Meny

Snart får vi se bilen mange nordmenn venter på

Når nye Audi e-tron kommer til Norge mot slutten av året, er den en svært etterlengtet nyhet for mange.
Flere tusen har bestilt Audis elektriske SUV.

En av årets viktigste bilnyheter kommer til Norge mot slutten av året. Da er det nemlig klart for lansering av Audis elektriske SUV, e-tron.

Rundt 4.000 nordmenn har allerede betalt depositum på 20.000 kroner for det som blir Audis første elbil.

e-tron går rett i konkurranse mot Teslas Model S og X – samt nye Jaguar I-Pace som slår Audien med noen måneder. Den blir nemlig lansert allerede i sommer.

400 kilometer rekkevidde

Men Audi har det tydeligvis travelt de også. Opprinnelig hadde vi ventet at bilen skulles vises første gang i september/oktober, men slik blir det ikke. Nå er det nemlig kjent at Audi skal ha premiere på e-tron allerede i august.

Da skal de for første gang vise helt produksjonsklar bil.

Rekkevidden til e-tron blir anslått til å ligge på 400 kilometer, etter den såkalte WLTP-målingen. Tidligere har det blitt antydet 500 kilometer, men det var etter den utgående og «snillere» NEDC-metoden.

Jaguar I-Pace er til sammenligning WLTP-målt til 480 kilometer.

Les også:   Dette er en av de smarteste SUVene på markedet

(Saken fortsetter under)

e-tron blir første elbil fra Audi, den markerer starten på en stor offensiv.

Fra 600.000 kroner?

e-tron har et batteri på 95 kWh og to motorer, her er det naturligvis snakk om firehjulstrekk. Audi legger opp til at den kan hurtiglades svært effektivt.

Audi har tidligere gått ut med det de kaller en prisindikasjon på e-tron. Den er på 80.000 Euro, i Tyskland. Denne prisen inkluderer 19 prosent moms, noe det nå er elbil-fritak for i det norske markedet.

Med dagens Euro-kurs tilsvarer dette 765.000 kroner. Nå vi trekker fra tysk moms, er vi nede på litt over 600.000 kroner. Det er i så fall en svært gunstig startpris på bilen. Med det legger e-tron seg også nært I-Pace. Den har nemlig startpris i Norge på 599.000 kroner.

Les også:   En av de viktigste trendene i bilmarkedet akkurat nå

(Saken fortsetter under)

Størrelsesmessig er e-tron i klassen for familie-SUVer. Audi lover svært god plass for fem og bagasjen deres.

Tre elbiler i 2020

Audi er nå helt i innspurten på testene av e-tron. 250 prototyper tilbakelegger mer enn fem millioner kilometer under til dels ekstreme forhold på fire ulike kontinenter, inkludert grundig testing på skandinaviske veier.

Produksjonen av bilen vil skje på Audis karbon-nøytrale anlegg i Brüssel. I 2020 skal Audi ha tre helelektriske biler i porteføljen, med e-tron først ut. Så følger den produksjonsklare utgaven av SUV-konseptet Audi e-tron Sportback concept og deretter en mer kompakt elbil.

I 2025 har Audi lansert minst 20 elbiler og ladbare hybrid-biler, fordelt på ulike segmenter og konsepter.

Les også:   Her kommer enda en lekker elbil

Saken er opprinnelig publisert på Broom.no

Motor
Populært