de kjente nyrene og baklampene. Førerplassen også veldig nært perfekt, interiøret holdt høy klasse med fine materialer og god finish. Dessuten kunne man få masse utstyr, om man var villig til å betale. Det var mange. Som alltid var det et godt utvalg av motorer. Alle med et sporty tilsnitt.

Det var liksom ingen tvil. X5 var en ekte BMW – om enn på en helt ny, kul og framtidsrettet måte.​

Dette var bilen som startet SUV-bølgen

Saken fortsetter

Fin BMW og seilbåt. Dette handler om å gi potensielle eiere drømmer de gjerne assosierer seg med.
Fin BMW og seilbåt. Dette handler om å gi potensielle eiere drømmer de gjerne assosierer seg med.

Dette må du betale nå:

Nå kan du bli BMW X5-eier for bare 25.000 kroner. Nesten 20 år gjør jo noe med prisene... Vi snakker da om eldre eksemplarer som, naturlig nok, har sett bedre dager. I tillegg til bilen får man da gjerne med en solid mangellapp fra siste EU-kontroll og må belage seg på en del timer i garasjen for å få god bil av dette igjen. Skal du gjøre alt på verksted, må du ha solid bankkonto!

Utstyr og motorisering er gjerne viktigere enn årsmodell og kilometerstand, selvfølgelig i kombinasjon med teknisk tilstand. Men man kan godt få en 2000-modell til 150.000 kroner og man kan få en 2004 modell med facelift til 50.000,-

For en noenlunde grei og driftsikker bil som er EU-godkjent og pen må man fortsatt regne med opp mot 100.000 kroner.

De dyreste eksemplarene av E53, som denne første generasjon kalles, koster fortsatt opp mot 200.000 kroner.​

Saken fortsetter

BMW X5 var SUV-en som også taklet svingete landeveier.
BMW X5 var SUV-en som også taklet svingete landeveier.

..men før du kjøper:

Det er ikke til å stikke under en stol: Da BMW høsten 1999 slapp X5 ut på markedet som 2000-modell, burde de holdt igjen et halvt år til, minst.

Bilene var beheftet med massevis av små og store feil. Det virket rett og slett som om X5 ikke var helt ferdig testet og klargjort for massemarkedet. Feilene var mange, irriterende og til dels alvorlige. Stereoanlegg som tappet batteriet slik at men ikke fikk start, V8-bensinmotoren brukte uante mengder olje, motorlampe som lyste i tide og utide – enten det var noe feil med motorelektronikken eller ei, belgene til nivåreguleringen, parkeringssensorer som pep ustanselig, ABS-sensorer som streiket, feil med startsperre, dårlige drivakselmansjetter, defekte girkasser, dieseldyser som lakk slik at man ikke fikk start, eller defekt dieselpumpe... Ja, det var ikke småtterier.

BMW endte med å ta mange biler i retur og reklamasjonsutgiftene fløy i været. Men all elendigheten til tross – bilene var en suksess og BMW la seg i selen for å få orden på problemene. Og de klarte det. Bilene ble raskt mye bedre.

En del eksemplarer har nå gått både langt og veldig langt. Det sier seg selv at en nøye sjekk før kjøp helt klart er på sin plass.

Bremser, forstilling, hjuloppheng, dekk og alle elektriske funksjoner er obligatoriske sjekkpunkter før kjøp. Etter så mange år på markedet er også rust et tema. Sjekk nøye nedkant av dører og bakluke. Det er ofte her det kommer først.

Dette mener de som eier en BMW X5 E53 om bilene sine

Saken fortsetter

Interiøret er førerorientert og bød på en god dose luksusfølelse da X5-en var ny.
Interiøret er førerorientert og bød på en god dose luksusfølelse da X5-en var ny.

Benny mener:

En kompis av meg hadde fått seg ny jobb som omreisende selger - med feit lønn. Han klinket til og kjøpte seg helt ny BMW X5 i 2000. Mørk blå metallik med beige skinn. Fy feite for en bil! Vi andre var grønne av misunnelse.

Men gleden ble kortvarig. Etter fire månder tok BMW X5-en tilbake. Da hadde den stått tre måneder på verksted. Kompisen kjøpte seg – hold deg fast – en Hyundai H1 4x4 personbil, og var strålende fornøyd med den i mange år.

Etter denne historien må jeg innrømme å ha vært litt skeptisk til de første X5-bilene.

Men etter så mange år på markedet er jo nå det meste fikset opp i av disse, la oss kalle det, barnesykdommene. Nå er det nok andre ting, knyttet til alder og kilometerstand som kan være utfordringen. Det bør allikevel ligge som en liten reminder i bakhodet om at ting fortsatt kan gå galt. At BMW er dyrt å ha på verksted er vel heller ingen stor hemmelighet. På den annen side, mye kan fikses selv når det gjelder slitedeler om man er litt "handy".

Personlig ville jeg nok valgt en bil fra etter faceliften i 2003. For det første ser den bedre ut og for det andre hadde BMW fått mer skikk på kvaliteten da, dessuten kom nye, bedre og sterkere motorer også til underveis.

En frisk og fin X5 i god teknisk stand er fortsatt en bil som byr på de opprinnelige kvalitetene med mye kjøreglede kombinert med passelig grei plass (Den er mindre innvendig enn du tror...) og god framkommelighet.

Det er forsatt ikke for sent å oppfylle X5-drømmen. Du får en med V8 bensinmotor og mye utstyr til drøyt 100.000 kroner. Fortsatt feit bil det!

Eier du en BMW X5? Fortell oss om det her:

Saken fortsetter

BMW X5 ble bygget i USA, som også var ett av de viktigste markedene for bilen.
BMW X5 ble bygget i USA, som også var ett av de viktigste markedene for bilen.

Visste du at ...

– BMW selv ikke kalte X5 for en SUV (Sport Utility Vehicle) men for SAV (Sports Activity Vehicle)?

– De første X5 ble produsert i South Carolina i USA og at de først ble lansert på det amerikanske markedet, før de kom til Europa?

– De første bilene hadde et firehjulsdrift system som stammet fra Land Rover, men at bilene fra oktober 2003 fikk BMWs eget xDrive-system?

– Den siste BMW X5 E53 ble produsert i september 2006?

Tidligere har vi skrevet om:

Volvo XC90:

Hummer H2:

Mercedes ML:

