Tesla på autopilot krasjet med brannbil – i over 100 km/t

Denne uken ble brannvesenet i Culver City, Los Angeles vitne til en stygg ulykke. En Tesla Model S som ifølge føreren hadde autopilot aktivert, braste inn i brannbilen deres i over 100 km/t.
Denne uken ble brannvesenet i Culver City, Los Angeles vitne til en stygg ulykke. En Tesla Model S som ifølge føreren hadde autopilot aktivert, braste inn i brannbilen deres i over 100 km/t. Foto: Culver City Firefighters

Bilen fikk store skader, brannvesenet advarer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selvkjørende biler blir et stadig vanligere syn i trafikken.

Flere store bilprodusenter har kommet langt på vei i utviklingen – med formål å gjøre trafikkbildet tryggere.

Elbil-giganten Tesla er en av spydspissene på dette området. Med deres autopilot aktivert, trenger du hverken gasse, bremse eller styre – det gjør bilen helt av seg selv takket være sensorer, radarer og kamera.

Over 100 km/t rett i en brannbil

Selv om bilen i utgangspunktet er i stand til å kjøre på egen hånd, på veier som er godt oppmerket, understreker Tesla at deres autopilot kun er en assistanseteknologi, og at fører hele tiden er ansvarlig.

Alle bilprodusentene er veldig klare på dette prinsippet. Likevel har det vært endel tilfeller hvor selvkjørende biler har vært involvert i ulykker. Denne uken skjedde det en skummel hendelse i Los Angeles, USA.

En Tesla Model S som ifølge brannvesenet skal ha hatt autopiloten aktivert, dundret rett og slett inn i en parkert brannbil i Culver City. Brannvesenet skriver at farten var høy, hele 65 mph, som tilsvarer nærmere 105 km/t.

Den lokale brannstasjonen var blant de første som meldte om hendelsen på Twitter.

Her sover Tesla-sjåføren – midt i rushtrafikken

Etterforskes

Som bildet Broom har fått tilgang til viser, har bilen store skader. Likevel kom føreren av Teslaen uskadd fra det hele.

Nå meldes det om at ulykken skal etterforskes av den amerikanske trafikksikkerhetsadministrasjonen. Det innebærer både tekniske undersøkelser av bilen, og ikke minst avhør av sjåføren.

Slik situasjonen er akkurat nå, vil ikke politi eller brannvesenet for den del, gå ut med ytterligere opplysninger om ulykken.

Denne saken ble først publisert hos Broom.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden