Dette blir hyttebil for Norges rikeste

Rolls-Royce Cullinan er oppkalt etter verdens største diamant – det forplikter.
Rolls-Royce Cullinan er oppkalt etter verdens største diamant – det forplikter.

Må du spørre hva den koster, har du neppe råd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er bilen som skal sette et klart og tydelig punktum for SUV-kappløpet. Her er ingen over. Her er ingen på siden.

Merket er verdens mest myteomspunnede. Hvem har ikke hørt myter om plomberte pansere, motorer som ikke lot seg reparere med alminnelig verktøy, panserpryd i ekte sølv, motoreffekt som fabrikken ikke oppga og historier om biler som ble reparert i beste James Bond-stil – med mekanikere som ble fløyet inn og reparerte bilen om natten – uten at kundene en gang visste om det.

Det smaker av blått blod, adel, konger, statsledere, annet fintfolk og rikdom.

Cullinan

Jo - det er selvfølgelig en Rolls-Royce. Nærmere bestemt deres første SUV som har fått det kledelige navnet Cullinan.

– Det er det mest passende navnet på vårt ekstraordinære nye produkt, uttalte Rolls-Royce CEO Torsten Müller-Ötvös i en kunngjøring nylig.

Om du lurer på hva Cullinan betyr, så kan vi fortelle at det er navnet på verdens største diamant som ble funnet i 1905, som veier 621 gram og er av 3.106 karat. Så navnet forplikter ...

– Cullinan skal ha en slik tilstedeværelse at den rekalibrerer skalaen for ekte kvalitet og luksus, la Müller-Ötvös til i kunngjøringen. Det forplikter ikke noe mindre.

Den nye Cullinan-SUV-en bygger på samme skalerbare plattform som den helt nye Rolls-Royce Phantom, den ble lansert for kun kort tid siden.

Dette er sannsynligvis verdens dyreste bil

Diiiger grill, dette er ikke noen smågutt, nei.
Diiiger grill, dette er ikke noen smågutt, nei.

Stor, tung og rask

Det er også ventet at Cullinan vil få samme motor som denne. Vi snakker om en V-12 med to turboer og et slagvolum på 6,75 liter. Det er slutt på den tiden da Rolls-Royce hemmeligholder effekten. Den skal yte 563 hestekrefter, men vel så imponerende er momentet på hele 900 Nm som er tilgjengelig allerede ved 1700 o/min.

Når det gjelder ytelsene, er ikke disse kjent ennå, men vi snakker trolig om under 5 sekunder fra 0-100 km/t, mens toppfarten skal være 250 km/t. Det er absolutt anstendige ytelser for en stor og tung bil som dette blir. Hva den kommer til å veie er ikke kjent, men vi kan jo nevne at den mindre Phantom veier 2,5 tonn.

Bilen skal også ha et avansert og solid firehjulsdrift-system for å kunne garantere skikkelig framkommelighet, mens girkassen etter alt å dømme blir en 8-trinns automat.

Her får du Rolls-Royce til moped-pris:

Kommer i 2019

Bilen begynner å nærme seg produksjonsklar og har blitt grundig testet gjennom en treårs periode. Det er ventet at det åpnes for bestilling i andre halvdel av 2018 og at de første kundene får sin nye Rolls-Royce Culligan i 2019.

Hva den kommer til å koste? Om du må spørre om prisen, så har du ikke råd til den.

Les også: Her er en av verdens dyreste biler på test – i Norge

Her får du Rolls-Royce til moped-pris Vent til du ser resten av denne Rolls-Roycen

Denne saken ble først publisert i Broom.no

Personvernpolicy