Saken er først publisert på Broom.no

SE VIDEO: Her er helt nye BMW X5:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
16:57 Blodig skikk sjokkerer verden: – Det er ingen medfølelse16:53 Person funnet med stikkskader på Grorud i Oslo16:38 Stein Erik Hagen har solgt Farris Bad15:53 Trump kaller Trudeau falsk etter vitsevideo15:33 Kjersti Monland går av som ytelsesdirektør i Nav15:26 Fengslede Ingrid (32) er fortvilet: – Hun gråter hele tiden14:51 EU og Norge bommer på miljømål14:42 Fotballagenter tjente over fem milliarder i 201914:41 Veske med millionverdier stjålet på Arlanda14:10 Kulde på vei etter regnværet14:08 Trump og Erdogan møtes én til én14:07 Over 200 personer i 31 land er pågrepet for hvitvasking av penger13:45 Telenors mobilsvar kunne hackes og avlyttes i årevis13:41 En person pågrepet - mistenkt for drap på Emilia (20)13:17 Nye tall: CO2-utslippene vokser saktere13:08 Christiansen klar for finale i svømme-EM12:34 Regjeringen fikk klar beskjed om EUs trygderegler i 201712:25 Russiske diplomater utvises etter drap i Berlin12:01 Dramatisk økning i antall førere som blir tatt for ruskjøring11:56 – Sjelden har vi sett et så velfungerende boligmarked11:25 Syklist dømt for å ha syklet i kollektivfelt11:24 Knutby-pastor Helge Fossmo kan løslates i 202110:36 Massiv tilskuerflukt fra Lerkendal10:30 Macron står ved Nato-kritikken10:28 Uendret tilstand for de to skadde jentene fra Tromsø10:24 Frp skaper Ropstad-trøbbel: – Godhetsprofitørene skaffer seg de rareste kampsaker10:18 Nå får ofre for trygdeskandalen gratis rettshjelp10:17 Nato-ledere filmet mens de ser ut til å vitse om Trump10:12 Resultatløst søk etter savnet kvinne (85)09:30 Elever i Narvik bes holde seg hjemme i uværet09:28 Frykter for helikoptersikkerheten i Nordsjøen09:22 Svensk langrennsprofil om skade: – Jeg brøt sammen08:47 Én av tre vil foretrekke Vedum framfor Støre ved regjeringsskifte08:45 Kim Jong-un rir igjen08:43 Manchester-avis: Pochettino åpen for United-tilbud08:16 – Europa tåler ikke økonomisk vekst07:53 Rivingen av Y-blokka starter ikke før jul07:50 Venter opptil 100 millimeter regn: Ber 30.000 holde seg innendørs07:43 Økning i selvmord blant menn07:27 – Gir begrenset økning i one night stands07:26 Vegvesenet ikke lenger ansvarlig – frykter utenlandske vogntog07:26 286 narkotikadødsfall i 201807:17 Lungekreft-dødsfall på vei ned for menn – men ikke for kvinner07:15 Herrem og Røsberg Jacobsen hedrer fedrene i VM07:11 Halvparten dør av kreft og hjerte- og karsykdommer07:08 Kongressmedlemmer i USA vil straffe Kina for forfølgelse av uigurene06:44 Aske fra Australia-brannene regner over Sydney06:41 Brann i russisk tråler i Båtsfjord slukket06:30 Bø hviler seg i form – men avviser at han merker alderen06:10 Petroleumstilsynet gransker oljelekkasje fra Statfjord A06:01 Mor tok norskprøve kort tid før drukningsdød06:00 – Vi har all kunnskap vi trenger for å stanse videre klimaendringer05:51 Av-og-til ut mot Vinmonopolets spritkalender05:51 Dette skjer i dag05:30 Årets fredsprisvinner møter ikke pressen i Oslo05:30 Flere afghanere frykter for sin personlige sikkerhet05:29 Dette skjedde i natt05:20 Flere døde etter tyfon på Filippinene – nær en halv million mennesker måtte evakuere05:04 Fregatt-TV ble seersuksess05:03 Ti arrestert etter dødelig skytedrama i Mexico04:40 Polfarere forsøker å nå Ousland og Horn04:30 15 land har innført reiseforbud for Maduro og hans allierte03:55 Italia gir grønt lys for to skip med migranter03:51 Zuccarello-scoring da Wilds snudde tap til seier03:33 Fagforening frykter for helikoptersikkerheten i Nordsjøen02:57 NRK: Eritrea kontrollerer norsk innvandrerorganisasjon02:45 Jill Biden: Velgerne føler «avsky» over Trumps Ukraina-innblanding02:13 Elon Musk forsvarer «pedo»-uttalelse01:38 Ansatte i Operaen blir