Meny

Her er løsningen når du ikke rekker innom bensinstasjonen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen har ekstra dårlig tid. Se video:

Når du skal sette ny Guinness-rekord i drifting, da må du også løse utfordringer som å fylle drivstoff i farta. Å stoppe er nemlig juks, da blir det ikke rekord.

Hvordan BMW fikser det, kan du se i den heftige videoen over. Her kopierer BMW noe vi ellers bare har sett på jagerfly, alt for å komme lengst mulig. Og det lykkes. Den gamle rekorden lød på 14,4 mil, med sammenhengende drifting. Den slo BMW med god margin!

Familiebil – og racerbil

Men først litt om bilen: BMW M5 er noe av det heftigste som finnes på fire hjul. Den legendariske familieraceren har akkurat kommet i ny versjon, med V8-motor, turbo og voldsomme 600 hestekrefter under panseret.

Prisen starter på drøyt halvannen million her hjemme. Da får du en bil som både fungerer som familiebil – og som tilnærmet racerbil når du ønsker det. 0-100 km/t går unna på 3,4 sekunder!

(Saken fortsetter under)

Les også: Broom-Vegard møtte en helt, det holdt på å gå helt galt

Den nye – og de gamle. BMW har lange og stolte tradisjoner med spesialmodellen M5.

Kjørte konstant i åtte timer

Men M5 er ikke bare rask. Den har også kjøreegenskaper som er fintunet inntil det ekstreme. BMWs ingeniører har lagt alt de kan om kjøreegenskaper inn i denne bilen, det er ikke rent lite. Og her kommer rekordforsøket i drifting inn som en naturlig måte å vise det på.

BMW-føreren Johan Schwartz tok med seg en M5 til South Carolina og satte i gang. Da han var ferdig, hadde han og BMW lagt bak seg 37,4 mil, med konstant drifting! Det tok åtte timer, skal vi gjette at den godeste Schwartz var sliten i armene (og andre steder) etter endt dyst?

Saken er opprinnelig publisert på Broom.no

Motor
Populært