Meny

Topp 10: Årets mest spennende elbil-nyheter

Årets bilutstillingen i Genève byr på en rekke interessante elbilnyheter. Vi har kikket på de 10 mest interessante, sett med norske øyne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ene kan faktisk bli historisk.

Akkurat nå pågår det som av mange regnes som årets viktigste bilmesse, i Genève. Over 900 biler er på plass, og det har vært 110 Europa- og verdenspremierer på nye modeller.

Her i Norge, er det naturligvis ekstra interessant å kikke nærmere på de elektriske nyhetene som er på plass. Det betyr at Topp 10-listen du finner under også dreier seg om nyheter som kommer på markedet et par år framover.

Det betyr også at Tesla Model 3, som vi vet at tusenvis av nordmenn venter på, ikke er med her. Tesla var nemlig ikke representert på bilmessen denne gangen.

(Saken fortsetter under)

Andre generasjon av Nissan Leaf er allerede på norske veier.

1. Nissan Leaf

Vi har skrevet det før, og gjentar det like godt nå: Dette kan bli en historisk bil. Det er nemlig en reell sjanse for at nye Leaf kaprer plassen som Norges mest solgte bil i 2018. I Europa selges det nå en bil hvert 12. minutt!

Utleveringene er allerede godt i gang. Nissan lover at det skal være nok biler til alle som vil ha, uten lange ventelister.

Rekkevidden på dagens utgave er 378 km. Dette er basert på den «gamle» NEDC (New European Driving Cycle) -metoden, som er i ferd med å erstattes av nye og mer realistiske WLTP (Worldwide hamonized Light vehicles Test Procedure).

Starprisen er 236.000 kroner – mens toppmodellen Tekna koster 295.000 kroner.

Les også: 6 ting du bør vite om Nissans nye elbil

(Saken fortsetter under)

Slik ser prototypen av Audis elektriske SUV ut i kamuflasjefolie.

2. Audi e-tron

Endelig fikk vi se prototypen. Det er altså betydelig nærmere den endelig bilen enn konseptbilen var. Selv om den var kamuflert, fikk vi et tydelig inntrykk av designet.

Det virker som om Audi toner ned det ganske spenstige designet i konseptbilen. Den bilen vi fikk se i Genève var langt mer i tradisjon med Audiene ellers.

Mange venter spent på pris. Den fikk vi vite ikke er langt unna. Og skal være «konkurransedyktig», som det så fint heter.

Flere tusen nordmenn har betalt for å sikre seg en plass i reservasjonskøen. Og Audi lover at de første bilene kommer før vi skriver 2019. Rekkevidden blir på over 500 km, og 0-100 km/t skal ta bare 4,6 sekunder.

Les også: Kai gjorde jobben selv, sparte flere tusenlapper

(Saken fortsetter under)

Det kan virke som om Tesla Model S har stått litt modell for VW da de laget konseptbilen ID Vizzion.

3. VW ID Vizzion

VW har lagt Dieselgate bak seg, og har full fart forover. Her er naturligvis elbiler en viktig del av satsningen. I Genève hadde de med seg fire elbilkonsepter.

Det siste i rekken var den store sedanen Vizzion. Her snakker vi rekkevidde på 660 km, stor grad av selvkjøring og et stilig design. Midt i strupen på Tesla, vil mange si. Selv om ytelsene ikke kan måle seg. Men Vizzion har to elmotorer som tilsammen yter 305 hk. Burde holde for de fleste det.

Bilen er ventet på markedet i 2022.

Les også: Det har dukket opp et elbil-problem ingen vil snakke om

(Saken fortsetter under)

Denne bilen er flere tusen nordmenn veldig spent på. Utfordringen for Hyundai blir at det neppe er nok biler til alle kundene, her kan det bli lang ventetid.

4. Hyundai Kona

Hyundai har aldri opplevd maken til interesse som det er rundt deres elektriske versjon av kompakt-SUVen Kona. Her får du ikke 4x4 – men et litt høyreist karosseri og SUV-design.

Bilen kommer med to batteripakker, der den kraftigste leverer en rekkevidde på solide 546 km (NEDC), 482 (WLTP). De første bilene kommer til norske kunder i løpet av sommeren.

Hyundai er imidlertid forberedt på betydelige leveringsutfordringer. Over 18.000 nordmenn har skrevet seg på «interesselisten» – og realistisk sett snakkes det om rundt 2.500 leverte biler i år.

Heller ikke her er prisene klare helt enda. Men de er ikke langt unna.