syke av scenerøyk01:27 Ytterligere ni kvinner anklager Epstein for overgrep01:24 Saudi-Arabias konge inviterer Qatars emir til toppmøte01:01 Nye tall: CO2-utslippene vokser saktere00:59 Nordmann valgt inn i FN-panel for internt fordrevne00:42 Elleve vindkraftkonsesjoner kan bli inndratt00:14 Sian-leder kan få fengselsstraff for koranbrenning23:45 Juklerød scoret i cupdrama23:38 Lie raskest på utfortrening i Canada23:30 Google-direktør blir ny toppsjef for morselskapet Alphabet23:29 Jesus frelste City med måldobbel23:25 Oslo Ap vil gi ureturnerbare flyktninger midlertidig arbeidstillatelse23:08 Jesus frelste City med måldobbel22:59 Trivelig møte mellom Solberg og dronning Elizabeth21:51 Busskonflikten: – Jeg er skuffet over tiltakene som har kommet fra myndighetene så langt21:46 Mann erklært død etter utforkjøring på Karmøy21:40 – Det er alt for mye jåleprat i norsk politikk21:24 Sveriges nest største parti svartelistes til Nobel-fest20:51 Sjeldent rakettangrep mot «norsk» leir i Irak20:11 Demokratene mener det er overveldende bevis for at Trump har misbrukt sin makt19:54 Kamala Harris trekker seg fra nominasjonskamp19:40 Strøymer du musikk? CD-plater kan vera meir miljøvenleg19:16 Det sudanske miljøet i Tromsø preget av dødsfallene18:18 Kirkens bruk av homo-maleri vekker oppsikt18:12 Skandaleofre får tilbakebetalt med renter17:04 Mann i 30-årene siktet for drap i Lakselv16:14 Savnede Emilia (20) funnet død - etterforskes som drap15:45 Stor snøskredfare i nord og vest15:44 UNN: Moren og de tre døtrene var svært nedkjølt da de kom inn14:52 Pochettino vil tilbake til Europa14:45 Mourinho: – Jeg var lykkelig på Old Trafford14:44 Iran innrømmer drap i demonstrasjoner
Siste nytt
16:57VerdenBlodig skikk sjokkerer verden: – Det er ingen medfølelse16:53NorgePerson funnet med stikkskader på Grorud i Oslo16:38PengerStein Erik Hagen har solgt Farris Bad15:53VerdenTrump kaller Trudeau falsk etter vitsevideo15:33NorgeKjersti Monland går av som ytelsesdirektør i Nav15:26NorgeFengslede Ingrid (32) er fortvilet: – Hun gråter hele tiden14:51NorgeEU og Norge bommer på miljømål14:42SportFotballagenter tjente over fem milliarder i 201914:41VerdenVeske med millionverdier stjålet på Arlanda14:10NorgeKulde på vei etter regnværet14:08VerdenTrump og Erdogan møtes én til én14:07PengerOver 200 personer i 31 land er pågrepet for hvitvasking av penger13:45Helse og livsstilTelenors mobilsvar kunne hackes og avlyttes i årevis13:41VerdenEn person pågrepet - mistenkt for drap på Emilia (20)13:17VerdenNye tall: CO2-utslippene vokser saktere13:08SportChristiansen klar for finale i svømme-EM12:34PolitikkRegjeringen fikk klar beskjed om EUs trygderegler i 201712:25VerdenRussiske diplomater utvises etter drap i Berlin12:01MotorDramatisk økning i antall førere som blir tatt for ruskjøring11:56Penger– Sjelden har vi sett et så velfungerende boligmarked11:25NorgeSyklist dømt for å ha syklet i kollektivfelt11:24VerdenKnutby-pastor Helge Fossmo kan løslates i 202110:36SportMassiv tilskuerflukt fra Lerkendal10:30VerdenMacron står ved Nato-kritikken10:28NorgeUendret tilstand for de to skadde jentene fra Tromsø10:24PolitikkFrp skaper Ropstad-trøbbel: – Godhetsprofitørene skaffer seg de rareste kampsaker10:18PengerNå får ofre for trygdeskandalen gratis rettshjelp10:17VerdenNato-ledere filmet mens de ser ut til å vitse om Trump10:12NorgeResultatløst søk etter savnet kvinne (85)09:30NorgeElever i Narvik bes holde seg hjemme i uværet09:28NorgeFrykter for helikoptersikkerheten i Nordsjøen09:22SportSvensk langrennsprofil om skade: – Jeg brøt sammen08:47PolitikkÉn av tre vil foretrekke Vedum framfor Støre ved regjeringsskifte08:45VerdenKim Jong-un rir igjen08:43SportManchester-avis: Pochettino åpen for United-tilbud08:16Verden– Europa tåler ikke økonomisk vekst07:53KulturRivingen av Y-blokka starter ikke før jul07:50NorgeVenter opptil 100 millimeter regn: Ber 30.000 holde seg innendørs07:43NorgeØkning i selvmord blant menn07:27Helse og livsstil– Gir begrenset økning i one night stands07:26MotorVegvesenet ikke lenger ansvarlig – frykter utenlandske vogntog07:26Norge286 narkotikadødsfall i 201807:17NorgeLungekreft-dødsfall på vei ned for menn – men ikke for kvinner07:15SportHerrem og Røsberg Jacobsen hedrer fedrene i VM07:11Helse og livsstilHalvparten dør av kreft og hjerte- og karsykdommer07:08VerdenKongressmedlemmer i USA vil straffe Kina for forfølgelse av uigurene06:44VerdenAske fra Australia-brannene regner over Sydney06:41NorgeBrann i russisk tråler i Båtsfjord slukket06:30SportBø hviler seg i form – men avviser at han merker alderen06:10NorgePetroleumstilsynet gransker oljelekkasje fra Statfjord A06:01NorgeMor tok norskprøve kort tid før drukningsdød06:00Verden– Vi har all kunnskap vi trenger for å stanse videre klimaendringer05:51Helse og livsstilAv-og-til ut mot Vinmonopolets spritkalender05:51NorgeDette skjer i dag05:30NorgeÅrets fredsprisvinner møter ikke pressen i Oslo05:30VerdenFlere afghanere frykter for sin personlige sikkerhet05:29NorgeDette skjedde i natt05:20VerdenFlere døde etter tyfon på Filippinene – nær en halv million mennesker måtte evakuere05:04NorgeFregatt-TV ble seersuksess05:03VerdenTi arrestert etter dødelig skytedrama i Mexico04:40NorgePolfarere forsøker å nå Ousland og Horn04:30Verden15 land har innført reiseforbud for Maduro og hans allierte03:55VerdenItalia gir grønt lys for to skip med migranter03:51SportZuccarello-scoring da Wilds snudde tap til seier03:33NorgeFagforening frykter for helikoptersikkerheten i Nordsjøen02:57NorgeNRK: Eritrea kontrollerer norsk innvandrerorganisasjon02:45PolitikkJill Biden: Velgerne føler «avsky» over Trumps Ukraina-innblanding02:13VerdenElon Musk forsvarer «pedo»-uttalelse01:38NorgeAnsatte i Operaen blir syke av scenerøyk01:27VerdenYtterligere ni kvinner anklager Epstein for overgrep01:24VerdenSaudi-Arabias konge inviterer Qatars emir til toppmøte01:01VerdenNye tall: CO2-utslippene vokser saktere00:59VerdenNordmann valgt inn i FN-panel for internt fordrevne00:42NorgeElleve vindkraftkonsesjoner kan bli inndratt00:14NorgeSian-leder kan få fengselsstraff for koranbrenning23:45SportJuklerød scoret i cupdrama23:38SportLie raskest på utfortrening i Canada23:30VerdenGoogle-direktør blir ny toppsjef for morselskapet Alphabet23:29SportJesus frelste City med måldobbel23:25NorgeOslo Ap vil gi ureturnerbare flyktninger midlertidig arbeidstillatelse23:08SportJesus frelste City med måldobbel22:59NorgeTrivelig møte mellom Solberg og dronning Elizabeth21:51MotorBusskonflikten: – Jeg er skuffet over tiltakene som har kommet fra myndighetene så langt21:46NorgeMann erklært død etter utforkjøring på Karmøy21:40Politikk– Det er alt for mye jåleprat i norsk politikk21:24PolitikkSveriges nest største parti svartelistes til Nobel-fest20:51NorgeSjeldent rakettangrep mot «norsk» leir i Irak20:11VerdenDemokratene mener det er overveldende bevis for at Trump har misbrukt sin makt19:54VerdenKamala Harris trekker seg fra nominasjonskamp19:40KulturStrøymer du musikk? CD-plater kan vera meir miljøvenleg19:16NorgeDet sudanske miljøet i Tromsø preget av dødsfallene18:18KulturKirkens bruk av homo-maleri vekker oppsikt18:12NorgeSkandaleofre får tilbakebetalt med renter17:04NorgeMann i 30-årene siktet for drap i Lakselv16:14VerdenSavnede Emilia (20) funnet død - etterforskes som drap15:45NorgeStor snøskredfare i nord og vest15:44NorgeUNN: Moren og de tre døtrene var svært nedkjølt da de kom inn14:52SportPochettino vil tilbake til Europa14:45SportMourinho: – Jeg var lykkelig på Old Trafford14:44VerdenIran innrømmer drap i demonstrasjoner
Populært