Nå kan du få millionbilen inn i stua – helt gratis

Ved hjelp av AR-teknologi ønsker Audi å gi enklere tilgang på modellene sine. Nå kan du blant annet bygge en bilbane virtuelt hjemme i stuen.
Ved hjelp av AR-teknologi ønsker Audi å gi enklere tilgang på modellene sine. Nå kan du blant annet bygge en bilbane virtuelt hjemme i stuen. Foto: Audi / Broom
Artikkelen fortsetter under annonsen

Utviklet i Norge – nå går appen verden rundt. Se video:

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ganske nøyaktig ett år siden vi i Broom fikk prøve et helt nytt 3D-stunt fra Audi.

Den gangen handlet det om Audi Sandbox, hvor vi med hjelp av VR-briller fikk kjenne på hvordan det er å leke med bil i sandkassen – i et litt større format.

Sandbox har siden vunnet en rekke priser og fått massiv oppmerksomhet verden over.

Nå er Audi igjen på banen, og denne gangen har de tatt enda et skritt videre inn i den virtuelle verden.

Her tester vi Enter Sandbox for første gang

Fullskala Audi på gårdsplassen

Nå lanseres nemlig quattro Coaster, en applikasjon som lar drømmen om en splitter ny bil i oppkjørselen bli en realitet. I alle fall hvis du tar i bruk en smarttelefon eller et nettbrett.

Quattro Coaster, som er utviklet i Norge, tar i bruk såkalt Augmented Reality (AR) teknologi, eller utvidet virkelighet som det heter på norsk. Teknologien gjør det mulig å kombinere virtuelle elementer med fysiske omgivelser, ved å tilføre nye elementer til den virkeligheten vi befinner oss i.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Etter du har valgt bil, kan du også bygge en helt egen bane som tar deg gjennom de fire årstidene. Foto: Audi / Broom
Etter du har valgt bil, kan du også bygge en helt egen bane som tar deg gjennom de fire årstidene. Foto: Audi / Broom

Etter du har valgt bil, kan du også bygge en helt egen bane som tar deg gjennom de fire årstidene.

I praksis betyr det at du kan ta frem mobilen, scanne gårdsplassen og deretter velge en Audi-modell du ønsker å ta en nærmere titt på. Bilen dukker nemlig opp i fullskala. Dermed kan du gå rundt bilen, eller sette deg bak rattet for den del.

Vi i Broom er blant de første i landet som har fått prøve den nyutviklede applikasjonen. I videoen nederst i saken kan du se hvordan det hele fungerer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Audis «norske» 3D-stunt har gått verden rundt

Bilbane

Foreløpig kan du velge mellom Audi Q2, Q5, Q7 og helt nye A7, som ligger klare for utforskning i appen. Men i tillegg til å se en fullskala Audi-modell hjemme i stua eller på gårdsplassen, kan du også bygge din egen bilbane.

Har du en liten flate ledig hjemme eller på kontoret, kan du med quattro coaster se hvordan Audi Q5 ser ut i full størrelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi har testet ut moroa noen dager nå, og har fått til noen skikkelig gromme baner. På kontoret vårt har vi en langstrekke i gangen, og en krapp venstresving rett mellom hendene og tastaturet til Broom-Benny. Moro for store og små, men andre ord.

Etter at banen er ferdig konstruert velger du en bil, og du kan selv styre vinkel og avstand til bilen ved hjelp av smarttelefonen. (Se videoen nederst i saken.)

Utviklet i Norge

Det nye AR-prosjektet har Audi i Norge utviklet selv sammen med reklamebyrået POL. Nå skal appen distribueres verden over.

– Audi AG i Tyskland ble umiddelbart fenget av idéen, som sømløst fletter sammen alle flater vi kommuniserer på. De støtter prosjektet og legger nå til rette for at alle andre markeder over hele verden kan ta det i bruk. Men aller først vil det norske publikummet få oppleve quattro Coaster, forteller kommunikasjonssjef i Audi Norge, Øyvind Rognlien Skovli.

(Artikkelen er først publisert på Broom)

Vi har testet helt nye RS 4 - les den her