Les også: 10 gode råd: Slik takler du vinteren med elbil

(Saken fortsetter under)

Akkurat hvordan Mercedes sin elektriske SUV blir seende ut vet vi ikke enda. Men her er i alle fall konseptbilen.

5. Mercedes EQC

Mercedes fikk fart på elbilsatsningen med B-klasse Electric. I tillegg har de stor suksess med den ladbare hybriden GLC. Nå skal de slå sammen suksessfaktorene – og lage en elektrisk SUV på størrelse med GLC. Den får navnet EQC, og kommer på markedet i 2019.

Norge var første og eneste land som åpnet for bestillinger i høst, og pågangen har vært stor.

Igjen snakkes det om rekkevidde på rundt 500 km, mens 0-100 km/t skal gå på under fem skunder.

Les også: Den smarteste elbilen du kan kjøpe akkurat nå

(Saken fortsetter under)

Jaguar kommer til å sette en solid salgsrekord i Norge, med sin første elektriske bil: I-Pace. Foto: Cyril Zingaro

6. Jaguar I-Pace

Har allerede blitt lansert i Norge – og slått godt an. Interessen økte ytterligere da prisene ble klare. Inngangsbilletten her er 599.000 kroner.

Rekkevidden målt etter WLTP-metoden er på imponerende 480 km, og SUVen gjør 0-100 km/t på 4,5 sekunder.

Tilhengerfeste er mulig, og du kan da trekke opptil 750 kg.

De første bilene er ventet til norske kunder i august – og innen årsskiftet lover Jaguar Norge å ha levert ut 1.300 biler.

Les også: Gjetter du hvor mange Leaf det er på norske veier? Her får du svaret

(Saken fortsetter under)

Porsche vil også være med på elbil-bølgen. Her er deres andre helelektriske konseptbil: Mission E Cross Tourismo.

7. Porsche Mission E Cross Tourismo

Porsche har for lengst avslørt at de også har elbilplanene klare. Sedanen Mission E har vi sett flere gangen. I Genève hadde de med seg nyheten Mission E Cross Tourismo – en litt høyreist stasjonsvogn av typen crossover, er kanskje beste måten å beskrive den på.

Her blir det firehjulstrekk, tilgang til god bakkeklaring og mer plass enn du er vant med i en Porsche.

Men tro ikke at Porsche har glemt verdiene sine. 600 hk gjør at den skal klare 0-100 km/t på 3,5 sekunder. Rekkevidden er sagt å være over 500 km.

Les også: Denne Kina-elbilen skulle egentlig vært i Norge for lenge siden

(Saken fortsetter under)

Zoe har etterhvert blitt en populær bil i Norge. Nå er en fornyet utgave på vei.

8. Renault Zoe MkIII

Selv om de slet litt i starten, har Renault virkelig fått dreisen på salget av sin elektriske småbil Zoe. Blant annet takket være rekkevidde på over 400 km (NEDC) og lav pris.

Nå skal den oppgraderes. Her blir det mer krefter, som gjør at Zoe skal kutte 0-100 km/t-tiden med hele to sekunder.

Om rekkevidden også øker, har vi ikke fått bekreftet enda. Men salgsstart blir før sommeren, og Renault påpeker at de skal sørge for rask levering.

Les også: Topp 5: Dette er verdens mest solgte elbiler

(Saken fortsetter under)

Ikke mye som minner om første generasjon av Nissan Leaf her! Snart kommer Nissan med elektrisk SUV.

9. Nissan IMx Kuro Concept

Nissan som står bak verdens mest solgte elbil, vil naturligvis gjerne ha kjøpere også i el-SUV-segmentet. I Genève viste de fram en konseptbil som nok vil bidra til akkurat det. SUVen IMx Concept er i alle fall en spennende modell.

Rekkevidden opplyses å være over 60 mil, og den skal ha både 4x4 og fire seter (blir vel kanskje fem i produksjonsutgaven?).

Designet er mer spenstig enn vi er vant med fra den kanten, men igjen er spørsmålet om de dristige linjene kommer til å bli med videre til produksjonsbilen.

Les også: Brooms bilekspert: – Kjøp elbil nå!

(Saken fortsetter under)

Dette er et av framtidskonseptene Toyota har med til bilutstillingen i Genève. Nå skal det komme "vanlige" elbiler med Toyota-logoen på også.

10. Toyota

På tampen tar vi med at Toyota var på plass med flere batterielektriske konseptbiler i Genève. Det er interessante nyheter fra den kant, som tidligere har snakket mest om hydrogen.

At verdens nest største bilprodusent nå virker interessert i å kaste seg på elbilbølgen er verdt å merke seg.

Toyota har for øvrig satt sluttdato for salg av dieselbiler i Europa. Det skjer allerede i løpet av 2018! Så her går det fort.

