Derfor er ikke Byton som andre biler

Den kinesiske elbilen Byton er ikke designet av vanlige bil-folk, men av folk fra blant annet Apple, Tesla og Google. Akkurat dét syns.

Den kinesiske elbil-SUV-en Byton M Byte kommer til Norge i 2020 og prisene starter på ca. 360.000 kroner. Bilen byr på endel innovasjoner. Vi har tatt en nærmere titt på noen av dem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Byton heter den, og den traff som et knyttneveslag i mellomgulvet. Vi innrømmer at dette var langt over det vi hadde forventet oss.

For si «Kina-bil» til nesten hvem som helst, og de fleste ser for seg en liten unnselig bil, med snodig design, kollisjonsikkerhet som en skoeske og med enkle og billige løsninger over hele fjøla. Og materialkvalitet og finish deretter.

Byton viste sin første nesten produksjonsklare bil for et samlet europeisk pressekorps på Aker brygge for en ukes tid siden. Etter det møtet er det nok flere enn oss som må revurdere sin oppfatning av biler fra Kina.

Med Byton viser de ikke bare at de gjerne vil, men at de i aller høyeste grad også kan.

(Saken fortsetter under)

SUV-en Byton M Byte kommer til Norge i 2020, og prisene starter på ca. 360.000 kroner.
SUV-en Byton M Byte kommer til Norge i 2020, og prisene starter på ca. 360.000 kroner.

Helt fersk bilprodusent

Byton er et rykende ferskt bilmerke. Det ble etablert så sent som i 2018. Fabrikken ligger i Nanjiing i Kina, mens de har designsentre i både München, Tyskland og i Santa Clara, USA. Ett gedigent produksjonsanlegg sluttførers i disse dager.

En av de største investorene i Byton er Tencent Holdings, ett anerkjent kinesisk selskap som ligger langt framme på løsninger når det gjelder internett- og mobiltjenester.

Byton M Byte, den første bilen, kommer i to varianter: En modell med bakhjulsdrift og et batteri på 71 kWh, 272 hk, og en rekkevidde på 400 km. Samt en modell med firehjulsdrift og et 95 kWh-batteri, 476 hk, og en rekkevidde på 520 km.

Prisene vil starte på rundt 43.000 dollar, eller ca 360.000 kroner, mens toppmodellen med firehjulsdrift og lengst rekkevidde vil koste noe rundt 450.000 kroner.

Les også: Byton får alle andre biler til å virke gammeldagse

1. Byton Air Touch: For avansert gestgjenkjenning. Med denne funksjonen kan man styre skjermene med enkle håndgester, uansett hvor man er i bilen. For eksempel kan brukerne velge et sted på hovedskjermen med en gripebevegelse i luften, og så plassere det i kartfunksjonen på skjermen for å starte navigasjonen dit.

(Saken fortsetter under)

Man behøver ikke berøre skjermen for å bruke den da den har gestgjenkjenning.
Man behøver ikke berøre skjermen for å bruke den da den har gestgjenkjenning.

2. Kjenner deg igjen: I B-stolpene på begge sider av bilen er det kameraer for ansiktsgjenkjenning som gir deg tilgang til bilen uten nøkkel. Det finnes ingen lås eller dørhåndtak. Sidekameraer erstatter de tradisjonelle sidespeilene.

(Saken fortsetter under)

Ingen nøkkel, ingen dørhåndtak – bare to kameraer.
Ingen nøkkel, ingen dørhåndtak – bare to kameraer.

3. Materialkvalitet og finish: ​Som nevnt innledningsvis er kanskje ikke biler fra Kina mest kjent for hverken super materialkvalitet, finish eller eksklusivt og lekkert design som oser av kvalitet. Dette ikke altfor gode ryktet vet selvfølgelig Byton om – og de gjør definitivt sitt for å rette opp i dette kanskje litt feilaktige ryktet. For her oser det av skikkelig håndverk og gode materialer.

