Når over 2 millioner besøker bygda...

Det er ikke dagligdags at en splitter ny Mercedes S-Klasse Coupé entrer bydga.

Mercedes sin nye ledestjerne begeistrer. Les testen:

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det banker i dype toner fra Plumbo og Ole Ivars. Men stillheten senker seg fort i det vi ankommer den lokale Esso-stasjonen i den nye ledestjernen fra Mercedes.

Nå er det kun lyden av en V8-er som gjelder. De øredøvende basskassene fra Volvo-rånerne skrus av, og mobilkameraene slås på.

S560 Coupé er bilen som begeistrer uansett kontekst. Enten den står parkert i Bogstadveien eller på en Esso-stasjon langt utenfor Oslos grenser.

– Sånn Kongen kjører?

Bilen vi kjører er coupe-utgaven av selve flaggskipet fra Stuttgart. I tillegg til små justeringer innvendig og eksteriørt, har Mercedes gjeninnført 560-betegnelsen.

Den husker vi fra 80- og 90-tallets SEC, datidens svar på S-Klasse Coupé. S560 anno 2018 er noe ganske annet. Men én ting har de til felles: Åtte sylindere under panseret, matet med bensin. Med andre ord akkurat slik vi vil ha det i en S-Klasse.

Facelift-utgaven av S-Klasse Coupe har kun forsiktige endringer rent visuelt.
Facelift-utgaven av S-Klasse Coupe har kun forsiktige endringer rent visuelt.

Vår bil både lukter og ser kostbar ut. Her er det virkelig ikke spart på noen ting. Lydanlegget koster for eksempel drøye 65.000 kroner. Til sammen snakker vi ekstrautstyr for godt over 400.000.

– Å dæven! Er ikke det sånn bil Kongen kjører a, spør en entusiastisk 240-eier.

Kanskje ikke helt, men bilen stiller utvilsomt i samme liga. Statsministeren kjører derimot S-Klasse. To stykker faktisk. Én som er stasjonert i Bergen, samt én nyere modell som brukes i hovedstaden.

Her er vår test av nye S-Klasse sedan

Hva er nytt?

S-Klasse Coupé tar med seg all den luksus vi kjenner igjen fra sedanen. Komforten er ytterligere forbedret på facelift-versjonen, med blant annet bedre selvkjørende egenskaper og Energizing komfortkontroll.

Sistnevnte lar deg konfigurere et bestemt velværeoppsett, ved å koble sammen ulike systemer i bilen, slik som klimaanlegg, atmosfærebelysning, massasje og duftfunksjoner.

Dette interiøret satte en ny standard i klassen - og det holder seg fremdeles svært godt.
Dette interiøret satte en ny standard i klassen - og det holder seg fremdeles svært godt.

På innsiden er også nytt ratt på plass, sammen med to oppgraderte wide screen-skjermer, med bedre oppløsning. Eksteriørt er det kun snakk om mindre endringer. Tøffere AMG-fanger og nye lykter foran og bak, i all hovedsak.

Den største endringen finner vi til all glede under panseret. S560 er nemlig utstyrt med AMG sin 4-liters V8. Nå er den imidlertid nedjustert til 469 hk og 700 Nm. En motor som virkelig kler bilen godt, og som er største alternativ før AMG S63 tar over. Der yter samme motor 612 hk og 900 Nm.

Her kan du bli en mye bedre sjåfør – eller få ødelagt selvtilliten

Hva er styrker og svakheter her?

S-Klasse er kongen av komfort. Sammen med den nye V8-eren får du dessuten et vanvittig skyv. 0-100 km/t tar 4,6 sekunder, men du merker det nesten ikke. Alt går så stille og rolig for seg.

Når det er sagt, har Mercedes inkludert noen frekke smell i pottene når sport + er aktivert. Det betyr at entusiasten våkner i deg, selv om kroppen bader i komfort inne i kupeen.

Testbilen har 4Matic, noe som betyr god fremkommelighet og stabile kjøreegenskaper på vinterføre.
Testbilen har 4Matic, noe som betyr god fremkommelighet og stabile kjøreegenskaper på vinterføre.

Vi syns S-Klasse Coupé ser bedre ut enn sedanen. Bilen fremstår enda mer elegant, samtidig som coupélinjene hinter til litt sportslighet også. S560 Coupe er rett og slett en av de lekreste modellene til Mercedes om dagen. Ferdig snakka.

Ankepunktet er at den fallende taklinjen går merkbart utover plassen bak. For til tross for bilens lengde på gode fem meter, er det småtrangt i baksetene. Til gjengjeld får du en råtøff, luksuriøs bil som virkelig skiller seg fra mengden. Du bør også belage deg på mange entusiastiske blikk langs veien – for dette handler om i stor grad om lidenskap.

Her får du ekte direktør-bil fra 100.000 kroner

Hva koster den?

Det er klart at Mercedes sin toppmodell koster penger. Mye penger. Vår bil begynner på 1,7 millioner FØR utstyr. Og skal du først slå til med en luksusvogn, er det få som velger å spare på utstyrskronene.

Testbilen har utstyr for drøye 400.000 kroner, noe som innebærer blant annet kjøreassistentpakke, massasjeseter, full AMG-pakke og selvfølgelig Swaroski krystaller i frontlyktene!

Det er en god stund siden vi så 560-betegnelsen på bakluka til en Mercedes. Men nå er den tilbake, med rekordmange krefter. 469 hk bør holde for de aller fleste.
Det er en god stund siden vi så 560-betegnelsen på bakluka til en Mercedes. Men nå er den tilbake, med rekordmange krefter. 469 hk bør holde for de aller fleste.

Dessuten er Burmeister sitt 3D-anlegg på plass. Det koster litt over 65.000 kroner, men du verden for en opplevelse du sitter igjen med. Lydbildet er rett og slett imponerende.

Her er Mercedes nye SUV – sjekk prisen

Hvem er konkurrentene?

Hvis vi ser på S-Klasse alene, er nye Audi A8 og BMW 7-serie naturlige konkurrenter. I coupé-versjon vil kommende BMW 8-serie bli en skummel konkurrent. Bentley Continental og Maserati GranTurismo må vi heller ikke glemme, selv om det trolig er vidt forskjellige kundegrupper som kjøper disse kontra de tre tyske.

Vil naboen bli imponert?

Så sant naboen din ikke er både blind og døv, bør han eller hun bli nokså imponert, ja. S560 Coupé er ikke akkurat veldig beskjeden av seg. Bilen oser regelrett luksus, og lyden fra V8-eren er ikke til å ta feil av.

Kombinasjonen av Obsidian sort metalliclakk og lyst skinninteriør gjør den dessuten enda mer eksklusiv å se på.

Og slik ser bilen ut i AMG-versjon. Ny frontfanger og Panamericana-grill er de største forandringene på utsiden.
Og slik ser bilen ut i AMG-versjon. Ny frontfanger og Panamericana-grill er de største forandringene på utsiden.

Broom mener:

S560 kombinerer noe av det beste Mercedes kan by på. Et gjennomført, lekkert design, luksus og ikke minst en motor som bidrar til en mildt sagt involverende kjøreopplevelse.

Det at bilen ikke er fullt så praktisk som sedanen, syns vi design og lidenskap kompenserer for. Dessuten oppleves bilen litt kvikkere på veien. Det skyldes blant annet et noe lavere tyngdepunkt.

Men hva mener rånerne på stripa?

– Jeg er mest imponert over interiøret og hvordan all teknologi er pakket inn så elegant. Skyvet fra motoren var også helt vilt å kjenne på, sammen med det deilige lydbildet. Jeg må innrømme at sistnevnte overgår toførrn min, selv om den er trimma!

Det forteller en av de lokale gutta hjemme i Eidskog.

Det ser nesten ut som en fullverdig AMG, med fire enderør og tilnærmet likt lydbilde i sport +.
Det ser nesten ut som en fullverdig AMG, med fire enderør og tilnærmet likt lydbilde i sport +.

Dette skal Mercedes satse stort på framover

Hva mener eierne?

Vi har foreløpig ingen anmeldelser på nyeste generasjon S-Klasse i vår testbase. Men på forrige utgave ser eierne ut til å være godt fornøyd. Her gir eierne bilen sin en snittkarakter på 8/10 poeng.

Visste du at:

– Mercedes utvikler og produserer girkassene sine selv. Tidligere brukte de tyske ZF.

– Du får S-Klasse Coupé med en 6-liters V12 under panseret. Den yter 630 hk og råsterke 1.000 Nm.

– I S-Klasse sedan yter Burmeister-anlegget 1.590 watt fordelt mellom 27 høyttalere.

