Derfor har det aldri vært bedre – eller vanskeligere – å kjøpe nybil

En helt ny bil under teppet, Volvos første kompakt-SUV og en pub du bare kommer til med bil. Det er noe av det Broom-Knut husker best fra 2017.
En helt ny bil under teppet, Volvos første kompakt-SUV og en pub du bare kommer til med bil. Det er noe av det Broom-Knut husker best fra 2017.

Broom-redaktør Knut oppsummerer sitt 2017.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Denne bilen er utrolig viktig for oss, for merket, for arbeidsplassene våre. Vi skal gå inn i en helt ny klasse, hente mange nye kunder. Målet er at de skal bli så fornøyde at de aldri vil ønske seg et annet merke. Og vi er veldig, veldig stolte av denne bilen!

Jeg er i London, like før sommerferien i år. Jaguar avduker sin nye E-Pace, i et gigaevent med kjendiser og presse fra hele verden. Det er ikke bare premiere på en helt ny bil. Det er nasjonal begivenhet. Mye står på spill. Det er investert store summer, tusenvis av arbeidstimer, mye stolthet og forventninger. Jeg står og pratet med en av dem som har vært med på dette, og som er full av entusiasme.

Rekker ikke alt

Lille Jaguar er i ferd med å bygge seg opp til å bli mye større enn de tradisjonelt har vært. Å følge en slik prosess på nært hold er både interessant og moro.

Er det noe som har preget bilåret 2017, så er det endring. Det gjelder hele bransjen, og det gjelder ikke minst det som skjer i Norge. Som jeg tar meg selv i å si litt for ofte: Det har aldri vært bedre å kjøpe nybil, men det har heller aldri vært vanskeligere.

Hvorfor bedre? Jo, fordi det aldri har vært mer å velge mellom. Bilprodusentene har pøst ut nye modeller de siste årene. Vi i Broom forsøker å være med på så mange nybillanseringer som mulig, for å gi leserne våre best mulig oversikt. I 2017 har vi måttet takke nei til mange. Vi kunne vært på reise og testet bil hver eneste uke, hele året. Fortsatt hadde vi ikke rukket over alt.

Sjekk denne: Jaguar satte like godt ny rekord med E-Pace

Det er ingen liten begivenhet når Jaguar presenterer en helt ny modell, dette er deres E-Pace.
Det er ingen liten begivenhet når Jaguar presenterer en helt ny modell, dette er deres E-Pace.

Skutt til værs

Det handler ikke bare om modeller heller. Den store endringen nå går på drivlinjer. Bilbransjen har kastet seg over elektrifisering. Det har rullet inn en kø av ladbare hybrider til det norske markedet.

Tesla har fortsatt ført an på elbilene. 2017 har vært det siste året de i praksis ikke har hatt konkurrenter. I 2018 kommer de andre etter, det er bra for bilkjøperne, kanskje ikke så bra for Tesla. Mer om det senere.

Endringene i bilsalget i Norge har vært store i 2017. Noen importører og forhandlere har sittet der og lurt på hva i all verden det er som skjer. Hvor det ble av kundene deres? Det er gjerne de med et ganske begrenset modellutvalg, uten ladbare hybrider eller elbiler.

Mens andre har skutt til værs. Med modeller kundene har stått på venteliste for å få kjøpe. Det har gått av seg selv. Da er det ikke så verst å være bilselger!

Men det har vært vanskelig å kjøpe nybil i 2017. For hva skjer med verditapet på bilene de neste årene? Særlig på diesel er dette usikkert. I verste fall risikerer du å kjøpe en bil som om tre-fire år blir oppfattet som temmelig ukurant i bruktmarkedet. Det kan bli dyrt.

Spennende å følge Volvo

Tilbake til Jaguar: Neste år kommer de med elektrisk SUV. Interessen her hjemme er naturligvis skyhøy. Hvis de klarer å få nok biler til landet, kommer Jaguar til å sette salgsrekord i Norge, med stor margin. Så mye har drivlinje å si akkurat nå.

I høst var jeg i Barcelona og kjørte Volvos nye kompakte SUV, XC40. To motoralternativer: Bensin eller diesel. Men det vi norske journalistene lurte på, er når den kommer som ladbar hybrid og som elbil. For det gjør den. Volvo fikk svært mye oppmerksomhet da de gikk ut og erklærte at alle Volvoer fra 2019 skal ha elektrisk drivlinje. Det betyr at du da ikke lenger får kjøpe en Volvo med ren bensin/dieselmotor. Nei, den skal enten være ladbar, eller elbil.

