Audi RS 5 Sportback debuterer i New York

Foto: Audi
Artikkelen fortsetter under annonsen

Audi RS 5 Sportback får nå sin verdenspremiere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Audi RS 5 Sportback får nå sin verdenspremiere i New York, i en versjon laget for det amerikanske markedet. Ambisjonen er videre at RS 5 Sportback skal ta resten av verden med storm.

- Audi RS 5 Sportback tilbyr noe helt nytt til kundene våre. Vår innovative tolkning av en femdørs coupé har verken en forgjenger eller noen direkte konkurrenter, sier Michael-Julius Renz, toppsjef for Audi Sport GmbH, i en pressemelding.

Sprek, lekker og nesten uten avgifter

- Interessen i det norske markedet rundt våre S- og RS-modeller er historisk god, og henger sammen med en rekke nye og mer effektive modeller i Audi Sport-porteføljen vår. Vi forventer stor interesse rundt RS 5 Sportback straks den blir tilgjengelig her, sier Øyvind Rognlien Skovli, kommunikasjonssjef for Audi i Norge.

Toyota RAV4 blir helt ny

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Eksteriørdesignet i Audi RS 5 Sportback kombinerer ifølge meldingen vakre linjer med atletiske elementer. Den karakteristiske buede skulderlinjen gir bilen et tydelig uttrykk.

De dynamiske kjøreegenskapene sikres av en 2.9 TFSI V6 twin turbo-motor med 450 hk og et dreiemoment på 600 Nm. De kraftige hjulbuene tegner en linje tilbake til Ur-Quattro og Audis rikholdige satsing på motorsport. Og innvendig er det plass til fem personer i Audis nyeste medlem i RS-familien.

Audi RS 5 Sportback får nå sin verdenspremiere i USA, hvor den vil være tilgjengelig for markedet fra andre halvår 2018. Foreløpig er den ikke tilgjengelig i Europa.

Saken er først publisert på Hegnar.no

Les også: Når denne ryker – da kan det bli dyrt

Foto: Audi
Foto: Audi