Økt overskudd for VW, men nye utfordringer venter

Volkswagen leverte gode tall for andre kvartal, men står overfor store utfordringer med nye utslippsregler i EU og proteksjonisme i verdenshandelen.
Volkswagen leverte gode tall for andre kvartal, men står overfor store utfordringer med nye utslippsregler i EU og proteksjonisme i verdenshandelen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tyske bilprodusenten Volkswagen legger fram et godt resultat for andre kvartal, men frykter nye utslippsregler og handelskrig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Konsernet, med hovedsete i Wolfsburg, opplyser at netto overskudd fra april til juni økte med 6,8 prosent til 3,3 milliarder euro, sammenlignet med samme kvartal i fjor. Dette er et bedre resultat enn det analytikere ventet.

Det positive resultatet kommer til tross for at Volkswagen måtte ut med ytterligere 1,6 milliarder euro «i forbindelse med dieselkrisen», som det heter.

Omsetningen i konsernet økte med 3,4 prosent til 61 milliarder euro i andre kvartal. Konsernet produserer tolv bilmerker, blant dem Porsche, Audi, VW, Skoda og Seat. I andre kvartal solgte konsernet 2,8 millioner biler.

Til tross for de gode tallene, slo VWs toppsjef Herbert Diess an en forsiktig tone onsdag.

– Vi kan ikke hvile på våre laurbær. Det venter oss store utfordringer i form av nye utslippsregler og økende proteksjonisme i verdenshandelen, sa Diess.

VW skal stenge de ikoniske fabrikkene i Wolfsburg i flere dager i tredje kvartal for å tilpasse produksjonen og testlaboratoriene til de nye kravene. De nye EU-reglene for måling av utslipp trår i kraft 1. september.