To av tre har brukt mobilen i bil – foreldre er verstingene

Illustrasjonsfoto: Erlend Aas / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Erlend Aas / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

To av tre har tastet på mobiltelefonen mens de har kjørt bil, og det er voksne med barn som synder oftest, viser en undersøkelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av tre bruker mobilen uten handsfree under bilkjøring jevnlig, viser undersøkelsen Norstat har gjort på oppdrag fra Storebrand, skriver Sunnmørsposten. Verstingene er voksne med barn, og de som kommer særlig dårlig ut i undersøkelsen er foreldre med tre barn eller flere.

Les også: Åtte av ti vil ha prikkbelastning for mobilbruk bak rattet

– At foreldrene er verst, er urovekkende. De skal jo gå foran som et godt eksempel. Ungene lærer av dem også når det gjelder mobilbruk, så det er trist at man ikke tar det ansvaret, sier pressekontakt og distriktsleder i Trygg Trafikk Østfold til avisen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden