Varsler ny milliardregning til bilistene: – Bompengetrykket blir for høyt

Det skal kreves inn 42 milliarder kroner i bompenger i seksårsperioden 2018-2023, ifølge Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Det skal kreves inn 42 milliarder kroner i bompenger i seksårsperioden 2018-2023, ifølge Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

NAF liker ikke at Statens vegvesens satsing de neste årene skal finansieres blant annet ved å kreve inn over 40 milliarder kroner i bompenger. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Igjen ser vi at det er veldig få veiprosjekter som blir gjennomført uten bompenger, sier NAFs administrerende direktør Stig Skjøstad.

Det skal kreves inn 42 milliarder kroner i bompenger i seksårsperioden 2018-2023, og da er ikke Nye Veiers prosjekter og byinvesteringene tatt med i regnestykket.

Bompengestasjonen i Sandviken i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Bompengestasjonen i Sandviken i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Skjøstad etterlyser en debatt om hvordan veiene kan finansieres «på en bedre måte, uten at det rammer lommeboka til den enkelte ved høyere bomsatser».

NAF mener det bør være mulig å finansiere utbygging ved hjelp av et veifond og en veibank i stedet for bompenger og årlige bevilgninger over statsbudsjettet.

– Vi er bekymret for at bompengetrykket blir for høyt for folk når både veistrekninger og behov i byene krever så mye bompenger, sier Skjøstad.

Statens vegvesen skal bygge nye veier for om lag 135 milliarder kroner fram til 2023.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært