Tesla tilbakekaller 123.000 biler

Tesla-grunnlegger Elon Musk. Arkivfoto: John Raoux / AP / NTB scanpix
Tesla-grunnlegger Elon Musk. Arkivfoto: John Raoux / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tesla tilbakekaller 123.000 model S-sedaner globalt på grunn av bolter som kan ruste på saltstrødde veier og påvirke servostyringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selskapet meldte torsdag at de tilbakekaller typen model S laget før april 2016, ifølge The Wall Street Journal. Tesla sier problemet skal ha oppstått i 0.02 prosent av de aktuelle bilene.

– Det har ikke vært noen skader eller ulykker på grunn av dette, til tross for at bilene har kjørt millioner av mil, heter det i en epost sendt til selskapets kunder.

Alle eierne av bilmodellen vil nå få tilbud om reparasjon. Ifølge Tesla vil ikke dette koste selskapet store summer, fordi det er leverandøren av boltene som skal betale for de nye delene.

Det var et verksted i Canada som oppdaget problemet og knyttet rustede bolter til saltet som strøs på vinterveier. Om boltene svikter kan bilen fortsatt styres, men det vil bli noe vanskeligere.

Tesla har vært i hardt vær den siste tiden, med flere søksmål rettet mot seg, også fra norske kunder. Men dette ser ut til å være Teslas største tilbakekalling.

Les også: Tesla slipper søksmål fra norske kunder