Saken ble først publisert på Broom.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
01:15 USAs etterretning mener Russland igjen vil hjelpe Trump01:08 Brann i leilighet i Kristiansund – en person død00:51 Hele Nordkapp isolert – 40 personer evakuert00:32 Irlands statsminister går av00:25 31-åring pågrepet for knivrisping og vold i Moss00:10 VAR på godt og vondt for AZ Alkmaar i europaligaen00:08 Mann pågrepet etter trusler med øks på Romerike23:59 Lacazette ga Arsenal seieren over Elabdellaouis Olympiakos23:51 Skadd person funnet i Trondheim23:49 Thelin scoret Malmös ledermål og Wolfsburgs vinnermål23:38 Hovland på delt 14.-plass i Puerto Rico23:23 Høyre fortsetter fallet på ny måling22:41 Ukrainere møtt med opptøyer da de kom hjem fra Wuhan22:19 Rotevatn har ikke tid til å diskutere om klimaendringene er menneskeskapt21:17 Brann i leilighet i Kristiansund21:01 Martial reddet uavgjort for Manchester United20:27 Eldgamle eggeskall støtter teorien om at dinosaurene var varmblodige20:24 Mineryddere fra Nato i aksjon i Oslofjorden20:03 Giske vraket som Trøndelags-kandidat av eget lokallag19:25 Her lærer Erna Solberg seg å falle riktig19:24 Statlige lederlønninger fortsetter å vokse18:39 Roger Stone forblir en fri mann inntil videre18:25 Mann alvorlig skadd i bilulykke utenfor Kristiansand18:16 To menn fengslet etter mistenkelig dødsfall i Tromsø17:42 «Mamma Mia»-stjerne avslører kreftdiagnose17:22 Mann knivstukket i moské i London17:11 Martin Johnsrud Sundby bryter Ski Tour16:56 FN: Over 100.000 sover ute i Syria16:55 Roger Stone får sin straff16:43 Vitne i dobbeltdrapssak siktet for vold natt til onsdag16:39 130 døde av influensa i Tyskland i vinter16:23 Salmonella påvist hos flere katter på Østlandet15:51 Marte Olsbu Røiseland og Johannes Thingnes Bø gikk inn til gull på parstafetten i skiskytter-VM15:24 Bekreftet: Barcelona henter danske15:23 Federer operert, mister Roland-Garros15:11 To personer omkom i skred på Svalbard15:09 Økonomene venter lønnsvekst på 3,0 prosent15:09 Morgan Stanley kjøper internettmegleren Etrade15:00 Bolsjunov slo tilbake og vant langetappen i skitouren14:44 Israel planlegger tusenvis av nye bosetninger14:41 Trussel sendt til moské i Bremen13:45 Øker kapasiteten på passkontorene13:41 Tre personer dømt for å ha stjålet 100 kilos gullmynt13:30 Redaktørforeningen støtter Human Rights Service i «korankloss»-saken13:27 PSG-president siktet i korrupsjonssak13:20 Merkel: – Rasisme er en gift13:19 Nortura tilbakekaller svineprodukter i Nord-Norge13:00 – Det er den store elefanten i rommet, og det er veldig frustrerende12:36 Sanders favoritt før Nevada-valget12:32 Sjokk, vantro og finsk kollaps da Johaug vant igjen12:31 Arbeidstilsynet advarer mot fakturasvindel12:04 Trine Skei Grande: Klimastreik er ikke gyldig fravær12:04 Hassan og Faldbakken nominert til Nordisk råds litteraturpris11:43 Kvinne funnet livløs i boligområde – døde på sykehus11:37 Søket etter savnet 92-åring fortsetter11:06 Virus-utspill: London kan overta OL11:02 Passasjertog sporet av i Australia10:56 Personlig info om 10,6 millioner hotellgjester delt på nett10:29 Norge og Sverige avlyser OL-reiser til Kina10:28 To menn siktet etter funn av død 17-årig jente10:03 Aktiv konge fyller 8310:00 EUs «vindunderkvinne» i pinlig skandale09:45 Ski Tour-ledelsen tar selvkritikk: – Har ikke gjort jobben vår09:42 Full klimakrig på Facebook09:35 Jeg kan berolige Ap-representantene med det de trolig allerede vet09:06 Guardiola lover å bli i City tross utestengelse09:05 SSB spår investeringsvekst på 4,2 prosent i 202009:03 Skytemassakren i Tyskland etterforskes av terrorpoliti08:37 Tallet på positive influensaprøver har steget08:08 Regjeringen viderefører handlingsplan mot æresvold og negativ sosial kontroll08:02 Treneren kunne ikke kopiert Ajers «utrolige mål»07:52 Kina regjering: Tiltakene mot viruset virker07:26 Familien til Sanaa trenger hjelp døgnet rundt: – Møtet med bydelen har vært et helvete07:15 – Hvilken side er Bloomberg på?07:06 Person slått i hodet med hammer i Oslo sentrum06:52 Nekter å gi opp «umulig» klimamål: – Som å ha et mål om 15 drepte i trafikken06:50 Kineser løp 6250 runder i egen stue, lot seg ikke stoppe av koronaviruset06:31 Trump utnevner lojal tilhenger til nasjonal etterretningssjef06:24 Ni drept i masseskyting i Tyskland – mistenkt funnet død06:15 Store skader etter brannen i Dombås kirke06:15 «Tutta» spår Hovland-seier på PGA-touren innen et år06:09 Dette skjer i dag06:00 Ap: Regjeringen har distriktsminister, men ingen distriktspolitikk06:00 Tøffe tak i vente på EU-toppmøte om budsjett05:43 Dette skjedde i natt05:35 Oljefondet tungt inne i selskap svartelistet av FN05:34 Bergensbanen igjen åpen for trafikk etter snøskred05:30 Reformtilhengere kastes ut av Irans nasjonalforsamling05:01 Senator i Brasil skutt i brystet under streik04:49 Covid-19-virus avtar i Kina, opp i andre land03:17 President Duque sterkt imot abortforslag i Colombia02:41 Enda flere virussmittede i Sør-Korea02:30 Sanders mest populær på Stortinget01:31 Virus fører til høy laksedødelighet00:49 A-ha på celeber liste: 1 milliard YouTube-avspillinger for «Take on Me»00:22 Leipzig dominerte mot Tottenham, vant 1-0 og styrer mot CL-kvartfinale00:18 Atalanta på vei mot CL-kvartfinale etter «uforglemmelig kveld»23:58 Mourinho: – Umulig å gjøre det bedre!23:13 WHO melder om framgang i kampen mot covid-19-viruset22:42 Ny avsløring: Flere nordmenn ble fratatt deler av pensjonen
Siste nytt
01:15VerdenUSAs etterretning mener Russland igjen vil hjelpe Trump01:08NorgeBrann i leilighet i Kristiansund – en person død00:51NorgeHele Nordkapp isolert – 40 personer evakuert00:32VerdenIrlands statsminister går av00:25Norge31-åring pågrepet for knivrisping og vold i Moss00:10SportVAR på godt og vondt for AZ Alkmaar i europaligaen00:08NorgeMann pågrepet etter trusler med øks på Romerike23:59SportLacazette ga Arsenal seieren over Elabdellaouis Olympiakos23:51NorgeSkadd person funnet i Trondheim23:49SportThelin scoret Malmös ledermål og Wolfsburgs vinnermål23:38SportHovland på delt 14.-plass i Puerto Rico23:23NorgeHøyre fortsetter fallet på ny måling22:41VerdenUkrainere møtt med opptøyer da de kom hjem fra Wuhan22:19PolitikkRotevatn har ikke tid til å diskutere om klimaendringene er menneskeskapt21:17NorgeBrann i leilighet i Kristiansund21:01SportMartial reddet uavgjort for Manchester United20:27VerdenEldgamle eggeskall støtter teorien om at dinosaurene var varmblodige20:24NorgeMineryddere fra Nato i aksjon i Oslofjorden20:03PolitikkGiske vraket som Trøndelags-kandidat av eget lokallag19:25NorgeHer lærer Erna Solberg seg å falle riktig19:24NorgeStatlige lederlønninger fortsetter å vokse18:39VerdenRoger Stone forblir en fri mann inntil videre18:25NorgeMann alvorlig skadd i bilulykke utenfor Kristiansand18:16NorgeTo menn fengslet etter mistenkelig dødsfall i Tromsø17:42Helse og livsstil«Mamma Mia»-stjerne avslører kreftdiagnose17:22VerdenMann knivstukket i moské i London17:11SportMartin Johnsrud Sundby bryter Ski Tour16:56VerdenFN: Over 100.000 sover ute i Syria16:55VerdenRoger Stone får sin straff16:43NorgeVitne i dobbeltdrapssak siktet for vold natt til onsdag16:39Verden130 døde av influensa i Tyskland i vinter16:23NorgeSalmonella påvist hos flere katter på Østlandet15:51SportMarte Olsbu Røiseland og Johannes Thingnes Bø gikk inn til gull på parstafetten i skiskytter-VM15:24SportBekreftet: Barcelona henter danske15:23SportFederer operert, mister Roland-Garros15:11NorgeTo personer omkom i skred på Svalbard15:09PengerØkonomene venter lønnsvekst på 3,0 prosent15:09PengerMorgan