Dristig? Kanskje, men Volvo har sannsynligvis ikke noe valg. Til tross for kraftig vekst de siste årene, er de fortsatt en liten bilprodusent i verdensmålestokk. Da må de også prioritere – og velge bort. De har ikke råd eller mulighet til å drive med altfor mye samtidig.

Utviklingen hos Volvo de siste årene har også vært utrolig spennende å følge. Da de var eid av Ford, kom det sjelden store overraskelser eller nyheter fra svenskene. Nå er det nye tider. Offensive kinesere har lagt grunnlaget for en ekte klassereise. Det sier litt når interiøret i en ny Volvo med god margin overgår flere av de tyske premium-konkurrentene. Da har man ikke bare satt seg mål, man legger også inn investeringene og jobben som skal til for å kunne nå dem.

LES MER: Her treffer Volvo blinken - igjen

En ny Volvo står klar for prøvekjøring i Barcelona. XC40 blir svært viktig for svenskene i årene som kommer.
En ny Volvo står klar for prøvekjøring i Barcelona. XC40 blir svært viktig for svenskene i årene som kommer.

25 mils "ekstratur"

Apropos premium: 2017 har vært året da rekordmange nordmenn har kjøpt bil i millionklassen. Vi har aldri kjøpt flere dyre SUV-er. Igjen er det ladbare drivlinjer som fører an. Og når 15 norske kunder bestiller Lamborghinis nye SUV den første uken etter premieren, sier det noe om at mange har mulighet til å realisere bildrømmen, og faktisk gjør det.

Hva med de som ikke har lyst eller mulighet til å bruke så mye penger på bil? Jo, de har også fått mange oppturer i 2017. På sensommeren var jeg i Hamburg og kjørte nye VW Polo. Den bilmodellen har jeg et litt spesielt forhold til.

Når man er i Tyskland, da gjelder det å få med seg dette: Fri fart!
Når man er i Tyskland, da gjelder det å få med seg dette: Fri fart!

Da jeg startet som journalist i lokalavisa Steinkjer-Avisa på 80-tallet, sendte vi ferdig avis med toget til Trondheim, der den ble trykket. Det vil si: Det gjorde vi de gangene vi ble ferdig i tide til å rekke toget. Ofte gjorde vi ikke det. Da måtte vi kjøre i stedet. Og jeg var ikke vond å be. Å avslutte arbeidsdagen med en 25-mils kjøretur tur/retur Trondheim (med dårlig tid, i alle fall den ene veien), var midt i blinken for en svært bilinteressert kar.

Polo på 80-tallet var temmelig primitive saker. Polo i 2017 er absolutt ikke det. Her får du plass, komfort og utstyr som gjør at mange ikke trenger større eller dyrere bil. Og det er ikke unikt for Polo, det gjelder de fleste bilene i denne klassen. Lista blir lagt stadig høyere, til glede for alle bilkjøpere.

Les testen: Nå blir det ikke lett å være konkurrent

Bilferie er det beste!

Like før jul var jeg i England. Ikke jobb denne gangen, men for å få med meg julekonsert med favorittbandet mitt China Crisis (sjekk dem ut hvis du har mulighet!) på legendariske Cavern Club i Liverpool. Fly til Gatwick, leiebil derfra (like spennende hver gang, å stå ved skranken og lure på hva slags bil det blir).

Det ble en helt ny Honda Jazz. Og det ble et dårlig planlagt møte med den intense rushtidstrafikken rundt London en fredag ettermiddag. Null poeng til meg selv som reiseplanlegger, der. Men etter å ha stanget i kø i noen timer og begynt å innse at dette skal holde hardt, løsnet det endelig oppover mot Oxford, den lille Jazzen fikk virkelig strekke ut og vise hva den er god for. Det var stort sett Range Rovere, store Audier, BMWer og Mercedeser og oss i høyrefila den kvelden.

Vi var på hotellet 20 minutter før konsertstart. På Cavern Club fem minutter før. Noen ganger er det veldig bra å ha en positivt innstilt kone!

Og dagen etter var idyllen komplett. På smale og svingete landsbyveier, der trærne nesten gror over veien og det gjelder å legge seg helt, helt ut til siden de gangene du møter noen. Og ta kvelden på en superidyllisk pub langt utenfor allfarvei. Seks soverom, fyr på peisen. Det finnes ingen bedre måter å reise på enn å gjøre det med bil!

