Slik fersker britisk politi mobilsynderne

Se video: Her blir lastebilsjåføren tatt på fersken.

Trafikkpolitiet går i høyden for å avsløre yrkessjåførene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med hjelp av en umerket lastebil har politiet i Kent funnet en annerledes måte å ta lovbrytere i trafikken på. Mellom 5. og 6. mars stoppet de 44 førere, og 31 av tilfellene var for bruk av mobil bak rattet.

Operasjonen siktet seg inn på alle type lovbrudd, men høyden fra førersetet ga dem unike muligheter til å skue rett ned på det som skjer inni bilene. Spesielt større kommersielle kjøretøy, som kan være vanskelig å få oversikt fra i vanlige politibiler.

Så ikke kontrollen: Lastebilføreren var opptatt med å skrive sms

– Nesten 15 år etter at mobilforbudet trådte i kraft er det svært skuffende å se at bilister fortsetter å bryte loven, spesielt de som har dette som yrke, forteller Grant Steele fra veipolitiet i Kent i en pressemelding.

Han påpeker videre at mobilbruk er en av de fire vanligste grunnene til trafikkulykker der liv går tapt.

Les også: Stadig flere ser TV mens de kjører bil

Se også: Da jeg kom hjem og så filmen, så jeg galskapen

Les også: Så lett mister du førerkortet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden