– Hurtiglading av elbiler dyrere enn å fylle diesel

Elbilforeningen reagerer sterkt på prisøkningen for hurtigladning. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Elbilforeningen reagerer sterkt på prisøkningen for hurtigladning. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Elbilforeningen reagerer kraftig på at prisen for hurtiglading går opp med 60 prosent ved 35 ladestasjoner i Hedmark, Vest-Agder og Rogaland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere har det kostet 2,50 kroner per minutt for hurtiglading, men nå er prisen satt opp til 4 kroner per minutt, melder NRK.

Prisøkningen kommer på 35 ladestasjoner på riksvei 3 mellom Rena og Kvikne i Hedmark og på E39 mellom Mandal i Vest-Agder og Ålgård i Rogaland. Årsaken til økningen er lite bruk.

– Vi taper penger når noen hurtiglader der. Vi jobber for en overgang til utslippsfri trafikk, men vi kan ikke tape penger. Derfor øker vi prisene, sier kommunikasjonssjef Stian Mathisen i Fortum Charge and Drevet til NRK.

Aktuelt: NAF: To ting gjør at mange dropper elbil

Årsaken til at Fortum taper penger er den såkalt effekttariffen. Hurtiglading krever høy effekt, og tariffen er innrettet slik at dette også gir høy avgift til nettselskapet.

Avgiften er like høy uavhengig av om laderen blir brukt 25 ganger i løpet av en dag eller fem ganger i løpet av en måned.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Elbilforeningen mener tariffene må endres slik at hurtigladestasjoner som ikke blir brukt så ofte i starten, ikke går i minus på grunn av høye faste kostnader.

Kommunikasjonsleder i Norsk Elbilforening, Petter Haugneland, sier at med en prisøkning på 60 prosent, så blir det dyrere å lade elbilen enn å fylle bensin eller diesel en del steder.

Aktuelt: – Dieselbilen er død om syv år