Firefelts motorvei i Trøndelag gir bompenger til 2039

Bilister på E6 nord for Trondheim kan forberede seg å betale mer i bompenger i årene fremover for å finansiere 42 kilometer med firefelts motorvei. Illustrasjonsfoto.
Bilister på E6 nord for Trondheim kan forberede seg å betale mer i bompenger i årene fremover for å finansiere 42 kilometer med firefelts motorvei. Illustrasjonsfoto. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Halve nye E6 mellom Ranheim og Åsen skal finansieres av bompenger, som skal samles inn frem til 2039. Da vil E6 nord for Trondheim ha hatt bompengeinnkreving i 51 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stortinget har vedtatt å bygge 42 kilometer med firefeltsvei mellom Ranheim i Trondheim og Åsen i Levanger, med en fartsgrense på 110 kilometer i timen.

Veiprosjektet er anslått til å koste rundt 11,5 milliarder kroner. 53,3 prosent av beløpet, 6141 millioner kroner, skal finansieres av bompenger, ifølge Samferdselsdepartement.

Bomstasjonene vil stort sett være på de samme stedene som i dag mellom Trondheim og Stjørdal. Det kommer også nye bommer mellom Stjørdal og Åsen, ifølge motor.no.

De har kartlagt og regnet ut hvor lenge det vil være bomstasjoner på E6 nord for Trondheim med gjeldende vedtak.

Bompengeinnkreving på strekningen ble startet i 1988, og ble fornyet i 2009. Det nåværende bompengeprosjektet skal være nedbetalt i 2024, men da begynner umiddelbart bompengeinnkrevingen til det nye veiprosjektet på E6.

Det har en nedbetalingstid på 15 år, og vil beløpet vil være ferdig innkrevd fra bommene i 2039.

Da har det vært bompengeinnkreving nord for Trondheim i 51 år.

Les også:

E18-bomsjokk for lastebiler

Ny bompengerekord i fjor – 10,2 milliarder

Halvparten positive til innføringen av bompenger i Oslo og Akershus