Meny

– En steinsprutskade bør teipes

Våren er høysesong for steinsprutskader og da kan det være lurt å ha en teiprull i bilen, ifølge steinspruteksperter. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Å sette en teipbit over en steinsprutskade øker sannsynligheten for et bra resultat når man reparerer frontruta, ifølge eksperter.

Over 250.000 nordmenn opplever steinsprutskade hvert år. Og våren er høysesong for steinsprut. 

Det beste tipset for å unngå slike skader på frontruta, er å holde god avstand til bilen foran.

Men om uhellet likevel er ute, kan du begrense skaden.

Det å sette en teipbit over skaden beskytter og øker sannsynligheten for et bra resultat når man reparerer ruta, skriver Dinside.no.

Patrick Hindahl hos Hurtigruta Carglass anbefaler dette trikset dersom du ikke har mulighet til å komme og fikse skaden med en gang.

– Hver gang du drar vindusviskeren, så vil du jo fylle skaden med støv og skitt, og da er det ikke alltid at resultatet blir like bra som det ellers ville blitt, sier Hindahl til nettstedet.

Les også: Liten skade sender 700 biler på verksted – hver dag

Frontruta består av to lag med glass og folie imellom. Dersom fuktigheten går inn til folien, blir det nesten umulig å få et godt resultat når man reparerer ruta, ifølge ekspertene Dinside har snakket med.

– Skaden bør teipes for at det ikke skal komme fuktighet i skaden, og for at skaden skal bli minst mulig synlig etter at den er reparert, har Tore Berget, kjedeleder i Riis bilglass, tidligere sagt til Dinside.

Les også: – Reklamasjonsrettighetene må følge bilen

Motor
Populært