Veien er smal og svingete, plutselig ligger denne idyllen der. Burtlon Inn i bittelille Burlton i Shropshire. Slike steder må man ha bil for å finne!.
Veien er smal og svingete, plutselig ligger denne idyllen der. Burtlon Inn i bittelille Burlton i Shropshire. Slike steder må man ha bil for å finne!.

Pepperkake-bil

I bilåret 2017 er det én ting jeg ikke har gjort. Jeg har ikke byttet bil. I redaksjonen vår tror jeg de andre nå snart har gitt meg opp på det området. Jeg kjører fortsatt en Ford S-Max som vi kjøpte for sju år siden. I starten var den en ren nødvendighet. To barn tett etter hverandre, gjorde at vi måtte ha tvillingvogn. Forsøk å få noe sånt og mye annen bagasje inn i en stasjonsvogn, og du skjønner at flerbruksbil er tingen.

Planen var å bytte den ut når tvillingvogna hadde gjort sitt. Men da gikk vi på et husprosjekt som ballet "litt" på seg. Det er utrolig hva du kan få med deg i en S-Max!

Hver gang jeg ymter frampå til ungene at det vel er på tide å bytte ut S-Max, ender det i store protester. De har vokst opp med den, og elsker bilen. Det synlige beviset på det står på kjøkkenbenken denne jula. Vi har droppet pepperkakehus og laget pepperkakebil i stedet. Det ble sannelig et prosjekt det også, å lage buede karosseriplater i pepperkakedeig, krever planlegging og en god dose tålmodighet! Og kunnskap jeg ikke har.

Dette blir tidenes familiebil-duell

Spennende 2018

Det er straks klart for 2018 og et bilår som på noen områder blir et lite mellomår, i alle fall når det gjelder elbiler. Det store rushet kommer ikke før i 2019/2020. Men allerede neste år er det blant annet klart for elektrisk SUV fra både Audi og Jaguar. Med det får Tesla for første gang direkte konkurranse.

Hva som skjer med Tesla neste år er et av de mest spennnde spørsmålene i bilbransjen. Det er nå de blir satt på den store prøven. Så langt ser det ikke helt skyfritt ut. Produksjonen av Model 3 har hakket så langt. Det kan den ikke fortsette å gjøre. Tesla har flere hundre tusen kunder som venter på bil, og de har ikke tenkt å vente til evig tid.

Så langt har Tesla vært akkurat det bilbransjen har trengt. De har utfordret vedtatte sannheter, laget en masse liv og røre – og gitt selvtilfredse og ofte arrogante konkurenter noe å tenke på.

En av de mest interessante analysene jeg har lest om Tesla i år, går på at de sannsynligvis ville hatt større suksess om de overlot selve produksjonen av bilene til noen andre. På teknologi og merkevarebygging har Elon Musk vist at han både er visjonær, utholdende og sta. Men han og selskapet sliter når de skal sette dette ut i livet og masseprodusere biler. Musk vil gjerne gjøre alt selv, det er ikke sikkert det er så smart...

Har du tenkt å kjøpe ny bil i 2018? Da får du enda mer å velge mellom enn du hadde i 2017. Og det blir minst like vanskelig å vite hva som er det beste valget. Sånn er det bare, vi har et spennende år foran oss!

LES MER: Tidlige morgener, en gal profossor - og å være på helt feil flyplass

Årets pepperkake-prosjekt ser slik ut. Og alle er enige om at det ser heeelt ut som en Ford S-Max! : )
Årets pepperkake-prosjekt ser slik ut. Og alle er enige om at det ser heeelt ut som en Ford S-Max! : )

Saken ble først publisert på Broom.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
14:58 Nye regler for slanking og kosmetikk på Instagram14:48 Iran truer USA med fullskala krig14:26 Islam er forenelig med demokrati14:20 Libanon mener Israel sendte angrepsdroner14:19 70 sauer døde etter flommen i Surnadal14:14 FN: Hvert 11. sekund ender en fødsel i tragedie14:02 Warholm-rival Samba vil doble i friidretts-VM14:01 Advokat møter UD om syk 4-åring i Syria13:49 Mystisk «sjøorm» i Kina hadde høyst menneskelig forklaring13:20 Vazelina klar for siste høgg13:10 SAS-flyene får ny design12:45 Belgisk jagerfly styrtet i Frankrike12:44 Fare for flom i Trøndelag og Nordland12:33 Derfor tjener menn mer enn kvinner12:22 Opp mot 25 stillinger kuttes i DN12:18 Brennhete Haaland nominert til UEFA-utmerkelse12:12 Lagerbäcks menn klatrer på FIFA-rankingen12:05 Amnesty: Qatar oppfyller ikke løftene til VM-arbeidere12:01 Iran slipper kvinner inn på VM-kvalifiseringskamp11:43 Nytt rentehopp: Boliglån på 2 millioner blir 15.600 kroner dyrere11:37 Mindre bruk av antibiotika i landbruket11:35 Ødegaard hylles av veteran: – Han er den nummer 10 vi savnet11:17 Fare for sykehusstreik fra neste uke11:16 Princess-arving dømt til ubetinget fengsel for bygging i strandsonen11:08 Vil forhindre opioid-epidemi i Norge10:45 Netanyahu inviterer Gantz til samarbeid10:44 Mann funnet død på Stord – lensmannen ber om hjelp10:43 Kan ha løst lemen-mysteriet10:11 Sparkesykkel kalles tilbake på grunn av hjulfeil10:10 Bensin- og dieselsalget faller10:05 Jens Bjørneboe hedres med plass i Kristiansand09:32 Equinor-topp: – Ikke er enig i at Brasil skjøtter regnskogen dårlig09:24 Facebook-bursdagsgaver har gitt ni milliarder09:15 Se den vakre havbunnen mellom Svalbard og Norge09:15 Sara (26) blir trolig tidenes yngste ordfører i Norge08:59 Norges Bank hever renten – tror ikke på flere økninger08:18 Waras samboer straffedømt tre ganger07:57 Grimstad trakk seg fra Venstres valgkomité på grunn av Raja07:07 Tusenvis av nordmenn kan bli innkalt til førstegangstjeneste06:53 Minst tolv drept i angrep ved sykehus i Afghanistan06:44 Solbakken refser FCK-stjerner etter tap: – Nesten uprofesjonelt06:44 Tre Fukushima-sjefer frifunnet06:25 Solskjær hyller Rashford før europaligastarten: – Et eksempel for de unge06:18 Pompeo og bin Salman sier Iran må stilles til ansvar06:13 Ny handlingsplan mot antisemittisme neste år06:06 Utenlandsadopterte hevder de blir glemt når rasisme tas opp i Norge05:53 HRW: Venezuelanske sikkerhetsstyrker drepte unge menn05:50 Dette skjer i dag05:38 Dette skjedde i natt04:54 Om en måned kan sedler for 4,8 milliarder avvises i butikken04:35 Arkeologer fant 1600 år gamle gjenstander i Bolivia04:08 Ni av ti lader elbilen oftest hjemme nå03:54 Gammelt bilde av brunmalt Trudeau vekker oppsikt03:40 Trondheim kommune går for fleksibel skolestart02:19 – Vi har hatt et par stygge episoder i år01:46 19 evakuert fra gruvebrann i Nordland, ingen skadd01:45 Tunisisk presidentkandidat fortsatt fengslet01:16 Bekymringsmeldinger til politiet tredoblet etter terrorangrep i Bærum01:08 Rekordlav styringsrente i Brasil00:47 FN-eksperter på vei til Saudi-Arabia00:41 Mann i 60-årene døde i fallulykke på øya Hovden i Flora00:15 Ocean Viking plukket opp 73 mennesker i Middelhavet23:55 Di Maria herjet med Real Madrid, Zidane slaktet innsatsen23:46 City herjet med Sjakhtar igjen, RBKs overmenn vant stort23:41 TNT-vokalist Tony Mills er død23:40 USAs sentralbank senker styringsrenta23:38 Seieren glapp da Ronaldo var tilbake i Madrid23:24 Olympiakos berget uavgjort mot Tottenham23:06 Minst fire drept i angrep mot offentlig bygning i Afghanistan22:37 Danmarks regjering vil øke sigarettprisene22:37 Bilbombe gikk av ved hotell i Mogadishu21:49 Obama