BMW X6 M Typhoon skal yppe seg mot verdens raskeste

Den kjente BMW-tuneren, G-Power, har nettopp lansert en bolet variant av BMW X6 M. Her snakker vi altså om en bil som er råsprek i utgangspunktet, men som er trimmet ytterligere.

Det må være greit å kalle G-Power sin BMW X6 M Typhoon for en monster-SUV. Den har fått 750 hk - og er god for en toppfart på over 300 km/t.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lamborghini er akkurat nå i ferd med å levere ut sin super-SUV Urus til de første kundene rundt omkring i verden.

Det er et formidabelt råskinn med 650 hk, og som med en toppfart på 304 km/t er verdens raskeste SUV.

Men den skal ikke få kjøre helt i fred på autobahn, likevel. For den kjente BMW-tuneren, G-Power, har nettopp lansert en bolet variant av BMW X6 M. Her snakker vi altså om en bil som er råsprek i utgangspunktet, men som er trimmet ytterligere.

Slik blir det hårete ytelser av

Det er forresten ikke første gang G-Power går løs på en X6 M. Det gjorde de nemlig for åtte år siden også – med første generasjon av BMWs coupeaktige SUV.

Den gangen var det den selvpustende V10-motoren som dannet utgangsunktet – og som endte opp med 888 hk!

Den nye tar utgangspunkt i en 4,4-liters biturbo V8-motor – og det er faktisk hentet ut mindre effekt. «Bare» 750 hk. Men for all del, det er likevel 100 hk mer enn Urus.

Les også: Her er enda en lynrask BMW

Holder

Dessuten er det en flodbølge av dreiemoment: 980 NM! Setter du på et hengerfeste på denne, kan du flytte Operaen til Bergen på et blunk.

Det er også nok til å tilbakelegge en kvartmil på 11,5 sekunder. Mens toppfarten omtales som «over 300 km/t». Da puster den virkelig Urus i nakken.

Det skal imildertid nevnes at Urus faktisk gjør kvartmila på bare 10,7 sekunder. Virkelig ingen enkel bil å dytte ned fra tronen.

Les også: Familiebiler blir ikke heftigere enn dette!

Digre hjul

G-Power har valgt å kalle også dette X6-prosjektet for Typhoon. Og som sist følger det med en ekstrem stylingpakke.

Inkludert i denne er blant annet noen enorme 23" hjul, skjermbreddere, nye spoilere foran og bak og et titanium eksosanlegg.

Les også: Én ting overrasker stort med dette BMW-beistet

Saken er opprinnelig publisert på Broom.no

Personvernpolicy