Stanley kjøper internettmegleren Etrade15:00SportBolsjunov slo tilbake og vant langetappen i skitouren14:44VerdenIsrael planlegger tusenvis av nye bosetninger14:41VerdenTrussel sendt til moské i Bremen13:45ReiseØker kapasiteten på passkontorene13:41VerdenTre personer dømt for å ha stjålet 100 kilos gullmynt13:30PolitikkRedaktørforeningen støtter Human Rights Service i «korankloss»-saken13:27SportPSG-president siktet i korrupsjonssak13:20PolitikkMerkel: – Rasisme er en gift13:19NorgeNortura tilbakekaller svineprodukter i Nord-Norge13:00Verden– Det er den store elefanten i rommet, og det er veldig frustrerende12:36PolitikkSanders favoritt før Nevada-valget12:32SportSjokk, vantro og finsk kollaps da Johaug vant igjen12:31PengerArbeidstilsynet advarer mot fakturasvindel12:04PolitikkTrine Skei Grande: Klimastreik er ikke gyldig fravær12:04KulturHassan og Faldbakken nominert til Nordisk råds litteraturpris11:43NorgeKvinne funnet livløs i boligområde – døde på sykehus11:37NorgeSøket etter savnet 92-åring fortsetter11:06SportVirus-utspill: London kan overta OL11:02VerdenPassasjertog sporet av i Australia10:56ReisePersonlig info om 10,6 millioner hotellgjester delt på nett10:29SportNorge og Sverige avlyser OL-reiser til Kina10:28NorgeTo menn siktet etter funn av død 17-årig jente10:03KulturAktiv konge fyller 8310:00VerdenEUs «vindunderkvinne» i pinlig skandale09:45SportSki Tour-ledelsen tar selvkritikk: – Har ikke gjort jobben vår09:42NorgeFull klimakrig på Facebook09:35PolitikkJeg kan berolige Ap-representantene med det de trolig allerede vet09:06SportGuardiola lover å bli i City tross utestengelse09:05PengerSSB spår investeringsvekst på 4,2 prosent i 202009:03VerdenSkytemassakren i Tyskland etterforskes av terrorpoliti08:37Helse og livsstilTallet på positive influensaprøver har steget08:08NorgeRegjeringen viderefører handlingsplan mot æresvold og negativ sosial kontroll08:02SportTreneren kunne ikke kopiert Ajers «utrolige mål»07:52Helse og livsstilKina regjering: Tiltakene mot viruset virker07:26Helse og livsstilFamilien til Sanaa trenger hjelp døgnet rundt: – Møtet med bydelen har vært et helvete07:15Politikk– Hvilken side er Bloomberg på?07:06NorgePerson slått i hodet med hammer i Oslo sentrum06:52PolitikkNekter å gi opp «umulig» klimamål: – Som å ha et mål om 15 drepte i trafikken06:50SportKineser løp 6250 runder i egen stue, lot seg ikke stoppe av koronaviruset06:31PolitikkTrump utnevner lojal tilhenger til nasjonal etterretningssjef06:24VerdenNi drept i masseskyting i Tyskland – mistenkt funnet død06:15NorgeStore skader etter brannen i Dombås kirke06:15Sport«Tutta» spår Hovland-seier på PGA-touren innen et år06:09NorgeDette skjer i dag06:00NorgeAp: Regjeringen har distriktsminister, men ingen distriktspolitikk06:00VerdenTøffe tak i vente på EU-toppmøte om budsjett05:43NorgeDette skjedde i natt05:35PengerOljefondet tungt inne i selskap svartelistet av FN05:34NorgeBergensbanen igjen åpen for trafikk etter snøskred05:30PolitikkReformtilhengere kastes ut av Irans nasjonalforsamling05:01PolitikkSenator i Brasil skutt i brystet under streik04:49Helse og livsstilCovid-19-virus avtar i Kina, opp i andre land03:17VerdenPresident Duque sterkt imot abortforslag i Colombia02:41VerdenEnda flere virussmittede i Sør-Korea02:30PolitikkSanders mest populær på Stortinget01:31PengerVirus fører til høy laksedødelighet00:49KulturA-ha på celeber liste: 1 milliard YouTube-avspillinger for «Take on Me»00:22SportLeipzig dominerte mot Tottenham, vant 1-0 og styrer mot CL-kvartfinale00:18SportAtalanta på vei mot CL-kvartfinale etter «uforglemmelig kveld»23:58SportMourinho: – Umulig å gjøre det bedre!23:13VerdenWHO melder om framgang i kampen mot covid-19-viruset22:42PengerNy avsløring: Flere nordmenn ble fratatt deler av pensjonen
Populært