Tyskland tilbakekaller 774.000 Daimler-biler i Europa

Foto: AFP
Foto: AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Daimler må tilbakekalle totalt 774.000 kjøretøy i Europa i kjølvannet av utslippsskandalen, opplyser regjeringen i Berlin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Programvaren skal være laget for å skjule høye nivåer av skadelige utslipp under testing. Slik teknologi var sentralt i dieselskandalen i 2015. Da innrømmet verdens største bilprodusent, tyske Volkswagen, å ha installert slik programvare i 11 millioner dieselbiler.

Det var Tysklands samferdselsminister Andreas Scheuer som opplyste om tilbakekallingsordren etter et møte med Daimler-sjef Dieter Zetsche mandag.

Daimler-sjef Dieter Zetsche ble mandag innkalt til møte av statsråd Andreas Scheuer. Foto: DPA via AP / NTB scanpix
Daimler-sjef Dieter Zetsche ble mandag innkalt til møte av statsråd Andreas Scheuer. Foto: DPA via AP / NTB scanpix

238.000 av kjøretøyene fra Mercedes-Benz' morselskap tilbakekalles i Tyskland, de øvrige i andre europeiske land.

Det dreier seg i hovedsak om Mercedes-Benz' Vito-varebiler og dieseldrevne utgaver av GLC 4x4 og C-klasse sedaner, opplyser transportministeren.

Scheuer hadde kalt Zetsche inn til møtet etter at tyske transportmyndigheter i forrige måned avdekket at Daimler hadde brukt teknologi som gjorde at Vito-varebilene kunne skru av eller skru ned utslippskontrollene. På denne måten kunne kjøretøyene unnslippe utslippskrav. Regjeringen ga Daimler i slutten av mai to uker på seg til å opplyse om omfanget av teknologien for utslippsjuks i sine kjøretøyer.

– Daimler sier at programmene i motorenes kontrollprogramvare, som de føderale myndighetene har funnet feil ved, skal fjernes snarest mulig og i gjennomsiktig samarbeid med myndighetene, sier transportministeren.

Les også: Luksus for familien – her er prisene