Meny

Dette mener norske eiere om Topp 5-merkene

De mest solgte nybilmerkene i Norge i 2017 var VW, Toyota, BMW, Mercedes og Volvo. I den rekkefølgen. Men hvis vi ser på hvilke bileiere som er mest fornøyd med bilene sine, blir rekkefølgen en annen. Illustrasjonsfoto
Det er ikke det mest solgte som får best karakter.

Vi har nettopp lagt bak oss et fantastisk år med tanke på nybilsalg i Norge. Til sammen ble det registrert 158.650 nye personbiler, som gjør 2017 til det tredje beste salgsåret i historien.

Aller best gikk det for VW – nok en gang – de endte på over 23.000 registrerte biler i fjor.

At VW troner øverst på listen år etter år, tyder på at kjøperne er fornøyd med produktene de får. Spørsmålet er likevel hvilke kunder som er mest fornøyd med bilene sine, om vi ser på både brukt- og nybiler.

Mange har sagt sin mening

I Brooms bilguide har knappe 7.000 norske bileiere sagt sin mening om bilen sin. Dette er Norges eneste mulighet for eierne til å legge inn karakter på bilen sin, ny eller brukt. En slags Trip Advisor – men for bil.

De fem mest solgte merkene er alle sammen godt representert i Brooms bilguide. VW har 652 vurderinger, Toyota 438, BMW 753, Volvo 630 og Mercedes 527.

Første- og andreplass

Om vi ser på gjennomsnittscoren er det faktisk merket som ligger nederst av de fem mest solgte som får høyest snittpoeng. Mercedes har nemlig 8,3 poeng av 10.

Av deres modeller er det firedørscoupeen CLS (utgående generasjon som kom i 2011, 8,8 poeng), B-klasse (nyeste generasjon som kom i 2012, 8,8 poeng) og C-klasse (nyeste generasjon som kom i 2015, 8,6 poeng) som er mest populære.

(Saken fortsetter under)

Norske eiere av Mercedes CLS er svært fornøyde med bilene sine, viser Brooms bilguide.

Volvo fikser andreplassen, med et snitt på 8,2 poeng. Det gode tallet er blant annet godt hjulpet av nye XC90. Den får hele 9,1 poeng i snitt.

S40 (2004-2011) får nest best karakter blant Volvoene – med 8,8 poeng. Og den siste pallplassen er det den populære stasjonsvogna V60 som kaprer.

Les også:  Rekordhøyt bilsalg, her er vinnerne i 2017

Delt tredjeplass

Like bak Volvo finner vi mer tysk premium – i form av BMW. Men de må finne seg i å dele tredjeplassen med Toyota. Begge merkene får nemlig 8,1 poeng i snitt.

Hos BMW er det luksusbilen 7-serie, nærmere bestemt forrige generasjon (2008-2015) som ligger øverst med snittscore på 8,7 poeng, med 5-serie (2011-20016) og den nyeste utgaven av X1 like bak – begge med 8,6 poeng.

Hos Toyota er det Yaris, Auris og forrige generasjon av Prius som er mest populære – med henholdsvis 9,1 og 9 poeng. Eierne av disse bilene er åpenbart svært fornøyde.

(Saken fortsetter under)

BMW X1 har blitt en populær bil i Norge – og eierne virker å være godt fornøyd med bilen sin.

VW nederst

På listen over de fem mest solgte i Norge, må dermed det mestselgende merket finne seg i å ende nederst. Med en snittscore på 7,6 poeng er VW et stykke bak de andre.

Her er det forresten ladbare biler som topper listen. Aller øverst er Golf GTE, deretter følge e-Golf og e-Up! like bak.

PS: Ingen av merkene Broom omtaler over, klarer å tukte de to merkene som ligger inne med aller høyest snittscore i Brooms bilguide: Lexus og Tesla har begge 9,3 poeng i snitt.

Les også:  Disse to bilene klarte noe helt spesielt i fjor

Saken er opprinnelig publisert på Broom.no

Motor
Populært