Porsche-topp pågrepet etter razzia

Tyske myndigheter foretok onsdag en razzia mot et titall lokaler til Porsche i Tyskland som følge av mistanke om juks med utslippsdata. Fredag ble det kunngjort at en Porsche-sjef var pågrepet. Foto: AP / NTB scanpix
Tyske myndigheter foretok onsdag en razzia mot et titall lokaler til Porsche i Tyskland som følge av mistanke om juks med utslippsdata. Fredag ble det kunngjort at en Porsche-sjef var pågrepet. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En sjef hos den tyske bilprodusenten Porsche er pågrepet i forbindelse med politiets etterforskning av svindel med diesel-utslippsdata.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Porsche-toppleder Oliver Blume har informert de ansatte om at påtalemyndigheten i Stuttgart har pågrepet en sjef, sier en talsperson for selskapet.

Så langt har det ikke kommet informasjon om hvilken stilling den pågrepne personen har.

Pågripelsen skjer to dager etter at tyske myndigheter gjennomførte en razzia mot et titalls lokaler tilhørende Porsche.

Aksjonen ble utført som følge av mistanke om svindel, samt reklamejuks. Porsche har bekreftet at myndighetene har beslaglagt dokumenter og lover å samarbeide fullt ut med etterforskerne.

Porsche er et av luksusmerkene i Volkswagen-gruppen, som i 2015 innrømmet å ha fusket med utslippstester for dieselbiler.

Bakgrunn: Razzia mot Porsche i Tyskland