BMW X5 var drømmebil – nå får du den fra 25.000 kroner

Se hvordan BMW X5 gar forandret seg over flere generasjoner i videoen over.

...men da får du også med noe annet på kjøpet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen biler er drømmebiler fra første stund. De koster også gjerne såpass mye at bare et mindretall har mulighet til å kjøpe dem. Resten må nøye seg med drømmen.

Men så skjer det heldigvis noe med bilene etter hvert som årene går. Plutselig er prisene på et nivå som gjør at veldig mange har mulighet til å realisere den gamle drømmen.

Da blir spørsmålet: Bør du gjøre det eller ikke? Denne sommeren tar vi i Broom for oss et lite knippe gamle drømmebiler som har fått noen år på baken – og gir deg våre tips og råd. Nå har turen kommet til BMW X5.

Saken fortsetter

X5 var BMW på en helt ny måte og suksessen uteble ikke.
X5 var BMW på en helt ny måte og suksessen uteble ikke.

Derfor var dette drømmebil:

BMW er sjåførens bil. Slik har det vært lenge og i München har de vært kompromissløse på dette. Motoren plasseres langt bak for god vektfordeling og balanse, så får man heller leve med litt mindre innvendig plass. Dette DNA-et sto sterkt hos BMW gjennom både 70-, 80- og 90-tallet og gjør det fortsatt.

Det er en grunn til at merket har noen av de mest lojale bil-kundene som finnes. Ofte er det nettopp dette som gjør at mange velger BMW, igjen og igjen...

De firet heller ikke på kjøregleden da de, litt dristig, lanserte sin første SUV X5 for nesten 20 år siden. Plassen er ikke veldig god med tanke på bilens fysiske størrelse, men kjøregleden er desto større.

Dette var nesten sportsbil og SUV i samme innpakning. Så uteble da heller ikke populariteten. Bilen var en stor suksess fra første dag og noe av det aller kuleste du kunne ha på gårdsplassen eller utenfor hytta i det helt nye hyttefeltet nederst i Gudbrandsdalen som het Hafjell.

Tyskerne hadde også lyktes å få med det typiske BMW-designet over på en SUV. Hovedlampene, grillen med de kjente nyrene og baklampene. Førerplassen også veldig nært perfekt, interiøret holdt høy klasse med fine materialer og god finish. Dessuten kunne man få masse utstyr, om man var villig til å betale. Det var mange. Som alltid var det et godt utvalg av motorer. Alle med et sporty tilsnitt.

Det var liksom ingen tvil. X5 var en ekte BMW – om enn på en helt ny, kul og framtidsrettet måte.​

Dette var bilen som startet SUV-bølgen

Saken fortsetter

Fin BMW og seilbåt. Dette handler om å gi potensielle eiere drømmer de gjerne assosierer seg med.
Fin BMW og seilbåt. Dette handler om å gi potensielle eiere drømmer de gjerne assosierer seg med.

Dette må du betale nå:

Nå kan du bli BMW X5-eier for bare 25.000 kroner. Nesten 20 år gjør jo noe med prisene... Vi snakker da om eldre eksemplarer som, naturlig nok, har sett bedre dager. I tillegg til bilen får man da gjerne med en solid mangellapp fra siste EU-kontroll og må belage seg på en del timer i garasjen for å få god bil av dette igjen. Skal du gjøre alt på verksted, må du ha solid bankkonto!

Utstyr og motorisering er gjerne viktigere enn årsmodell og kilometerstand, selvfølgelig i kombinasjon med teknisk tilstand. Men man kan godt få en 2000-modell til 150.000 kroner og man kan få en 2004 modell med facelift til 50.000,-

For en noenlunde grei og driftsikker bil som er EU-godkjent og pen må man fortsatt regne med opp mot 100.000 kroner.

De dyreste eksemplarene av E53, som denne første generasjon kalles, koster fortsatt opp mot 200.000 kroner.​

Saken fortsetter

BMW X5 var SUV-en som også taklet svingete landeveier.
BMW X5 var SUV-en som også taklet svingete landeveier.

..men før du kjøper:

Det er ikke til å stikke under en stol: Da BMW høsten 1999 slapp X5 ut på markedet som 2000-modell, burde de holdt igjen et halvt år til, minst.

Bilene var beheftet med massevis av små og store feil. Det virket rett og slett som om X5 ikke var helt ferdig testet og klargjort for massemarkedet. Feilene var mange, irriterende og til dels alvorlige. Stereoanlegg som tappet batteriet slik at men ikke fikk start, V8-bensinmotoren brukte uante mengder olje, motorlampe som lyste i tide og utide – enten det var noe feil med motorelektronikken eller ei, belgene til nivåreguleringen, parkeringssensorer som pep ustanselig, ABS-sensorer som streiket, feil med startsperre, dårlige drivakselmansjetter, defekte girkasser, dieseldyser som lakk slik at man ikke fikk start, eller defekt dieselpumpe... Ja, det var ikke småtterier.

BMW endte med å ta mange biler i retur og reklamasjonsutgiftene fløy i været. Men all elendigheten til tross – bilene var en suksess og BMW la seg i selen for å få orden på problemene. Og de klarte det. Bilene ble raskt mye bedre.

En del eksemplarer har nå gått både langt og veldig langt. Det sier seg selv at en nøye sjekk før kjøp helt klart er på sin plass.

Bremser, forstilling, hjuloppheng, dekk og alle elektriske funksjoner er obligatoriske sjekkpunkter før kjøp. Etter så mange år på markedet er også rust et tema. Sjekk nøye nedkant av dører og bakluke. Det er ofte her det kommer først.

Dette mener de som eier en BMW X5 E53 om bilene sine

Saken fortsetter

Interiøret er førerorientert og bød på en god dose luksusfølelse da X5-en var ny.
Interiøret er førerorientert og bød på en god dose luksusfølelse da X5-en var ny.

Benny mener:

En kompis av meg hadde fått seg ny jobb som omreisende selger - med feit lønn. Han klinket til og kjøpte seg helt ny BMW X5 i 2000. Mørk blå metallik med beige skinn. Fy feite for en bil! Vi andre var grønne av misunnelse.

Men gleden ble kortvarig. Etter fire månder tok BMW X5-en tilbake. Da hadde den stått tre måneder på verksted. Kompisen kjøpte seg – hold deg fast – en Hyundai H1 4x4 personbil, og var strålende fornøyd med den i mange år.

Etter denne historien må jeg innrømme å ha vært litt skeptisk til de første X5-bilene.

Men etter så mange år på markedet er jo nå det meste fikset opp i av disse, la oss kalle det, barnesykdommene. Nå er det nok andre ting, knyttet til alder og kilometerstand som kan være utfordringen. Det bør allikevel ligge som en liten reminder i bakhodet om at ting fortsatt kan gå galt. At BMW er dyrt å ha på verksted er vel heller ingen stor hemmelighet. På den annen side, mye kan fikses selv når det gjelder slitedeler om man er litt "handy".

Personlig ville jeg nok valgt en bil fra etter faceliften i 2003. For det første ser den bedre ut og for det andre hadde BMW fått mer skikk på kvaliteten da, dessuten kom nye, bedre og sterkere motorer også til underveis.

En frisk og fin X5 i god teknisk stand er fortsatt en bil som byr på de opprinnelige kvalitetene med mye kjøreglede kombinert med passelig grei plass (Den er mindre innvendig enn du tror...) og god framkommelighet.

Det er forsatt ikke for sent å oppfylle X5-drømmen. Du får en med V8 bensinmotor og mye utstyr til drøyt 100.000 kroner. Fortsatt feit bil det!

Eier du en BMW X5? Fortell oss om det her:

Saken fortsetter

BMW X5 ble bygget i USA, som også var ett av de viktigste markedene for bilen.
BMW X5 ble bygget i USA, som også var ett av de viktigste markedene for bilen.

Visste du at ...

– BMW selv ikke kalte X5 for en SUV (Sport Utility Vehicle) men for SAV (Sports Activity Vehicle)?

– De første X5 ble produsert i South Carolina i USA og at de først ble lansert på det amerikanske markedet, før de kom til Europa?

– De første bilene hadde et firehjulsdrift system som stammet fra Land Rover, men at bilene fra oktober 2003 fikk BMWs eget xDrive-system?

– Den siste BMW X5 E53 ble produsert i september 2006?

Tidligere har vi skrevet om:

Volvo XC90:

Hummer H2:

Mercedes ML:

Saken er først publisert på Broom.no

SE VIDEO: Her er helt nye BMW X5:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
02:21 Seksualforbrytere saksøker politiet etter «knask-eller-knep»-nekt i USA01:46 Servitører betaler skatt av tips uten å få noe tilbake01:27 Trudeau utelukker koalisjonsregjering etter knepen valgseier00:37 Tesla leverte overraskende positivt resultat00:07 Skylagring drar opp resultatet til Microsoft23:59 Sjaman Dureks bok stoppes23:34 Messi satte mesterligarekord i heldig seier23:04 Liverpool endte tapsrekken på bortebane med storseier23:00 Salzburg tapte til tross for nytt Haaland-show22:53 Motorsyklist omkom i ulykke på E39 i Sogn og Fjordane22:38 Også Elkjøp ba ansatte jobbe uten lønn21:48 Raja melder seg på i lederkampen i Venstre21:31 SV vil skrote fergerfri-satsing: – Lite seriøst21:31 – Jeg må ha fått flere hundre poser med matvarer. Dette var den eneste måten jeg kunne overleve på21:19 Dødstallene stiger mens uroen fortsetter i Chile20:33 Politihøgskolen raser mot regjeringens kuttforslag19:53 Israels president har gitt Benny Gantz regjeringsoppdrag18:58 Har du det ene av disse førerkortene, må du skynde deg18:57 – Regjeringen går historisk langt i å føye seg etter Israel18:19 Forsvarer i ambulansesaken sier siktede ikke ville skade noen18:15 Storstevne i Monte Carlo: Brækhus neste motstander klar17:34 Knivstakk egen datter - familiefar (47) dømt17:32 Mann mistet livet i ulykke i Brønnøy16:56 Lene Marie Fossen er død16:54 Kagge forlag om mulig Sjaman Durek-bokutgivelse: – Ingen kommentar16:25 Forskere mener å ha funnet en hybelkanin i verdensrommet16:06 Tankskip i drift utenfor Bud i Møre og Romsdal15:57 Trump: Hever sanksjonene mot Tyrkia15:32 Sjaman Dureks bok stoppes15:27 Midtøsten-ekspert: – Vil skade amerikanerne i lang tid fremover15:19 I helga stilles klokka til vintertid15:10 Mann med Gucci-veske pekes ut som leder etter ungdomsvold i Oslo14:32 Verdens største tretopphus brant opp14:28 Spanias fotballkvinner vil streike for lønn og arbeidstid13:37 Stort slagsmål på Stovner i Oslo13:36 Mest vått vær i vente – men også en smak av vinter13:26 Google hevder de har gjort et stort data-gjennombrudd13:19 Drapssiktet mann varetektsfengsles i Drammen13:19 16-åring pågrepet etter helgens voldshendelser i Oslo13:10 Issmelting i Arktis har gitt Russland fem nye øyer12:49 Hardarson forlenger med Start12:40 Tunisias nye president tatt i ed12:31 Russland truer med at militante kurdere kan bli «knust» av Tyrkia12:09 Ber publikum om videoer av ambulansekapringen11:37 Ap-politiker om brilleforslag: – En hastverksbeslutning på bekostning av barn11:21 Svakere resultat enn ventet for Aker Solutions11:21 Full bortekrise for Solskjær11:20 Skamroser Oslo-byrådet: – Regjeringen har mye å lære11:19 Russlands antidopingsjef ut mot egne myndigheter11:02 PST: Ambulansekapringen ser ikke ut som terror11:01 Kippe (41) gir seg som spiller i LSK10:37 39 personer funnet døde i lastebil i Essex10:34 De fire riksrett-punktene: Alle veier fører til Putin10:13 MDG og SV får hver sin nye Oslo-byråd10:12 Mann forskanset seg på museum i Frankrike09:56 Direkte: Følg spørretimen på Stortinget09:47 Færre lovbrudd ble oppklart09:45 Granskere: Designfeil bidro til Lion Air-ulykke09:08 Lonely Planet: Hit bør du reise i 202009:07 Botswanas politiske stabilitet på prøve09:04 15 norske alpinister til Sölden09:03 Jevnt fra Telenor, men underskudd etter skatt08:35 Stein Erik Hagen går inn i SATS07:35 Norges fortielse: – Dette bildet skapte en krigsmyte07:09 Skadefri Zuccarello med assist i Wild-seier07:04 Norge gir 3 milliarder til renere hav06:33 Rapport: 1 av 20 har opplevd grov vold fra foreldre06:28 Nye eiere overtar Vita, men Loco-kjeden legges ned06:27 Stöckl utfordret hopperne: – Mange var ganske lange i ansiktet06:15 De siktede etter ambulansekapringen skal avhøres onsdag05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:25 Mann dømt til fengsel for å ha sendt penisbilder05:04 En av Norges rikeste vil utfordre Darwins evolusjonsteori04:39 Opposisjonen i Bolivia oppfordrer til generalstreik04:35 Regjeringen vil ha tiltak mot medisinmangel04:07 Medier dropper konferanse i protest mot Khashoggi-drapet04:04 Chiles president ber om unnskyldning etter voldelige protester03:56 Ambassadør hevder Trump krevde gransking mot militær støtte02:55 Beboere evakuert etter melding om brann i Sarpsborg02:41 Skrik og krangling i Oslo var frieri02:05 30.000 arbeidsplasser blir borte fra varehandelen01:52 Nye anklager mot Lori Loughlin i collegeskandalen01:17 Tyrkia starter ikke en ny offensiv i Nord-Syria00:36 Esper: Tyrkia kan ha begått krigsforbrytelser00:24 Mindre kreft blant innvandrere23:58 Boeing erstatter toppsjef etter vedvarende flykrise23:43 Kroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:37 Tottenham-show gir sjefen arbeidsro23:32 Glohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:26 Den kinesiske regjeringen planlegger å erstatte Hongkongs leder23:08 25 år gammel kvinne nekter straffskyld etter ambulansedrama23:06 Kroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:04 Glohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:02 Dybala-dobbel reddet Juventus fra pinlig tap23:01 Tottenham-show gir sjefen arbeidsro22:57 TV 2: MDG får tre byråder i Oslo22:41 Tusk anbefaler EU-landene å godta britenes ønske om brexit-utsettelse22:27 Aftenbladet: Indiske investorer vil kjøpe aksjer i Viking22:04 Eriksen Søreide: Norge har ikke forpliktelse for Syria-barna
Siste nytt
02:21VerdenSeksualforbrytere saksøker politiet etter «knask-eller-knep»-nekt i USA01:46NorgeServitører betaler skatt av tips uten å få noe tilbake01:27VerdenTrudeau utelukker koalisjonsregjering etter knepen valgseier00:37VerdenTesla leverte overraskende positivt resultat00:07VerdenSkylagring drar opp resultatet til Microsoft23:59NorgeSjaman Dureks bok stoppes23:34SportMessi satte mesterligarekord i heldig seier23:04SportLiverpool endte tapsrekken på bortebane med storseier23:00SportSalzburg tapte til tross for nytt Haaland-show22:53NorgeMotorsyklist omkom i ulykke på E39 i Sogn og Fjordane22:38PengerOgså Elkjøp ba ansatte jobbe uten lønn21:48PolitikkRaja melder seg på i lederkampen i Venstre21:31MotorSV vil skrote fergerfri-satsing: – Lite seriøst21:31Norge– Jeg må ha fått flere hundre poser med matvarer. Dette var den eneste måten jeg kunne overleve på21:19VerdenDødstallene stiger mens uroen fortsetter i Chile20:33NorgePolitihøgskolen raser mot regjeringens kuttforslag19:53VerdenIsraels president har gitt Benny Gantz regjeringsoppdrag18:58MotorHar du det ene av disse førerkortene, må du skynde deg18:57Politikk– Regjeringen går historisk langt i å føye seg etter Israel18:19NorgeForsvarer i ambulansesaken sier siktede ikke ville skade noen18:15SportStorstevne i Monte Carlo: Brækhus neste motstander klar17:34NorgeKnivstakk egen datter - familiefar (47) dømt17:32NorgeMann mistet livet i ulykke i Brønnøy16:56KulturLene Marie Fossen er død16:54NorgeKagge forlag om mulig Sjaman Durek-bokutgivelse: – Ingen kommentar16:25VerdenForskere mener å ha funnet en hybelkanin i verdensrommet16:06NorgeTankskip i drift utenfor Bud i Møre og Romsdal15:57VerdenTrump: Hever sanksjonene mot Tyrkia15:32KulturSjaman Dureks bok stoppes15:27PolitikkMidtøsten-ekspert: – Vil skade amerikanerne i lang tid fremover15:19NorgeI helga stilles klokka til vintertid15:10NorgeMann med Gucci-veske pekes ut som leder etter ungdomsvold i Oslo14:32VerdenVerdens største tretopphus brant opp14:28SportSpanias fotballkvinner vil streike for lønn og arbeidstid13:37NorgeStort