Skummel forbikjøring – se hva som skjer da

Video: Den nye forbikjøringssystemet til Volvo skal kunne redde mange liv.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette kan redde mange liv. Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De siste årene har det skjedd svært mye rundt sikkerheten til nye biler.

En ting er at selve konstruksjonene har blitt mye mer solide og tåler mer enn før. Minst like viktig er en rekke systemer som skal forhindre at ulykker i det hele tatt kan skje.

En av dem som alltid har vært langt fremme på sikkerhet er Volvo. Det startet med biler som beskyttet fører og passasjerer best mulig ved kollisjoner – de siste årene har elektroniske førerassistentsystemer også blitt svært viktig.

Tar kontroll over bilen

En av nyvinningene fra Volvo heter "Oncoming collision mitigation". Her tar Volvo eksisterende sikkerhetssystemer et hakk videre.

I praksis fungerer det slik at sensorer hele tiden scanner området rundt og foran bilen. Hvis det oppdager at det er fare for en kollisjon eller sammenstøt, advarer det sjåføren og tar om nødvendig kontroll over bilen. I praksis bremser den ned helt til den står stille.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå skal bilene hjelpe hverandre å finne P-plass

Skummel forbikjøring

Ifølge Volvo er dette det første systemet som kan fange opp både fotgjengere, syklister og større dyr. Vi i Broom var nylig på lanseringen av Volvos nye stasjonsvogn, V60. Her ble dette demonstrert.

I videoen øverst i saken ser vi en situasjon mange kan kjenne seg igjen i. I motgående kjørefelt kommer to biler. Den ene av dem er i gang med en forbikjøring, men har timet det så dårlig at det ligger an til sammenstøt. Se hva som skjer da.

Apropos sikkerhet: Med denne har Volvo klart noe ganske utrolig

Denne saken ble først publisert på Broom.no.