Olav Thon skal gjøre det lettere for landets elbileiere

Olav Thon. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Olav Thon. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Olav Thon Gruppen og Grønn Kontakt har inngått en avtale om etablering og drift av ladere for elbiler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Grønn Kontakt er en nasjonal operatør av ladestasjoner som tilbyr lading langs veien, på arbeidsplasser, parkeringsplasser og i sameier. Selskapets hovedaksjonærer er Statkraft og Agder Energi.

I avtalen skal Grønn Kontakt etablere hurtigladestasjoner for elbiler på Olav Thon Gruppens kjøpesentre i Norge og Sverige, og ladetilbud på mange av Olav Thon Gruppens hoteller og næringseiendommer.

– Vi oppfatter Grønn Kontakt som en seriøs og kompetent aktør som har stor nok kapasitet til å dekke vårt behov for ladestasjoner. Olav Thon Gruppen ønsker å etterkomme kundenes forventing om at det skal finnes ladestasjoner for elbiler i våre parkeringsanlegg og ved våre eiendommer, og vi ønsker å tilby en profesjonell ladeløsning med høy kvalitet til våre kunder, sier Ole-Christian Hallerud, visekonsernsjef i Olav Thon Gruppen, i en melding.

Kunder kan lade elbiler via en ladebrikke eller mobilapp på ladestasjonene. Det er Grønn Kontakt som står for drift, ettersyn, vedlikehold og betalingsløsning ved ladestasjonene.

Grønn Kontakt har i dag hurtigladere på 180 steder over hele Norge, og et veletablert samarbeid med Coop og Circle K.