Her får du tøff bil til hyggelig pris

Spesialutgave av Europas mest solgte småbil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ford Fiesta er forlengst blitt en legende i småbilklassen. Dagens modell har vokst seg større enn noen gang, samtidig som valgmulighetene er omfattende.

Nå lanserer Ford en ny spesialmodell. kalt Fiesta Active. For 259 700 kroner får du en godt utrustet crossover med tøff styling og høyere bakkeklaring. Innstegsmodellen kommer med Fords prisvinnende 1.0-liters bensinmotor med 100 hk. Det er også mulig å velge samme motor med 125 hk eller 140 hk, samt med automatgir i kombinasjon med 100-hesters-utgaven.

Høyere bakkeklaring

Active kommer med mye utstyr standard. Her er det blant annet 17-tommers aluminiumsfelger, unik utvendig styling, Ford SYNC 3 med 8-tommers berøringsskjerm, B&O PLAY premium lydanlegg, navigasjon, sort taktrekk og delskinnseter.

Bakkeklaringen er 18 millimeter høyere i forhold til en standard Fiesta. Dette gjør det enklere å komme seg frem på røffere veier, og gir høyere sitteposisjon inni bilen. Nye Active er også utrustet med optimaliserte støtdempere, for å redusere støt og slag i forbindelse med kjøring på dårlig vei. Det kan jo komme godt med mange steder i Norge...

Nybilen som er aller rimeligst å eie

Fiesta har lenge vært Europas mest solgte småbil, her hjemme lider nok salget litt under at Ford ikke kan tilby noen form for elektrisk drivlinje.
Fiesta har lenge vært Europas mest solgte småbil, her hjemme lider nok salget litt under at Ford ikke kan tilby noen form for elektrisk drivlinje.

Overvåker 360 grader rundt bilen

Bilen har tre kjøremodus: Normal, Eco eller Glatt, avhengig av hvilken kjørekarakteristikk man ønsker.

Glatt er tilgjengelig med manuell girkasse, og justerer elektronisk stabilitetskontroll og antispinn, for å øke grepet på snø og is.

Tøffere interiør også, Active-modellen er svært velutstyrt.
Tøffere interiør også, Active-modellen er svært velutstyrt.

Modellen er tilgjengelig med avanserte førerassistanseteknologier som ved bruk av to kameraer, tre radarer og 12 ultrasoniske sensorer kan overvåke 360 grader rundt bilen og opp til 130 meter fremover.

Teknologiene inkluderer parkeringsassistent for både lukeparkering og parallell-parkering som i et parkeringshus, samt utkjøringsassistanse, adaptiv cruisekontroll, automatisk nær/fjernlys, blindsonevarsler, varsel om kryssende trafikk, avstandsvarsling, fotgjengeroppdagelse, føreroppmerksomhets­overvåkning og trafikkskiltgjenkjenning

Julian fant sjelden hissigpropp på låven

Markedet etterspør stadig flere SUV-er og crossovere, Ford svarer på det med ny spesialutgave av Fiesta.
Markedet etterspør stadig flere SUV-er og crossovere, Ford svarer på det med ny spesialutgave av Fiesta.

SUV-salget øker

Fiesta Active er den siste av seks ulike varianter av nye Ford Fiesta. Fra før har vi innstegsmodellen Trend, sportslige ST-Line, den godt utstyrte Titanium-varianten og luksus-utgaven Vignale. For de som vil ha mye motor: Fiesta ST med 200 hestekrefter.

Fords SUV-salg økte for øvrig med hele 24 prosent i Europa i fjor sammenlignet med året før. Nesten én av fem Ford-modeller som ble solgt i Europa var en SUV. Spesielt bidro salget av nye Ford EcoSport til dette – sammen med de større SUVene Ford Kuga og Ford Edge.

Også i Norge økte salget. Kuga var opp 19 prosent, tilsvarende tall for den mindre EcoSport var på 38 prosent.

Les mer: Lavpris-bilen forsøker seg igjen

Saken ble først publisert på Broom.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden