Mange bør være ekstra forsiktige når de skal vaske bilen

Bilvaskemaskinene har nok kommet for å bli, men noen er skeptiske.
Bilvaskemaskinene har nok kommet for å bli, men noen er skeptiske.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Heldigvis finnes det alternativer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I «Spør Benny»-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:​

Hei Benny! Har et spørsmål angående vasking av bil i automat. Ofte har biler dekk bakpå luka. Mange biler har også ekstrautstyr som ekstralys, kufanger, skiboks på taket etc. Kan man vaske bilen i slike automatvasker med ekstrautstyr på bilen?

Hva må man passe på eventuelt ? Hvordan fungerer automatvasken? Er det sensor på den slik at den følger bilens form? Mulig jeg spør dumt her, men er verdt å vite tilfelle børstene drar med seg utstyr rundt under selve vaskingen. Mvh. Sander

Benny svarer:

Hei Sander! Dette er slett ikke noe dumt spørsmål. Mange biler har det utstyret du nevner og dette er det garantert flere enn deg som lurer på.

Heldigvis har det skjedd en utvikling også på vaskemaskiner. De har blitt langt mer avanserte, med flere sensorer som gjør at børstene følger bilens fasong – selv med det utstyret du nevner. Det skal ikke være noe problemer i det hele tatt og i utgangspunktet være helt trygt, forutsatt at utstyret, slik som takboks etc, er forsvarlig festet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Man kan jo bare tenke seg resultatet om vaskemaskinens børster får tak i denne og drar den rundt på bilen. At ettermontert utstyr er forsvarlig montert er bileiers ansvar, så det er jo greit å sjekke at både takstativ og ekstralykter sitter som de skal før man kjører bilen inn i maskinen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Maskinvask: Bilvasken gikk ikke som den skulle

Uten børster

Er man det minste i tvil, må man høre med betjeningen på stasjonen, de vil kunne gi råd i hvert enkelt tilfelle. Også til de som bør være ekstra forsiktige med maskinvasken.

Ett annet råd om man er litt skeptisk, er å bruke børsteløs vaskemaskin. De fungerer også overraskende godt og gjør bilen godt rent. Det ligger jo ordet, dette er maskiner som vasker uten børster og dermed enda mer skånsomt. Bilen såpes inn, spyles ren og tørkes.

Som sagt - det fungerer godt og er definitivt er et alternativ for den som har mye "remedier" montert på bilen sin, eller av andre grunner er litt redd for børstene.

Les også: Maskinvask av bil: Tenk på dette før du kjører bilen i vaskemaskinen

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Les også: 5 ting mange gjør feil i sommervarmen