Meny

Vietnamesisk bilprodusent skal avdekke to nye modeller i Paris

VinFast Sedan. Foto: Motor.no
Vil være første gang en vietnamesisk bilprodusent utstiller modeller på et stort, internasjonalt motorshow.

Den nye vietnamesiske bilprodusenten VinFast har i samarbeid med italienske Pininfarina designet og utviklet en serie med biler. I en pressemelding opplyses det at VinFast vil presentere en SUV og en sedan på Paris Motor Show i oktober.

– Med vietnamesisk ånd, italiensk design og tysk teknologi har de to modellene blitt utviklet til internasjonale standarder, etter at det vietnamesiske folk stemte på deres favorittdesign fra en rekke alternativer presentert i oktober 2017, heter det i pressemeldingen.

De to bilene vil få salgsstart på det vietnamesiske markedet i september 2019, og selskapet har planer om å selge biler internasjonalt i de kommende årene.

I tillegg til de to modellene som blir presentert på Paris Motor Show, utvikler VinFast flere andre kjøretøy, opplyses det.

– Vi har ressursene og skalerbarheten til å bli en signifikant spiller i den globale bilindustrien, sier konsernsjef James DeLuca i Vinfast.

Vinfast er et datterselskap av Vingroup, en av de største privateide bedriftene i Vietnam. Selskapet hadde inntekter på 3,8 milliarder dollar i 2017, og driver blant annet med utdanning, helsevesen og landbruk.

Les også:

Dette er de mest miljøvennlige bilene

Denne bilen trenger ikke nøkkel for å starte

Ingen tvil – nå blir det dyrere å ha elbil

Saken ble først publisert på Hegnar.no.

Motor
Populært