Flyplassen i Stavanger får tre nye hurtigladere

<p>– Vi arbeider kontinuerlig med å gjøre valget om å gå over til elbil lettere, sier administrerende direktør i Lyse Energisalg, Anders Thingbø.</p>
– Vi arbeider kontinuerlig med å gjøre valget om å gå over til elbil lettere, sier administrerende direktør i Lyse Energisalg, Anders Thingbø. Foto: Scanpix

Tre nye hurtigladere for elbil åpnes ved Stavanger lufthavn, Sola.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Stavanger parkering, Stavanger kommune og Lyse som i samarbeid står bak den nye hurtigladestasjonen på Sola.

– Vi arbeider kontinuerlig med å få til en god geografisk fordeling av hurtigladere for elbil, og spesielt for drosjenæringen, for på den måten å gjøre valget om å gå over til elbil lettere, sier administrerende direktør i Lyse Energisalg, Anders Thingbø, i en pressemelding.

Les også: Ladekonflikter kan bremse elbilveksten

Tre sentrale steder

Stavanger parkering og Stavanger kommune har sammen med Lyse fått bevilget søknaden om å etablere hurtigladere for elbil på tre sentrale plasser. Dette er på Stavanger lufthavn, Sola, på Jernbanelokket og på Forus.

Tre nye hurtigladere på Sola flyplass er et ledd i utvikling av elektrisk transportsektor og er spesielt tiltenkt drosjenæringen.

Ladepunktene er plassert der drosjene venter på å få tur, slik at man kan lade mens man venter. Hurtigladerne kan også brukes av andre gjester til flyplassen.

Les også: Fikk prissjokk av elbillading

Startskudd for satsing

Hurtigladerne er viktige, mener samarbeidspartnerne bak. Dette blir startskuddet for en økt satsing på hurtigladere og gir et utvidet tilbud som er i tråd med økningen av elbiler i regionen.

Når flere nye ladepunkter er på plass i løpet av 2018 vil Lyse ha omlag 35-40 hurtigladere fordelt på 10 lokasjoner her i regionen, heter det i pressemeldingen.

(Artikkelen er først publisert i Dagsavisen)

Les også: Stavanger Parkering etablerer 230 nye ladepunkter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden