Volkswagen spår rekyl for diesel

Foto: AP.
Foto: AP.
Artikkelen fortsetter under annonsen

– EU kommer ikke til å klare klimamålene uten dieselbilens hjelp, mene Volkswagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Når du vet at diesel er miljøvennlig, er det ingen grunner til ikke å kjøpe det, sier toppsjefen i Volkswagen, Matthias Müller til Bloomberg, ifølge Di.se.

Volkswagen, som sakte, men sikkert legger dieselskandalen bak seg, forventer at bilkjøperne kommer tilbake til diesel - og det snart.

– Diesel vil få en renessanse i nærmeste fremtid, fordi folk som kjørte diesel vil innse at det var et komfortabelt kjørekonsept. Så snart vi får bekreftet at diesel i tillegg har vært miljøvennlig, er det ingen grunn til ikke å kjøpe en dieselbil, sier Volkswagens administrerende direktør Matthias Müller på International Motor Show i Genève, ifølge Bloomberg.

Les også: Toyota skal slutte å selge dieselbiler i Europa

Tyskland vurderer å forby dieselbiler i flere av sine større byer, og Kina, Frankrike og Storbritannia planlegger å fullstendig demontere dem.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forbudet er basert på at dieselbiler frigjør mer nitrogenoksid enn bensindrevne biler. Nitrogenoksid irriterer luftveiene og er spesielt farlig for allergier og astmatikere.

Samtidig slipper dieselbiler ut rundt 30 prosent mindre CO2 enn bensinbiler. EUs krav er å redusere utslippene til et gjennomsnitt på 95 gram karbondioksid per kilometer frem til 2021.

– Et mål som blir tøffere for å nå ettersom etterspørselen etter dieselbilen synker, sier Volkswagen.

Derfor vil tyske bilprodusenter ikke gi opp dieselbilen, som de hevder best oppfyller EU-målene.

– EUs regler om klimabeskyttelse og mål for utslipp av karbondioksid er så utfordrende at landene ikke klarer å håndtere dem uten diesel. Volkswagen vil sikre at vi ikke går glipp av EUs mål. Men hvis det er betyr mindre diesel, vil målet bli tøffere å nå, sier Matthias Müller.

Les også:
Denne mannen skal avgjøre diesel-forbud Bil-sjef: Én ting kan bli ødeleggende for diesel Så forskjellig velger vi mellom el, bensin og diesel
Denne saken ble først publisert i Hegnar.no