(Saken fortsetter under)

Det er lite å si på finish, design og materialkvalitet. Legg også merke til mobiltelefonen som lades i dørhåndtaket. Da glemmer du den neppe når du går ut av bilen.
Det er lite å si på finish, design og materialkvalitet. Legg også merke til mobiltelefonen som lades i dørhåndtaket. Da glemmer du den neppe når du går ut av bilen.

4. Den største skjermen: Den rekorden har Tesla så langt hatt. Men nå blir de slått av Byton, der dashbordet dekkes av den største skjermen som noensinne har vært montert i en bil. Den er 25 centimeter høy og hele 1 meter og 25 centimeter lang. I tillegg finnes en egen skjerm i rattnavet, og to i baksetet.

(Saken fortsetter under)

Det er liten tvil, Byton setter soleklar skjerm-rekord.
Det er liten tvil, Byton setter soleklar skjerm-rekord.

5. Byton Life cloud-plattformen: Denne plattformen ble utviklet for at man skal kunne dra nytte av teknologien og underholdningsmulighetene under kjøreturen. Byton Life er den vesentlige delen av dette. Det er en åpen digital cloud-plattform som forbinder programmer, data og smart devices. Når den forbindes med den innovative menneske / kjøretøy-integrasjonen, heves den intelligente opplevelsen til et nytt nivå, ifølge Byton.

6. Fire "My Life-funksjoner": Som ermin helse, min kommunikasjon, min underholdning og mine aktiviteter. Den innebygde maskinvaren kobler seg automatisk opp med enhetene til brukeren, og tillater at Byton følger med på og synkroniserer helsedata som vekt, puls eller blodtrykk for å gi råd om helsetiltak / trening.

Byton M-Byte Concept støtter video- og telefonkonferanser, slik at brukerne kan arbeide når de pendler, eller snakke med venner og familie.

(Saken fortsetter under)

Bilen holder øye med helsa de og registrerer både puls og annen aktivitet. Har du beveget deg for lite får du beskjed.
Bilen holder øye med helsa de og registrerer både puls og annen aktivitet. Har du beveget deg for lite får du beskjed.

Sømløs overgang i bilen: Med Byton Life kan musikk, video eller annet innholdoverføres fra smarttelefonen til bildisplayet så snart brukeren setter seg i bilen.

Avansert kunstig intelligens og maskinlæring analyserer avtalekalender, steder og programdata for å gi tilpassede forslag til blant annet fritidsaktiviteter.

7. Ratt-skjermen: Med ratt-skjermen kan føreren styre Shared Experience-displayet (det store på dashbordet), navigasjon, seteinnstillinger og andre funksjoner. På siden av nettbrettet er det fysiske knapper til å styre volum med og veksle mellom kjøremodi. I samarbeid med Amazon har Byton integrert Alexa Voice i voicecontrol-systemet i bilen.

(Saken fortsetter under)

Det finnes ingen brytere på dashbordet. De få som er sitter på rattet.
Det finnes ingen brytere på dashbordet. De få som er sitter på rattet.

8. Data-rask: Bytons tilkoblede maskinvare vil bli klargjort for 5G. Den skjulte antennen på taket muliggjør dataoverføringer med hastighet på opptil 10 GB/sekund, noe som er hundre ganger raskere enn vanlig gjennomsnittlig overføringshastighet.

9. Automatisk brukerprofil-overføring: Brukere kan laste ned sin profil fra cloud-tjenesten uansett hvilken Byton han eller hun sitter i, slik at enhver Byton føles som ens egen bil, uansett hvor i verden man er. Dette gjelder alt fra seteinnstillinger, spillelister og andre tjenester som er lagret i en egen Byton-sky. Dette gjelder også for skjermene i baksetet, hvor barna kan finne igjen sin favorittunderholdning.

