Meny

BMW: iNext skal kjøre fra Model 3 på rekkevidde

Vi vet foreløpig ikke hvordan iNext vil komme til å se ut, men BMW har sluppet noen konsept-bilder som gir oss en pekepinn på vi kan ha i vente fremover. Foto: BMW
Tesla kan få en alvorlig konkurrent å skulle hanskes med. Men du må vente noen år til før du kan sette deg bak rattet på BMWs kommende elbil.

Bilbransjen er ikke ukjent med å bygge opp store forventninger når de har en ny modell på trappene, og BMW er i så måte intet unntak fra regelen. Nå tyder det på at de kan puste «Folke-Teslaen» Model 3 i hekken.

Under den årlige bilmessen i Detroit i USA proklamerte den tyske bilprodusenten ifølge Motortrend at deres elbilkonsept iNext vil by på en rekkevidde på solide 435 miles, hvilket tilsvarer 700 kilometer.

Flere vil la seg overtale

Dersom dette skulle bli en realitet, blir det betraktelig lengre rekkevidde sammenliknet med Teslas Model 3, som etter amerikanske EPAs standard er merket med godkjente 220 miles (underkant av 500 kilometer).

BusinessInsider Nordic er blant de som mener lengre rekkevidde vil gjøre at stadig flere velger elbil når de skal kjøpe nytt kjøretøy:

En elektrisk bil med rekkevidde på 700 kilometer eller mer vil redusere behovet for å holde seg innen radius av ladestasjoner ettersom bilførere kan lade opp hjemme og reise på et bredt spekter av langturer.

Et være eller ikke være for Tesla

Da Tesla viste fram Model 3 for første gang, tikket det inn flere tusen norske reservasjoner. De første bilene kommer til Norge i år, og Broom-redaktør Knut Skogstad er blant de som mener at det er nå det gjelder for den amerikanske elbilprodusenten.

– 2018 blir et svært avgjørende år for Tesla, det kan bli være eller ikke være, mener Skogstad som i fjor spådde at Model 3 ville få svært mange konkurrenter sammenliknet med modellene som kom i forkant.

– Forbrukerne er neppe villige til vente mye lenger på Model 3 enn en bil fra konkurrentene. Dermed må Tesla levere, hvis ikke vil køen av interesserte kjøpere fort skrumpe inn.

BMW iNext er ventet å komme i 2021.

Les også:

Se hvem som kommer med ny elbil

– Det er bare elbil som gir virkelige kutt i utslipp

Nå er det elbil-feber i bruktmarkedet

Her er de spennende bilene som kommer i 2018

Motor
Populært