til Greta: - Du og jeg er et lag21:25 Valgstyret anbefaler at kommunevalget i Evenes ikke godkjennes21:10 Cruisereder Torstein Hagen vil ha turistskatt20:39 Klimaanleggene i verdens biler er storforbrukere av olje20:27 Inkassokrav mot Ola og Kari på 100 milliarder kroner20:24 Trump raser etter rentebeslutning20:23 Minst 28 barn omkom i brann på skole i Liberia20:23 Kristoff spurtet til seier i Slovakia, men veltet og mistet ledertrøya19:55 Slik løser elektriske MS «Kongen» utslippsfloken uten lader19:43 Sp har valgt side – det blir rødgrønt styre i Tromsø19:24 Bitter konflikt i SAS: «Trusler, sjikane og press»19:01 Trump gir ikke lenger California lov til å føre strengere utslippspolitikk18:58 Telenorselskap kreves for milliarder i ubetalt skatt18:38 Venstre varsler PST om Raja-trussel18:25 Grande håper Jensen slutter å bruke ordet «snikislamisering»17:59 Netanyahu avlyser USA-besøk17:57 Politiet har kontroll på mann som er mistenkt for trusler mot BI17:56 Positiv dag på Oslo Børs17:42 Streik avblåst i British Airways17:26 Regjeringen gir stopp-ordre for fartskontroll: – Frp skal vise muskler17:12 Frp belønnes i ny måling etter Venstre-bråk16:55 Saudi-Arabia sier oljeangrep "utvilsomt ble sponset av Iran"16:53 Person omkom i fallulykke på Hovden utenfor Florø16:41 Ni personer styrtet i døden – nå får vi svar på hvorfor16:39 Solskjær uten James, Pogba, Shaw og Martial – garanterer startplass for trio16:37 Indonesia returnerer 547 konteinere med søppel16:17 Høyesterett avviser anken fra dobbeltdrapsdømt Kristiansand-kvinne16:06 Tyskland forlenger våpenboikotten av Saudi-Arabia16:03 Alvorlig trafikkulykke i Fredrikstad
Siste nytt
14:58KulturNye regler for slanking og kosmetikk på Instagram14:48VerdenIran truer USA med fullskala krig14:26StemmerIslam er forenelig med demokrati14:20VerdenLibanon mener Israel sendte angrepsdroner14:19Norge70 sauer døde etter flommen i Surnadal14:14Helse og livsstilFN: Hvert 11. sekund ender en fødsel i tragedie14:02SportWarholm-rival Samba vil doble i friidretts-VM14:01NorgeAdvokat møter UD om syk 4-åring i Syria13:49VerdenMystisk «sjøorm» i Kina hadde høyst menneskelig forklaring13:20KulturVazelina klar for siste høgg13:10ReiseSAS-flyene får ny design12:45VerdenBelgisk jagerfly styrtet i Frankrike12:44NorgeFare for flom i Trøndelag og Nordland12:33PengerDerfor tjener menn mer enn kvinner12:22KulturOpp mot 25 stillinger kuttes i DN12:18SportBrennhete Haaland nominert til UEFA-utmerkelse12:12SportLagerbäcks menn klatrer på FIFA-rankingen12:05SportAmnesty: Qatar oppfyller ikke løftene til VM-arbeidere12:01SportIran slipper kvinner inn på VM-kvalifiseringskamp11:43PengerNytt rentehopp: Boliglån på 2 millioner blir 15.600 kroner dyrere11:37NorgeMindre bruk av antibiotika i landbruket11:35SportØdegaard hylles av veteran: – Han er den nummer 10 vi savnet11:17NorgeFare for sykehusstreik fra neste uke11:16NorgePrincess-arving dømt til ubetinget fengsel for bygging i strandsonen11:08Helse og livsstilVil forhindre opioid-epidemi i Norge10:45PolitikkNetanyahu inviterer Gantz til samarbeid10:44NorgeMann funnet død på Stord – lensmannen ber om hjelp10:43VerdenKan ha løst lemen-mysteriet10:11NorgeSparkesykkel kalles tilbake på grunn av hjulfeil10:10MotorBensin- og dieselsalget faller10:05KulturJens Bjørneboe hedres med plass i Kristiansand09:32VerdenEquinor-topp: – Ikke er enig i at Brasil skjøtter regnskogen dårlig09:24Helse og livsstilFacebook-bursdagsgaver har gitt ni milliarder09:15NorgeSe den vakre havbunnen mellom Svalbard og Norge09:15PolitikkSara (26) blir trolig tidenes yngste ordfører i Norge08:59PengerNorges Bank hever renten – tror ikke på flere økninger08:18NorgeWaras samboer straffedømt tre ganger07:57PolitikkGrimstad trakk seg fra Venstres valgkomité på grunn av Raja07:07NorgeTusenvis av nordmenn kan bli innkalt til førstegangstjeneste06:53VerdenMinst tolv drept i angrep ved sykehus i Afghanistan06:44SportSolbakken refser FCK-stjerner etter tap: – Nesten uprofesjonelt06:44VerdenTre Fukushima-sjefer frifunnet06:25SportSolskjær hyller Rashford før europaligastarten: – Et eksempel for de unge06:18VerdenPompeo og bin Salman sier Iran må stilles til ansvar06:13NorgeNy handlingsplan mot antisemittisme neste år06:06NorgeUtenlandsadopterte hevder de blir glemt når rasisme tas opp i Norge05:53VerdenHRW: Venezuelanske sikkerhetsstyrker drepte unge menn05:50NorgeDette skjer i dag05:38NorgeDette skjedde i natt04:54PengerOm en måned kan sedler for 4,8 milliarder avvises i butikken04:35VerdenArkeologer fant 1600 år gamle gjenstander i Bolivia04:08MotorNi av ti lader elbilen oftest hjemme nå03:54PolitikkGammelt bilde av brunmalt Trudeau vekker oppsikt03:40NorgeTrondheim kommune går for fleksibel skolestart02:19Helse og livsstil– Vi har hatt et par stygge episoder i år01:46Norge19 evakuert fra gruvebrann i Nordland, ingen skadd01:45VerdenTunisisk presidentkandidat fortsatt fengslet01:16NorgeBekymringsmeldinger til politiet tredoblet etter terrorangrep i Bærum01:08PengerRekordlav styringsrente i Brasil00:47VerdenFN-eksperter på vei til Saudi-Arabia00:41NorgeMann i 60-årene døde i fallulykke på øya Hovden i Flora00:15VerdenOcean Viking plukket opp 73 mennesker i Middelhavet23:55SportDi Maria herjet med Real Madrid, Zidane slaktet innsatsen23:46SportCity herjet med Sjakhtar igjen, RBKs overmenn vant stort23:41KulturTNT-vokalist Tony Mills er død23:40PengerUSAs sentralbank senker styringsrenta23:38SportSeieren glapp da Ronaldo var tilbake i Madrid23:24SportOlympiakos berget uavgjort mot Tottenham23:06VerdenMinst fire drept i angrep mot offentlig bygning i Afghanistan22:37Helse og livsstilDanmarks regjering vil øke sigarettprisene22:37VerdenBilbombe gikk av ved hotell i Mogadishu21:49VerdenObama til Greta: - Du og jeg er et lag21:25PolitikkValgstyret anbefaler at kommunevalget i Evenes ikke godkjennes21:10ReiseCruisereder Torstein Hagen vil ha turistskatt20:39MotorKlimaanleggene i verdens biler er storforbrukere av olje20:27PengerInkassokrav mot Ola og Kari på 100 milliarder kroner20:24PengerTrump raser etter rentebeslutning20:23VerdenMinst 28 barn omkom i brann på skole i Liberia20:23SportKristoff spurtet til seier i Slovakia, men veltet og mistet ledertrøya19:55MotorSlik løser elektriske MS «Kongen» utslippsfloken uten lader19:43PolitikkSp har valgt side – det blir rødgrønt styre i Tromsø19:24PengerBitter konflikt i SAS: «Trusler, sjikane og press»19:01VerdenTrump gir ikke lenger California lov til å føre strengere utslippspolitikk18:58PengerTelenorselskap kreves for milliarder i ubetalt skatt18:38PolitikkVenstre varsler PST om Raja-trussel18:25PolitikkGrande håper Jensen slutter å bruke ordet «snikislamisering»17:59VerdenNetanyahu avlyser USA-besøk17:57NorgePolitiet har kontroll på mann som er mistenkt for trusler mot BI17:56PengerPositiv dag på Oslo Børs17:42ReiseStreik avblåst i British Airways17:26MotorRegjeringen gir stopp-ordre for fartskontroll: – Frp skal vise muskler17:12PolitikkFrp belønnes i ny måling etter Venstre-bråk16:55VerdenSaudi-Arabia sier oljeangrep "utvilsomt ble sponset av Iran"16:53NorgePerson omkom i fallulykke på Hovden utenfor Florø16:41VerdenNi personer styrtet i døden – nå får vi svar på hvorfor16:39SportSolskjær uten James, Pogba, Shaw og Martial – garanterer startplass for trio16:37VerdenIndonesia returnerer 547 konteinere med søppel16:17NorgeHøyesterett avviser anken fra dobbeltdrapsdømt Kristiansand-kvinne16:06VerdenTyskland forlenger våpenboikotten av Saudi-Arabia16:03NorgeAlvorlig trafikkulykke i Fredrikstad
Populært