Meny

Dette har Volvo aldri gjort før

Volvo kommer med sin første 3-sylindrede motor noensinne, den skal debutere i nye XC40.
Kan bli starten på en stor Norges-suksess.

De har hatt både 5, 6 og 8, men aller vanligst er 4. Men nye tider stiller andre krav, så nå kommer de med 3.

Det er Volvo-motorer og antall sylindre vi snakker om.

Og – ja, nå kommer de altså med 3-sylindret motor. For første gang i selskapets 91 årige historie. Det bekrefter Volvo selv etter at ryktene har surret en god stund.

3 sylindre og 1,5 liter

Den helt nye motoren er utviklet av Volvo selv. Den går på bensin, har 1,5-liters volum og får direkte innsprøyting. Den skal produseres sammen med Volvo 4-sylindrede bensin- og dieselmotorer.

Den nye motoren får også en nyutviklet 6-trinns girkasse og vil senere bil tilgjengelig med en 8-trinns girkasse også. Forbruk og utslipp er lavt, det er positivt for avgiftene, og dermed også prisen.

Les også: Neste år skal alle biler fra Volvo ha elmotor

Volvo XC40 blir først ut med den 3-sylindrede motoren. Det er også denne motoren som vil brukes i de ladbare hybridene som kommer av modellen noe senere.

Ladbar suksess

Sett med norske øyne er det kanskje aller mest interessant at den nye motoren vil brukes på kommende ladbare hybrider fra Volvo. Først i XC40. Vi vil overraskes stort om denne motoren ikke dukker opp i den kommende V40, når denne lanseres også.

Volvo har med sine større XC90, XC60 og S/V90 hatt stor suksess med ladbare hybrider her i Norge. De har solgt i bøtter og spann.

Det er derfor grunn til å anta at denne nye motoren, sammen med en ladbar batteripakke og en elmotor, også kan videreføre suksessen i de mindre Volvo-modellene.

Vil passe Norge godt

Det er også verdt å nevne at XC40, og dermed også den nye V40 når den kommer, vil utstyres med hel-elektriske drivlinjer.

Det vil trolig også slå godt an her i Norge hvor vi er så langt framme på elektrifisering av biler.

Les også: Denne Volvo-nyheten skulle du ikke få se ennå:

Video: Slik avslører de en stor nyhet:

Saken er først publisert på Broom.no

Motor
Populært