Meny

Nå skal de kappe taket av denne bilen

Volkswagen T-Roc skal bli SUV. Nyheten er offisiell og VW har akkurat sendt ut dette skissebildet av den kommende modellen.
VWs kompakte SUV går inn i en bitte liten bilklasse.

Volkswagen har stolte cabriolet-tradisjoner, der særlig to modeller har stått fram.

Først den klassiske Bobla, deretter Golf. De to har gitt mye cabriolet-moro i flere tiår.

Men cabriolet-salget er ikke hva det en gang var. Det har også Volkswagen fått merke. Som et resultat av det la de faktisk ned produksjonen av Golf cabriolet i 2016.

Én konkurrent

Når de nå har nye cabriolet-planer igjen er det ikke snakk om å gjenopplive den takløse utgaven av Golf. Nei, her går de nye og interessante veier.

VW har nemlig akkurat bekreftet at den nye crossoveren T-Roc skal komme som cabriolet, i 2020. De har også sendt ut det første skissebildet av bilen.

Dermed velger VW virkelig å gå nisjeveien med denne. Cabriolet basert på crossover/SUV er det ikke mange av. I praksis er det bare en eneste bil i denne klassen i dag: Nemlig Range Rover Evoque Convertible. Den har ikke akkurat blitt noen storselger så langt, men er en viktig imagebygger for Range Rover.

Les mer om den: Bilen du kanskje ikke vet at du har lyst på

T-Roc har fått et særegent og sporty design, her drar VW på mer enn de pleier.

Viktig trend

Det samme ønsker nok også VW at den nye cabriolet-utgaven skal bli. T-Roc er så langt en stor suksess for merket. VW skal ha inne hele 40.000 bestillinger på bilen som ble lansert sent i 2017.

Med det følger VW opp en av de store trendene i bilmarkedet. Stadig flere kjøper SUV og mange kunder ønsker seg også en mindre og mer kompakt bil enn de har hatt tidligere, uten å måtte gå på bekostning av kjøreegenskaper og utstyr.

Crossoverne henter mange yngre kunder, men også godt voksne som ikke lenger trenger veldig mye plass.

Les mer: Dette er bilklassen som vokser mest nå

T-Roc kom til Norge før jul i fjor og er den foreløpig tredje SUV-en i VWs modellrekke, under Tiguan og Touareg.

Dropper ståltak

Volkswagen regner selv med at SUV-ene skal stå for 40 prosent av det totale salget deres i 2020. Samtidig som det skjer, satser de nå på flere nisjer. Den nye toppmodellen Arteon er et eksempel på det. T-Roc er med sitt sporty design en bil som skiller seg ut i klassen. Med cabrioletversjon på plass, skal de ta dette enda et skritt videre.

Selve taket blir etter den første skissen å dømme i stoff. Etter at nedfellbart ståltak var det store blant cabrioletene i flere år, har vi de siste årene sett en tydelig trend tilbake til stofftak. I hovedsak fordi det viser seg at kjøperne ønsker det, ettersom det gjør det mer tydelig at bilen er en cabriolet.

Her kan du lese testen av T-Roc: En av klassens tøffeste biler

Les også:
Derfor kan stor SUV være ekstra krevende på vinterføre
Kanskje er det nå du skal kjøpe drømme-SUVen
Denne saken ble først publisert i Broom.no

Motor
Populært