10. Produksjon: De første Byton M Byte vil rulle ut av den splitter nye fabrikken i 2019 og vil være for det kinesiske hjemmemarkedet. Sikkert for å teste de ut og eventuelt ha kort vei for eventuelle oppgraderinger / tilbakekallinger etc. USA er neste lanseringssted i første halvdel av 2020. Norge og Europa får bilene i siste halvdel av 2020. Bytons mål er å bygge 300.000 biler i året innen 2024.

(Saken fortsetter under)

Den helt nye fabrikken er ikke klar enda, bare noen før-serie biler er så langt produsert. I 2019 starter maskineriet for fullt.
Den helt nye fabrikken er ikke klar enda, bare noen før-serie biler er så langt produsert. I 2019 starter maskineriet for fullt.

To andre biler vil også bygges på den samme plattformen som den første SUV-en, M Byte: En stor sedan som heter K Byte og en stor 7-seters familiebil vil komme senere.

Les også: Mer om annerledes-bilen fra Byton og tankene bak prosjektet

Saken er opprinnelig publisert på Broom.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
11:59 Passasjertrafikken på norske flyplasser ned 93 prosent11:57 Billig olje gir lav inflasjon i euro-landene11:56 Syklist døde i ulykke i Telemark11:52 Vedum: – Selv med denne pakken vil flere miste jobbene sine11:11 – Dette bildet oppsummerer for meg alt som er galt med landet11:11 Eliteserieklubbene kan trene organisert fra onsdag11:08 Reagerer kraftig mot Forsvaret-forskrift: – Vil få mulighet til å beordre sivile11:08 EOS-utvalget refser PST11:06 Sverige spår arbeidsledighet på 9 prosent10:40 Lego-overskuddet nær doblet10:32 Første hetebølge i Antarktis10:28 Fem corona-pasienter ble bedre etter å ha fått blodplasma fra friske10:20 Oslo Børs åpner opp 2,5 prosent10:19 Nesten 12.000 nye dagpengesøknader til Nav på mandag10:18 Guvernør: New York trenger 1 million helsearbeidere10:17 Milliardkontrakt inngått for D-blokka i regjeringskvartalet09:59 21-årig blogger blåste av virus-advarsler – nå er hun selv smittet09:23 Norske oljeselskaper selger ikke med tap: – Vi forventer at de overlever09:20 Indonesia stenger grensa for utlendinger09:19 194 innsatte løslatt før tiden for å redusere smitterisiko09:19 Solbakken & co. går ned 20 prosent i lønn08:31 ESA godkjenner norsk støtte til flyselskaper08:25 Bayern-sjefen vil forlenge Bundesliga til høsten08:14 19 omkommet i voldsom skogbrann i Kina08:05 Politiet oppfordrer folk til å ta samfunnsansvar07:52 Nå gjør de bestselgeren sin elektrisk07:45 Bred enighet om ny krisepakke07:43 Norsk forskning: Vil bruke astronaut-urin til å blande månebetong07:39 Norwegian kansellerer alle avganger til Finnmark i april07:39 Oljeprisen stiger07:38 Forskere i Trondheim har utviklet ny coronatest i rekordfart07:22 USA har vedtatt at våpenbutikker kan holde åpent06:55 Flere enn 20.000 helsearbeidere smittet i Italia og Spania06:51 Virus-stopp for Eliteserien: – Snudd hverdagen nesten på hodet06:31 Ajer om van Dijk-sammenligningen: – Selvfølgelig smigrende06:30 Dyrene tar tilbake storbyens tomme gater06:19 Harry og Meghan starter hverdagslivet i Los Angeles06:15 Norsk politikk i coronadvale – men iskanten kommer06:04 Dette skjer i dag06:00 Zimbabwes innbyggere må velge mellom sult og corona05:56 Svensk skitopp bryter tausheten: – Det er en tøff