Razzia mot Porsche i Tyskland

Tyske myndigheter foretok razzia mot et titall lokaler til Porsche i Tyskland onsdag som følge av mistanke om juks med utslippsdata om drivstofforbruk. (Illustrasjonsfoto)
Tyske myndigheter foretok razzia mot et titall lokaler til Porsche i Tyskland onsdag som følge av mistanke om juks med utslippsdata om drivstofforbruk. (Illustrasjonsfoto) Foto: NTB Scnapix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyske myndigheter har gått til razzia mot et titall lokaler tilhørende bilprodusenten Porsche etter mistanke om svindel med diesel-utslippsdata.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aksjonen ble utført som følge av mistanke om svindel, samt reklamejuks. Porsche har bekreftet at myndighetene har beslaglagt dokumenter, og sier de vil samarbeide fullt ut med etterforskerne.

Rundt 160 politifolk deltok i razziaen som altså ble foretatt i 10 lokaler i Baden-Württemberg og Bayern.

Porsche er et av luksusmerkene i Volkswagen-gruppen, som i 2015 innrømmet å ha fusket med utslippstestene for dieselbiler, slik at de oppfylte utslippsstandardene.

I mars gikk myndighetene på ny til aksjon mot Volkswagen. Tysk påtalemyndighet opplyste da at razziaen ble gjennomført som et ledd i etterforskningen av mistanker om juks med drivstofforbruk og utslippsdata, muligens også markedsmanipulering.

Aktuelt:

– Bilkjøperne blir holdt for narr

Volkswagen spår rekyl for diesel

Bil-sjef: Én ting kan bli ødeleggende for diesel