Meny

34 kommuner får penger til ladestasjoner

Miljødirektoratet har fordelt 12 millioner kroner på 34 kommuner som vil kjøpe ladeinfrastruktur. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Over 200 kommuner får støtte til å delta i klimanettverk med andre kommuner, mens 34 kommuner har fått penger til ladestasjoner.

Miljødirektoratet er ferdige med å behandle første pulje med søknader om støtte fra Klimasatsordningen, en støtteordning der 150 millioner kroner er satt av til «reduserte klimagassutslipp og omstilling til lavutslippssamfunnet».

Direktoratet mottok i første runde mer enn 350 søknader fra kommuner over hele landet, heter det i en pressemelding.

Så langt har Miljødirektoratet fordelt omkring 17 millioner kroner til deltakelse i klimanettverk og innkjøp av ladeinfrastrukt for kommunale tjenestebiler.

Om lag 5 millioner kroner er delt ut til 21 klimanettverk som dekker 200 kommuner. De resterende 12 millioner kronene er fordelt på 34 kommuner som vil kjøpe ladeinfrastruktur.

Se den komplette lista over hvilke kommuner som får støtte her

Miljødirektoratet har ennå ikke behandlet alle søknadene om støtte, men venter at det totalt vil bli gitt støtte til rundt 800 ladepunkter.

– Det er flott å se at så mange kommuner søker om støtte for å etablere kommunale ladepunkter. Dette har en viktig signaleffekt og gjør det lettere å velge elbil framfor en bensin- eller dieselbil ved neste bilkjøp, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V).

Alle de resterende søknadene skal behandles framover mot sommeren, og i løpet av juni venter direktoratet å kunne gå ut med en samlet oversikt over alle tilsagn for 2018.

Aktuelt:

Du trenger ikke Tesla for å ha kul elbil

Norge har fått sine første lynladestasjoner for elbil

Derfor venter BMW litt med elbil-offensiven

Motor
Populært