Meny

Disse bilene vant sikkerhetstest i 2017

I løpet av 2017 kollisjonstestet EuroNCAP nesten 70 bilmodeller. Nå er de sikreste bilene i sine respektive klasser kåret.

For å ta vinnerne med en gang:

I klassen som EuroNCAP kaller Executive, vinner VW Arteon og blant store SUV-er vinner Volvo XC60. Dette er samtidig bilen med de høyeste poengsummene noen gang.

XC60 får blant annet 98 av 100 prosent score for sikkerheten til de voksne i bilen og 95 prosent for sikkerhetsutstyret. Dette er 13 prosent mer enn nest beste bil.

Blant de mindre SUV-ene vinner VW T-Roc, som introduseres i Norge i disse dager.

I småbilklassen er det VW Polo som stikker av med seieren, mens Opel Crossland X vinner i klassen «Små flerbruksbiler» og Subaru XV og Impreza er sikreste biler blant de små familiebilene.

Les også:  Første bil med null stjerner i EuroNCAP

(Saken fortsetter under)

De fleste bilene som ble testet i fjor var helt nye modeller.

De fleste oppnådde høyeste karakter fem stjerner. Dette er svært gode resultater, tatt i betraktning av EuroNCAP stadig har hevet kravene til både bilenes passive og aktive sikkerhet for å få denne karakteren.

Ikke minst er det satt høyere krav til sikkerhetsutstyr som skal forhindre at du kommer opp i en ulykke eller kjøre på myke trafikanter.

Modeller som har noen år bak seg og har vært igjennom en ansiktsløftning, får gjennomgående svakere karakterer, ikke minst på grunn av mangel på slikt utstyr.

Et godt eksempel på slik utvikling er et utstyr som automatisk nødbrems med fotgjenger-gjenkjennelse. EuroNCAPn tetstet dette for første gang på en bil i 2016. I 2017 var dette tilgjengelig på 82 prosent av bilene som ble testet og standard utstyr på 62 prosent av dem.

Les også:   Irriterende få blinker til venstre i rundkjøring

(Saken fortsetter under)

– Gratulerer til VW som fikk utmerkelsen sikreste bil i hele tre klasser. Det understreker jobben som selskapet gjør for at kundene skal få sikrest mulig biler. Subaru og Opel tilbyr også klasse-ledende sikkerhet i sine biler. Mens Volvo fortsetter å ta vare på sitt rykte for svært høy sikkerhet, sier Michiel van Rattingen, som er generalsekretær i EuroNCAP.

DE SIKRESTE I 2017

VW Arteon5 stjerner9685
85
82
Volvo XC605 stjerner98
87
76
95
VW T-Roc
5 stjerner96
87
79
71
Opel Crossland X5 stjerner85
84
62
57
Subaru XV/Impreza5 stjerner94
89
84
68
VW Polo5 stjerner96
85
76
59

Poengsummene er for sikkerhet for voksne i bilen, for barn i bilen, for fotgjengere og for sikkerhetsutstyr. Den oppgis i prosent av maksimalt oppnåelige 100. I EuroNCAPs tester vurderes resultatene som om bilen skulle kollidere med en annen bil av samme størrelse.

Saken er opprinnelig publisert på Motor.no

Motor
Populært