Se opp – snart kommer de flyvende bilene!

Video: Dette kan bli virkelighet i nær fremtid.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Audi er i gang med testing. Se video!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De siste årene har vi sett flere eksempler på at det satses tungt på flyvende biler.

Tidligere i år viste blant annet Audi frem den flyvende bilen Pop.Up Next – som er utviklet i samarbeid med flygiganten Airbus og Italdesign. Sistnevnte er eid av Audi siden 2010.

Bilen, som er en videreutvikling av Pop.Up, består av tre ulike deler. Det ene er den rullende plattformen som er bilens understell med fjæring og hjul.

Det andre er selve passasjerkabinen av karbon som kan festes til plattformen. Mens den tredje delen er den store dronen med åtte rotorer som kan løfte passasjerkabinen.

Starter testflygning

Inntil nylig har mye av testingen av Pop.Up-bilen foregått gjennom datasimulering. Nå er det imidlertid kjent at Audi og Airbus har inngått en avtale med den tyske regjeringen, som tillater å teste Pop.Up Next i luftrommet over Ingolstadt – Audis hjemsted.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen begrunner tiltaket med at det er et forsøk på å redusere trykket på de mest trafikkerte veiene i Ingolstadt, samtidig som det åpner for nye vekstområder i den tyske industrien.

– Flyvende biler er ikke lenger en visjon. De kan ta oss inn i en ny dimensjon av mobilitet, og utgjør en ypperlig mulighet for oppstartbedrifter som allerede utvikler teknologien, forteller Tysklands transportminister Andreas Scheuer.

Den flyvende bilen kan endelig bli virkelighet

120 km/t i luften

Selve dronedelen av Pop.Up Next er utstyrt med åtte elmotorer, som til sammen yter 160 kW, eller drøyt 214 hestekrefter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Batteripakken er på 70 kWh, og skal med det gi en rekkevidde 50 kilometer. Videre er toppfarten begrenset til 120 km/t.

Hovedhensikten med Pop.Up Next, og flyvende biler generelt, er naturligvis tidsbesparelsen ved å utnytte luftrommet fremfor å stange i kø langs veien.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I praksis ser man for seg at man via en app ønsker å dra et sted, la oss si fra Oslo til Jessheim. Da vil bilen kjøre opp til huset ditt, hvor du kan sette deg inn.

Så kan du bestemme om bilen skal fly deg til for eksempel en togstasjon for å fortsette reisen derfra, eller om du ønsker at bilen skal fly deg hele veien fra Oslo til Jessheim.

Derfor er Teslas SUV ulik alle andre

Settes i produksjonen innen 5-10 år

Vi i Broom var på lanseringen av den første prototypen, Pop.Up, under bilutstillingen i Geneve i fjor. Her fikk vi ta en titt inne i kupeen, hvor det blant annet er plassert en gigantisk skjerm på 49 tommer. Her kan du lese nyheter eller følge med på kartet hvor du befinner deg.

Selve passasjerkabinen er 2,6 meter lang, 1,4 meter høy og 1,5 meter bred. Det er god plass til to voksne, noe vi fikk bekreftet da vi prøvesatt bilen. Noe prøveflyvning ble det imidlertid ikke...

Flyvende biler kan i det hele tatt høres litt sci-fi ut, selv i 2018. Men Airbus er klare på at en slik bil kan være i produksjon om 5-10 år.

Se mer av Audi og Airbus sin flyvende bil i videovinduet øverst i saken.

Denne saken ble først publisert på Broom.no.