slagsmål på Stovner i Oslo13:36NorgeMest vått vær i vente – men også en smak av vinter13:26Helse og livsstilGoogle hevder de har gjort et stort data-gjennombrudd13:19NorgeDrapssiktet mann varetektsfengsles i Drammen13:19Norge16-åring pågrepet etter helgens voldshendelser i Oslo13:10VerdenIssmelting i Arktis har gitt Russland fem nye øyer12:49SportHardarson forlenger med Start12:40PolitikkTunisias nye president tatt i ed12:31VerdenRussland truer med at militante kurdere kan bli «knust» av Tyrkia12:09NorgeBer publikum om videoer av ambulansekapringen11:37Helse og livsstilAp-politiker om brilleforslag: – En hastverksbeslutning på bekostning av barn11:21PengerSvakere resultat enn ventet for Aker Solutions11:21SportFull bortekrise for Solskjær11:20PolitikkSkamroser Oslo-byrådet: – Regjeringen har mye å lære11:19SportRusslands antidopingsjef ut mot egne myndigheter11:02NorgePST: Ambulansekapringen ser ikke ut som terror11:01SportKippe (41) gir seg som spiller i LSK10:37Verden39 personer funnet døde i lastebil i Essex10:34StemmerDe fire riksrett-punktene: Alle veier fører til Putin10:13PolitikkMDG og SV får hver sin nye Oslo-byråd10:12VerdenMann forskanset seg på museum i Frankrike09:56PolitikkDirekte: Følg spørretimen på Stortinget09:47NorgeFærre lovbrudd ble oppklart09:45VerdenGranskere: Designfeil bidro til Lion Air-ulykke09:08ReiseLonely Planet: Hit bør du reise i 202009:07PolitikkBotswanas politiske stabilitet på prøve09:04Sport15 norske alpinister til Sölden09:03PengerJevnt fra Telenor, men underskudd etter skatt08:35PengerStein Erik Hagen går inn i SATS07:35NorgeNorges fortielse: – Dette bildet skapte en krigsmyte07:09SportSkadefri Zuccarello med assist i Wild-seier07:04NorgeNorge gir 3 milliarder til renere hav06:33Helse og livsstilRapport: 1 av 20 har opplevd grov vold fra foreldre06:28PengerNye eiere overtar Vita, men Loco-kjeden legges ned06:27SportStöckl utfordret hopperne: – Mange var ganske lange i ansiktet06:15NorgeDe siktede etter ambulansekapringen skal avhøres onsdag05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:25NorgeMann dømt til fengsel for å ha sendt penisbilder05:04NorgeEn av Norges rikeste vil utfordre Darwins evolusjonsteori04:39VerdenOpposisjonen i Bolivia oppfordrer til generalstreik04:35Helse og livsstilRegjeringen vil ha tiltak mot medisinmangel04:07VerdenMedier dropper konferanse i protest mot Khashoggi-drapet04:04VerdenChiles president ber om unnskyldning etter voldelige protester03:56VerdenAmbassadør hevder Trump krevde gransking mot militær støtte02:55NorgeBeboere evakuert etter melding om brann i Sarpsborg02:41NorgeSkrik og krangling i Oslo var frieri02:05Penger30.000 arbeidsplasser blir borte fra varehandelen01:52VerdenNye anklager mot Lori Loughlin i collegeskandalen01:17VerdenTyrkia starter ikke en ny offensiv i Nord-Syria00:36VerdenEsper: Tyrkia kan ha begått krigsforbrytelser00:24Helse og livsstilMindre kreft blant innvandrere23:58VerdenBoeing erstatter toppsjef etter vedvarende flykrise23:43SportKroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:37SportTottenham-show gir sjefen arbeidsro23:32SportGlohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:26VerdenDen kinesiske regjeringen planlegger å erstatte Hongkongs leder23:08Norge25 år gammel kvinne nekter straffskyld etter ambulansedrama23:06SportKroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:04SportGlohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:02SportDybala-dobbel reddet Juventus fra pinlig tap23:01SportTottenham-show gir sjefen arbeidsro22:57NorgeTV 2: MDG får tre byråder i Oslo22:41VerdenTusk anbefaler EU-landene å godta britenes ønske om brexit-utsettelse22:27SportAftenbladet: Indiske investorer vil kjøpe aksjer i Viking22:04NorgeEriksen Søreide: Norge har ikke forpliktelse for Syria-barna
Populært