Magasin: Trump vil hindre import av tyske luksusbiler til USA

PROTEKSJONISTISK: USAs president Donald Trump i en 18 hjuls truck i mars i fjor da han møtte trailersjåfører utenfor Det hvite hus.
PROTEKSJONISTISK: USAs president Donald Trump i en 18 hjuls truck i mars i fjor da han møtte trailersjåfører utenfor Det hvite hus. Foto: Andrew Harnik / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Presidenten skal ha sagt til Frankrikes Emmanuel Macron sist måned at han opprettholder sin strenge handelspolitikk med mål om å hindre Mercedes-Benz-biler å kjøre ned Fifth Avenue i New York.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aksjekursen på europeiske bilprodusenter falt på børsene torsdag da det ble kjent at USA innfører en tollsats på 25 prosent på import av stål og 10 prosent på aluminium fra EU, Mexico og Canada.

Aller mest falt tyske bilprodusenter: Daimler, Porsche og Volkswagen, alle med én prosent, rett etter at nyheten ble kjent.

Bakgrunnen for økningen, som både Canada og EU-land mener er brudd på WTO-avtalen, er at Trump-administrasjonen blant annet håper å forhindre salg av tyskproduserte luksusbiler i USA, ifølge CNBC , som siterer det tyske magasinet WirtschaftsWoche.

Les også : Juncker varsler mottiltak etter USAs ståltoll

Handelskrig på trappene: Merkel og Macron kaller Trump-toll ulovlig

«Fare for rikets sikkerhet»

Ukesmagasinet siterer anonyme dipomatkilder i USA og Europa på at Donald Trump til Frankrikes president Macron skal ha sagt at han opprettholder den strenge handelspolitikken for å «hindre at Mercedes-biler kjører ned Fifth Avenue» i Trumps hjemby New York.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men de oppgir ikke hvilke ytterligere innstramninger som eventuelt må innføres for å stoppe importen av tyske statusbiler.

Ifølge flere amerikanske medier skal Trump ha bedt USAs handelsminister Wilbur Ross å undersøke tollsatsen for biler, og om import av biler kan anses som en fare for rikets sikkerhet, som er begrunnelsen som er benyttet for å heve tollen på stål og aluminium.

Flere tyske bilprodusenter har datterfabrikker i USA, blant andre Mercedes-Benz i Alabama og BMW i i Sør-Carolina.

Les også: Nordmenn står i kø for Mercedes-AMG G63