Les også: Denne elbilen kan bli en revolusjon – eller en total fiasko

VIDEO: På relativt få år har Rimac gått fra å være et lite hobbyprosjekt til å bli en respektert hyperbilprodusent.- her avdukes den

Saken er opprinnelig publisert på Broom.no

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
03:19 Formel-1-legenden Niki Lauda er død, opplyser familien03:01 USA utsetter Huawei-forbud til august02:43 Milliontap for lakseoppdrettere i Troms og Nordland02:13 Maduro foreslår nyvalg Venezuela02:06 100 nye lærere ansettes i Oslo01:36 Joko Widodo vant valget i Indonesia01:31 Regjeringen vil forhindre bruk av oljefondet i Norge01:13 Dommer sier Trump må opplyse om egne regnskaper00:49 Forslag om ytringsfrihetskommisjon får støtte23:58 Mann tatt hånd om etter å ha klatret i Eiffeltårnet i seks timer23:53 Borgen ber regjeringen minske forskjellene i Oslo23:00 Politisk tungvekter vender hjem til Kongo etter tre år i eksil22:52 Mann siktet for voldtekt pågrepet etter tre og et halvt år22:34 Trump beordrer McGahn til å nekte å møte i høring i Kongressen22:20 Anti-bompengeparti størst på meningsmåling i vestlandskommune22:11 Fant 600.000 kroners gullklump med metalldetektor21:59 Helsekostfirma anker TV 2-dom til lagmannsretten21:55 Mexico legger fram utviklingsplan for Mellom-Amerika21:47 Milliontap for lakseoppdrettere i Troms og Nordland21:46 Rasende libanesere protesterer mot store budsjettkutt21:19 To nye mål for toppscorer Tarik Elyounoussi21:04 Aldri før har mer penger vært lyst ut til forskning i bedrifter20:56 Omoijuanfo scoret hattrick for Molde20:37 Legionellasmitte funnet på Radiumhospitalet i Oslo20:29 Alle ytre høyre-ministre forlater regjeringen i Østerrike20:28 16-åring fra Guatemala døde på grensestasjon i Texas20:08 Märtha Louise til pressen: – Dere har et valg19:57 Prosessen med å få Assange utlevert til Sverige har startet19:56 Direktorater kan bli rammet av streik19:23 Sjiraffene kan ende opp på den globale rødlista19:02 Ford kutter 7.000 jobber18:44 To personer skadd i slagsmål på Grønland i Oslo18:34 IS-fanger drepte betjenter og medfanger, og tok gisler18:13 Danske sosialdemokrater vil finansiere økt velferd med flere skatter og avgifter18:00 Hydro: Restriksjonene i Brasil opphevet, Alunorte kan gjenoppta full produksjon17:52 Børsen startet uka i pluss17:42 Flere romfolk i slagsmål i Oslo17:31 Dette gjør Kystvakten for å bli kvitt de døde kjempehvalene17:30 Ap sier nei til nedlegging av trafikkstasjoner17:24 Støre om bompenge-hastemøte: – Et uttrykk for manglende kontroll17:12 Tysk par glemte nyfødt baby i taxi17:06 71-åring dømt for seksuell handling med åtteåring16:42 Faren i Varhaug-saken er tiltalt for bevispåvirkning16:37 Etterslepet krymper i EØS16:26 Strid om fremtidens spillmarked i Norge16:21 Nigel Farage truffet av milkshake16:12 Sinker som lager kø risikerer å betale dyrt16:06 Fare for flom flere steder østafjells15:52 Ordkrigen mellom USA og Iran fortsetter15:48 Tidligere statssekretær i Ap til First House15:16 Legger ned 22 trafikkstasjoner14:56 Stjernen berger økonomien og kan hente nye spillere14:52 Ansatt i Fellesforbundet dømt for millionunderslag14:47 Spenningen øker: – Britiske spesialstyrker til Persiabukten14:40 Nav-sjef positiv til å øke nedre pensjonsalder14:39 Syrer dømt til tolv års fengsel for terrorplanlegging i Danmark14:31 Innkaller til krisemøte om bompenger14:26 Arkeologer advarer mot ny flyplass nært Machu Picchu14:05 Stanser økte bompenger i byene13:57 Kina opphever utestengelse av norsk laks13:45 Fanget i handelskrig mellom USA og Kina13:30 Rapport avslørte farlige situasjoner. – Helt trygt, mener Ruter13:24 Vil gjøre det enklere å komme inn på boligmarkedet i Oslo13:05 Lærer tildelt årets Holmboepris13:04 Graham Hansen signerte for Barcelona12:51 Cavendish sykler Tour of Norway12:50 Regjeringen foreslår å fjerne sang fra norskfaget12:45 Sønner trues med selvmord om de ikke gifter seg med kusina12:38 Tysk «shariapoliti» for retten12:26 Venter med nye søk etter Trine Frantzen12:15 Hver fjerde innbygger måtte bøte med livet under skrekkregimet12:00 Statkraft inngår langsiktig avtale11:58 Huawei-kunder kan ha krav på å heve kjøpet11:57 Familieselskap selger seg ut av Norled11:45 Ektepar truet med kniv av innbruddstyver11:33 Salvini raser etter at migranter ble satt i land11:32 Stina Nilsson dropper Norge-samling11:30 Norsk-amerikansk skatteavtale rammer sjamanen10:59 Juncker advarer mot å løpe etter populistene10:51 Rankingrekord for Ruud10:50 Regjeringen vil fjerne sang fra norskfaget10:43 Svindyr United-fiasko, nederst på verditabellen10:42 UEFA vil sette fansen først i 2020-EM10:34 Fafo: Mange har stereotypiske holdninger til minoriteter09:54 Ny president i Ukraina oppløser parlamentet09:48 Bollestad kaller Mattilsynet inn på teppet09:46 Liten økning i antall fødsler i Norge09:44 – Oljen har blitt en kulturkrig08:59 Zidane signaliserer Bale-exit08:58 Assange blir etterlyst av svensk påtalemyndighet08:47 MDG-landsmøtet vil sende vindkraftstriden til sjøs08:44 PSG-stjerne satte fart på Real-ryktene08:42 Fall i billettpriser svekker overskudd for Ryanair08:28 City-sjefen innrømmer at eventyrsesongen ikke er nok08:05 Slår beina under cannabisforskning i USA07:59 Mann tiltalt for voldtekt og familievold gjennom 18 år07:43 Google presses til å kutte kontakten med kinesiske Huawei07:08 Sudan-forhandlingene gjenopptas06:45 45 arbeidere tar laksepakkeri til retten06:00 WHO: Slangebitt er verdens største skjulte helsekrise
Siste nytt
03:19SportFormel-1-legenden Niki Lauda er død, opplyser familien03:01VerdenUSA utsetter Huawei-forbud til august02:43NorgeMilliontap for lakseoppdrettere i Troms og Nordland02:13VerdenMaduro foreslår nyvalg Venezuela02:06Norge100 nye lærere ansettes i Oslo01:36VerdenJoko Widodo vant valget i Indonesia01:31NorgeRegjeringen vil forhindre bruk av oljefondet i Norge01:13VerdenDommer sier Trump må opplyse om egne regnskaper00:49NorgeForslag om ytringsfrihetskommisjon får støtte23:58VerdenMann tatt hånd om etter å ha klatret i Eiffeltårnet i seks timer23:53NorgeBorgen ber regjeringen minske forskjellene i Oslo23:00VerdenPolitisk tungvekter vender hjem til Kongo etter tre år i eksil22:52NorgeMann siktet for voldtekt pågrepet etter tre og et halvt år22:34PolitikkTrump beordrer McGahn til å nekte å møte i høring i Kongressen22:20PolitikkAnti-bompengeparti størst på meningsmåling i vestlandskommune22:11VerdenFant 600.000 kroners gullklump med metalldetektor21:59NorgeHelsekostfirma anker TV 2-dom til lagmannsretten21:55VerdenMexico legger fram utviklingsplan for Mellom-Amerika21:47NorgeMilliontap for lakseoppdrettere i Troms og Nordland21:46VerdenRasende libanesere protesterer mot store budsjettkutt21:19SportTo nye mål for toppscorer Tarik Elyounoussi21:04NorgeAldri før har mer penger vært lyst ut til forskning i bedrifter20:56SportOmoijuanfo scoret hattrick for Molde20:37Helse og livsstilLegionellasmitte funnet på Radiumhospitalet i Oslo20:29PolitikkAlle ytre høyre-ministre forlater regjeringen i Østerrike20:28Verden16-åring fra Guatemala døde på grensestasjon i Texas20:08NorgeMärtha Louise til pressen: – Dere har et valg19:57VerdenProsessen med å få Assange utlevert til Sverige har startet19:56PengerDirektorater kan bli rammet av streik19:23VerdenSjiraffene kan ende opp på den globale rødlista19:02MotorFord kutter 7.000 jobber18:44NorgeTo personer skadd i slagsmål på Grønland i Oslo18:34VerdenIS-fanger drepte betjenter og medfanger, og tok gisler18:13PolitikkDanske sosialdemokrater vil finansiere økt velferd med flere skatter og avgifter18:00NorgeHydro: Restriksjonene i Brasil opphevet, Alunorte kan gjenoppta full produksjon17:52PengerBørsen startet uka i pluss17:42NorgeFlere romfolk i slagsmål i Oslo17:31NorgeDette gjør Kystvakten for å bli kvitt de døde kjempehvalene17:30MotorAp sier nei til nedlegging av trafikkstasjoner17:24MotorStøre om bompenge-hastemøte: – Et uttrykk for manglende kontroll17:12VerdenTysk par glemte nyfødt baby i taxi17:06Nyheter71-åring dømt for seksuell handling med åtteåring16:42NorgeFaren i Varhaug-saken er tiltalt for bevispåvirkning16:37PolitikkEtterslepet krymper i EØS16:26PengerStrid om fremtidens spillmarked i Norge16:21PolitikkNigel Farage truffet av milkshake16:12MotorSinker som lager kø risikerer å betale dyrt16:06NorgeFare for flom flere steder østafjells15:52VerdenOrdkrigen mellom USA og Iran fortsetter15:48PolitikkTidligere statssekretær i Ap til First House15:16NorgeLegger ned 22 trafikkstasjoner14:56SportStjernen berger økonomien og kan hente nye spillere14:52NorgeAnsatt i Fellesforbundet dømt for millionunderslag14:47VerdenSpenningen øker: – Britiske spesialstyrker til Persiabukten14:40PengerNav-sjef positiv til å øke nedre pensjonsalder14:39VerdenSyrer dømt til tolv års fengsel for terrorplanlegging i Danmark14:31MotorInnkaller til krisemøte om bompenger14:26ReiseArkeologer advarer mot ny flyplass nært Machu Picchu14:05MotorStanser økte bompenger i byene13:57PengerKina opphever utestengelse av norsk laks13:45PengerFanget i handelskrig mellom USA og Kina13:30MotorRapport avslørte farlige situasjoner. – Helt trygt, mener Ruter13:24PengerVil gjøre det enklere å komme inn på boligmarkedet i Oslo13:05KulturLærer tildelt årets Holmboepris13:04SportGraham Hansen signerte for Barcelona12:51SportCavendish sykler Tour of Norway12:50KulturRegjeringen foreslår å fjerne sang fra norskfaget12:45StemmerSønner trues med selvmord om de ikke gifter seg med kusina12:38VerdenTysk «shariapoliti» for retten12:26NorgeVenter med nye søk etter Trine Frantzen12:15VerdenHver fjerde innbygger måtte bøte med livet under skrekkregimet12:00PengerStatkraft inngår langsiktig avtale11:58PengerHuawei-kunder kan ha krav på å heve kjøpet11:57PengerFamilieselskap selger seg ut av Norled11:45NorgeEktepar truet med kniv av innbruddstyver11:33VerdenSalvini raser etter at migranter ble satt i land11:32SportStina Nilsson dropper Norge-samling11:30PengerNorsk-amerikansk skatteavtale rammer sjamanen10:59PolitikkJuncker advarer mot å løpe etter populistene10:51SportRankingrekord for Ruud10:50PolitikkRegjeringen vil fjerne sang fra norskfaget10:43SportSvindyr United-fiasko, nederst på verditabellen10:42SportUEFA vil sette fansen først i 2020-EM10:34NorgeFafo: Mange har stereotypiske holdninger til minoriteter09:54PolitikkNy president i Ukraina oppløser parlamentet09:48PolitikkBollestad kaller Mattilsynet inn på teppet09:46Helse og livsstilLiten økning i antall fødsler i Norge09:44Politikk– Oljen har blitt en kulturkrig08:59SportZidane signaliserer Bale-exit08:58VerdenAssange blir etterlyst av svensk påtalemyndighet08:47PolitikkMDG-landsmøtet vil sende vindkraftstriden til sjøs08:44SportPSG-stjerne satte fart på Real-ryktene08:42ReiseFall i billettpriser svekker overskudd for Ryanair08:28SportCity-sjefen innrømmer at eventyrsesongen ikke er nok08:05VerdenSlår beina under cannabisforskning i USA07:59NorgeMann tiltalt for voldtekt og familievold gjennom 18 år07:43VerdenGoogle presses til å kutte kontakten med kinesiske Huawei07:08VerdenSudan-forhandlingene gjenopptas06:45Penger45 arbeidere tar laksepakkeri til retten06:00Helse og livsstilWHO: Slangebitt er verdens største skjulte helsekrise
Populært