situasjon05:31 Loveleen Brenna kritiserer informasjonen til minoriteter05:30 Dette skjedde i natt05:30 Corona-dødeligheten i Norge så langt: 0,6 prosent04:56 Rasende russ får ikke penger tilbake for avlyst treff i Kongeparken04:49 Skogbrannsesongen i Australias hardest rammede delstat er over04:20 Koronakrisen kan gi reduserte tiltaler og straffer04:01 Magnus Carlsen kondolerte etter at rivalen mistet kona03:31 Undersøkelse avslører økt usikkerhet i boligmarkedet01:59 Singapore opprettholder forbud om sex mellom likekjønnede01:47 Bolsonaro-videoer fjernet fra Twitter for brudd på virusretningslinjer01:43 Hver femte nordmann oppgir dårligere fysisk form01:42 Porto nekter å følge nasjonal nedstengning00:05 Fagforbundet mener deltidsstillinger på sykehjem kan ha forsterket koronakrisen00:01 Personbilfører til Ullevål – fikk traktorskuffe i hodet i kollisjon23:40 Florida vil ikke ha koronarammet cruiseskip23:39 Norsk Industri advarer mot at lokale karantenetiltak kan føre til søksmål23:39 Fortsatt tillit til myndighetene gjennom koronakrisen23:38 Nær 130 ansatte i Odfjell Drilling i Bergen får permitteringsvarsel23:38 Finland forlenger coronatiltak23:38 Spania forbyr begravelsesseremonier23:37 TV 2: Nær enighet på Stortinget om tredje krisepakke22:39 Norske alpinanlegg frykter konkursras21:41 Torsdag satt rådmannen i coronakrisemøte – fredag reiste han til Thailand21:34 Regjeringen fortsetter samarbeidet med flyselskapene21:32 Spekter frykter koronakollaps i kollektivtrafikken21:31 Bulgaria og Østerrike påbyr ansiktsmasker i offentligheten21:30 Trafikken gjenopptas på Dovrebanen21:30 Søk etter savnet isklatrer i Rjukan avsluttet21:15 – LO og NHO må forhandle opp tarifflønna i jordbruket til norsk nivå!21:00 Italia forlenger nedstengningen til 12. april20:35 Professor: – Det vil komme flere alvorlige pandemier20:34 Svensk skitopp bryter tausheten: – Det er en tøff situasjon20:30 Over 3.000 koronadøde i Frankrike20:29 Over 70 ærfugler funnet døde på Østlandet20:14 Øykommuner i Nordland forbereder coronaevakuering19:47 Kristen feiring i Frankrike var smittebombe19:45 Helsemyndighetene: Tegn til avflating av coronakurven19:13 Høie: Ikke vær redd for å møte opp hos fastlegen eller på sykehus19:11 Nær halvparten av norske aviser sier det er aktuelt med permitteringer19:07 FHI: – Klar over at det er betydelige mørketall18:33 Beredskapssjef frykter coronasvikt i internasjonale forsyningslinjer18:29 Ikke alle forstår corona-reglene: Her er to råd til myndighetene18:28 Undersøkelse: Fire av ti industribedrifter vurderer eller har iverksatt permittering18:27 Ungarn har vedtatt ny unntakslov18:27 Kombinert-Graabak advarer mot «kilometerkrigen»18:23 Organisasjon etterlyser krisepakke for sårbare barn18:23 Laveste økning i smittetall i Italia siden 10. mars18:12 Tror Danmark kan gjenåpnes gradvis etter påske17:31 Mann i 30-årene døde etter trafikkulykke i Målselv17:24 Hospitalskip på plass i New York17:22 Populær religiøs leder kan ha smittet titusener17:10 Svenskene bedt om ikke å reise i påsken16:58 Nakstad: Altfor tidlig å senke skuldrene16:12 Regjeringen gjør det enklere å få sosialhjelp16:10 Bedre luftkvalitet i finske byer15:48 Massepermitteringer fra teatrene15:47 Jente falt ned skrent – kjørt til sykehus15:46 Coronaviruset har krevd over 25.000 liv i Europa15:45 Anslag: Budsjettet svekkes med nesten 200 milliarder
Siste nytt
11:59ReisePassasjertrafikken på norske flyplasser ned 93 prosent11:57PengerBillig olje gir lav inflasjon i euro-landene11:56NorgeSyklist døde i ulykke i Telemark11:52PolitikkVedum: – Selv med denne pakken vil flere miste jobbene sine11:11Verden– Dette bildet oppsummerer for meg alt som er galt med landet11:11SportEliteserieklubbene kan trene organisert fra onsdag11:08NorgeReagerer kraftig mot Forsvaret-forskrift: – Vil få mulighet til å beordre sivile11:08NorgeEOS-utvalget refser PST11:06PengerSverige spår arbeidsledighet på 9 prosent10:40PengerLego-overskuddet nær doblet10:32VerdenFørste hetebølge i Antarktis10:28Helse og livsstilFem corona-pasienter ble bedre etter å ha fått blodplasma fra friske10:20PengerOslo Børs åpner opp 2,5 prosent10:19PengerNesten 12.000 nye dagpengesøknader til Nav på mandag10:18Helse og livsstilGuvernør: New York trenger 1 million helsearbeidere10:17PengerMilliardkontrakt inngått for D-blokka i regjeringskvartalet09:59Helse og livsstil21-årig blogger blåste av virus-advarsler – nå er hun selv smittet09:23PengerNorske oljeselskaper selger ikke med tap: – Vi forventer at de overlever09:20ReiseIndonesia stenger grensa for utlendinger09:19Norge194 innsatte løslatt før tiden for å redusere smitterisiko09:19SportSolbakken & co. går ned 20 prosent i lønn08:31PengerESA godkjenner norsk støtte til flyselskaper08:25SportBayern-sjefen vil forlenge Bundesliga til høsten08:14Verden19 omkommet i voldsom skogbrann i Kina08:05NorgePolitiet oppfordrer folk til å ta samfunnsansvar07:52MotorNå gjør de bestselgeren sin elektrisk07:45PolitikkBred enighet om ny krisepakke07:43NorgeNorsk forskning: Vil bruke astronaut-urin til å blande månebetong07:39ReiseNorwegian kansellerer alle avganger til Finnmark i april07:39PengerOljeprisen stiger07:38Helse og livsstilForskere i Trondheim har utviklet ny coronatest i rekordfart07:22VerdenUSA har vedtatt at våpenbutikker kan holde åpent06:55Helse og livsstilFlere enn 20.000 helsearbeidere smittet i Italia og Spania06:51SportVirus-stopp for Eliteserien: – Snudd hverdagen nesten på hodet06:31SportAjer om van Dijk-sammenligningen: – Selvfølgelig smigrende06:30VerdenDyrene tar tilbake storbyens tomme gater06:19VerdenHarry og Meghan starter hverdagslivet i Los Angeles06:15PolitikkNorsk politikk i coronadvale – men iskanten kommer06:04NorgeDette skjer i dag06:00VerdenZimbabwes innbyggere må velge mellom sult og corona05:56SportSvensk skitopp bryter tausheten: – Det er en tøff situasjon05:31NorgeLoveleen Brenna kritiserer informasjonen til minoriteter05:30NorgeDette skjedde i natt05:30Helse og livsstilCorona-dødeligheten i Norge så langt: 0,6 prosent04:56NorgeRasende russ får ikke penger tilbake for avlyst treff i Kongeparken04:49VerdenSkogbrannsesongen i Australias hardest rammede delstat er over04:20NorgeKoronakrisen kan gi reduserte tiltaler og straffer04:01SportMagnus Carlsen kondolerte etter at rivalen mistet kona03:31NorgeUndersøkelse avslører økt usikkerhet i boligmarkedet01:59VerdenSingapore opprettholder forbud om sex mellom likekjønnede01:47VerdenBolsonaro-videoer fjernet fra Twitter for brudd på virusretningslinjer01:43NorgeHver femte nordmann oppgir dårligere fysisk form01:42VerdenPorto nekter å følge nasjonal nedstengning00:05NorgeFagforbundet mener deltidsstillinger på sykehjem kan ha forsterket koronakrisen00:01NorgePersonbilfører til Ullevål – fikk traktorskuffe i hodet i kollisjon23:40ReiseFlorida vil ikke ha koronarammet cruiseskip23:39PengerNorsk Industri advarer mot at lokale karantenetiltak kan føre til søksmål23:39PolitikkFortsatt tillit til myndighetene gjennom koronakrisen23:38PengerNær 130 ansatte i Odfjell Drilling i Bergen får permitteringsvarsel23:38Helse og livsstilFinland forlenger coronatiltak23:38VerdenSpania forbyr begravelsesseremonier23:37PolitikkTV 2: Nær enighet på Stortinget om tredje krisepakke22:39PengerNorske alpinanlegg frykter konkursras21:41VerdenTorsdag satt rådmannen i coronakrisemøte – fredag reiste han til Thailand21:34ReiseRegjeringen fortsetter samarbeidet med flyselskapene21:32ReiseSpekter frykter koronakollaps i kollektivtrafikken21:31Helse og livsstilBulgaria og Østerrike påbyr ansiktsmasker i offentligheten21:30NorgeTrafikken gjenopptas på Dovrebanen21:30NorgeSøk etter savnet isklatrer i Rjukan avsluttet21:15Penger– LO og NHO må forhandle opp tarifflønna i jordbruket til norsk nivå!21:00Helse og livsstilItalia forlenger nedstengningen til 12. april20:35Helse og livsstilProfessor: – Det vil komme flere alvorlige pandemier20:34SportSvensk skitopp bryter tausheten: – Det er en tøff situasjon20:30Helse og livsstilOver 3.000 koronadøde i Frankrike20:29NorgeOver 70 ærfugler funnet døde på Østlandet20:14Helse og livsstilØykommuner i Nordland forbereder coronaevakuering19:47Helse og livsstilKristen feiring i Frankrike var smittebombe19:45Helse og livsstilHelsemyndighetene: Tegn til avflating av coronakurven19:13Helse og livsstilHøie: Ikke vær redd for å møte opp hos fastlegen eller på sykehus19:11PengerNær halvparten av norske aviser sier det er aktuelt med permitteringer19:07Helse og livsstilFHI: – Klar over at det er betydelige mørketall18:33PengerBeredskapssjef frykter coronasvikt i internasjonale forsyningslinjer18:29NorgeIkke alle forstår corona-reglene: Her er to råd til myndighetene18:28PengerUndersøkelse: Fire av ti industribedrifter vurderer eller har iverksatt permittering18:27Helse og livsstilUngarn har vedtatt ny unntakslov18:27SportKombinert-Graabak advarer mot «kilometerkrigen»18:23Helse og livsstilOrganisasjon etterlyser krisepakke for sårbare barn18:23Helse og livsstilLaveste økning i smittetall i Italia siden 10. mars18:12VerdenTror Danmark kan gjenåpnes gradvis etter påske17:31NorgeMann i 30-årene døde etter trafikkulykke i Målselv17:24Helse og livsstilHospitalskip på plass i New York17:22VerdenPopulær religiøs leder kan ha smittet titusener17:10Helse og livsstilSvenskene bedt om ikke å reise i påsken16:58Helse og livsstilNakstad: Altfor tidlig å senke skuldrene16:12PengerRegjeringen gjør det enklere å få sosialhjelp16:10VerdenBedre luftkvalitet i finske byer15:48KulturMassepermitteringer fra teatrene15:47NorgeJente falt ned skrent – kjørt til sykehus15:46Helse og livsstilCoronaviruset har krevd over 25.000 liv i Europa15:45PolitikkAnslag: Budsjettet svekkes med nesten 200 milliarder
Populært